Το «The Crown» επέστρεψε με μεγαλύτερες αποκαλύψεις από αυτές που περιμέναμε για την Diana

Κατερίνα Μπούσιου
Το «The Crown» επέστρεψε με μεγαλύτερες αποκαλύψεις από αυτές που περιμέναμε για την Diana

Το νέο τρέιλερ του 5ου κύκλου μόλις κυκλοφόρησε και μας έδωσε αρκετά spoilers για την μεγάλη κρίση στο παλάτι που προκάλεσε το διαζύγιο του Κάρολου και η συμπεριφορά της Diana. 

Η αναμονή άξιζε τον κόπο, γιατί το νέο τρέιλερ του 5ου κύκλου του «Τhe Crown», είναι καθηλωτικό και άκρως επίκαιρο μετά την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ. Η μεγάλη κρίση στο παλάτι που έφερε το πολύκροτο διαζύγιο του Κάρολου και της Diana, αλλά και όσα ακολούθησαν, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της σειράς του Νetflix η οποία κάνει πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου, με μεγάλες αποκαλύψεις, ακόμη και για γεγονότα και κόντρες που αγνοούσαμε.

https://www.instagram.com/p/CjslrwiDj_0

Φωτιά στο παλάτι μεταφορά και κυριολεκτικά

Το τρέιλερ ξεκινά όπως και ο 5ος κύκλος του «The Crown» με την μεγάλη φωτιά στο παλάτι του Windsor το 1992. Μεταφορικά και κυριολεκτικά αν το πάρεις, είναι σημαδιακή της φωτιάς που άναψε στο παλάτι, λίγους μήνες μετά η ανακοίνωση του πολύκροτου διαζυγίου του Κάρολου και της Diana. Η κρίση στο γάμο τους και η οριστική απόφαση από την πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε παρθεί από το προηγούμενο χρόνο, αλλά το ζευγάρι συμβιβάστηκε να συμβιώνει μαζί για λίγο καιρό ακόμη, μέχρι η βασίλισσα να βρει τον τρόπο να διαχειριστεί την μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε ποτέ η οικογένειά της. H Imelda Staunton, που υποδύεται την Ελισάβετ σε αυτόν τον κύκλο (και τελευταίο της σειράς) το λέει ξεκάθαρα: «Πώς καταλήξαμε εδώ»;

Ο Βασιλιάς Κάρολος τρέμει την 9η Νοεμβρίου: To σχέδιο εξόντωσης της μητέρας του και η αντίδραση

Όταν ο Φίλιππος «μάλωσε» την Diana

Στις σκηνές που δόθηκαν στη δημοσιότητα, βλέπουμε και έναν άγνωστο μέχρι σήμερα διάλογο, μεταξύ του πρίγκιπα Φίλιππου και της Diana, όταν εκείνη άρχισε να «εκνευρίζει» το παλάτι με τις δημόσιες εμφανίσεις της και τη δημοτικότητά της.

https://www.instagram.com/p/Cj0xnjmpHyq

Με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ήδη από τον Δεκέμβριο του 1991, είχε ανακοινώσει στον Κάρολο και το παλάτι πως θέλει τη λήξη του γάμου τους. Προφανώς στο διάστημα που ακολούθησε, υπήρξε και αυτή η αυστηρή σύσταση στην πριγκίπισσα του λαού για αλλάξει την συμπεριφορά της. Στο τρέιλερ ο Φίλιππος της μιλά με θυμό: «Να θυμάσαι τον μοναδικό όρο, τον μοναδικό κανόνα. Να παραμείνεις πιστή σε αυτή την οικογένεια». Και όταν εκείνη του απαντά «Εννοείται σιωπηλή»; εκείνος της απαντά: «Ναι, είναι ένα σύστημα. Για καλό ή για κακό, είμαστε όλοι κολλημένοι σε αυτό». Άραγε είναι πραγματικό γεγονός αυτός ο διάλογος ή αποτέλεσμα της μυθοπλασίας;

Το ξέσπασμα του Κάρολου εκείνη την εποχή, τον έφερε σε σύγκρουση και την μητέρα του, καθώς η Ελισάβετ του ζητούσε επιτακτικά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο ύψος του καθήκοντος ως μελλοντικός βασιλιάς. Θα δούμε ωστόσο να ξετυλίγεται σε όλο του το μεγαλείο η κρυφή του σχέση με την Καμίλα, την ίδια στιγμή που το παλάτι θεωρούσε ως απειλή την σύζυγό του.

https://www.instagram.com/p/CSrgSYPj7U3

Το ενδιαφέρον όμως που θα έχει ο 5ος κύκλος είναι εκτός από τον επίλογο και όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Buckingham, μετά την περιβόητη συνέντευξη της Diana στο BBC με την γνωστή της φράση: «Ήμασταν 3 σε αυτό τον γάμο». Το λέει ξεκάθαρα η ηθοποιός Elizabeth Debicki ως Diana: «Δεν είχα καμιά ελπίδα». Πάντως τα ευρωπαικά media επισημαίνουν εδώ και λίγες ώρες πως η αντίδραση του παλατιού και του νέου βασιλιά Κάρολου δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη με όσα θα δουν.