Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασε στην Αθήνα για το τελευταίο αντίο

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασε στην Αθήνα για το τελευταίο αντίο
6463818

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του τέως βασιλιά τέλεσαν τρισάγιο λόγω των τριών ημερών που συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του.

Στην Αθήνα βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για την κηδεία και την ταφή του που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (10/01) σε ηλικία 83 ετών.

Η ραγδαία επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είχε αναγκάσει τον γιο Παύλο και τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να βρεθούν κοντά του. Μαζί τους έφτασαν και ο Φίλιππος με τη σύζυγό του Νina Flor, ενώ ο μεσαίος γιος του τέως, Νικόλαος, με τη σύζυγό του Τatiana Blatnik βρισκόταν ήδη στην πρωτεύουσα.

Συντετριμμένη η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Δύσκολες ώρες βιώνει η οικογένεια του εκλιπόντος οι οποίοι διευθέτησαν όλες τις λεπτομέρειες της κηδείας. Τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα έφτασαν και τα πέντε παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ (Μαρία Ολυμπία, Αχιλλέας-Ανδρέας, Κωνσταντίνος- Αλέξιος, Οδυσσέας-Κίμωνας και Αριστείδης-Σταύρος).

Η οικογένεια μένει σε πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Ο φωτογραφικός φακός τους εντόπισε ντυμένους στα μαύρα έξω από το ξενοδοχείο, την ώρα που έφευγαν.

https://www.instagram.com/p/CnZZzkiK--C

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες από την εμφάνιση της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (13/01) κάτω από άκρα μυστικότητα, η σύζυγος του τέως βασιλιά, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και οι αδελφές του βρέθηκαν στο Α' νεκροταφείο Αθηνών όπου τέλεσαν τρισάγιο στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, λόγω των τριών ημερών που συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου. Ο Ρέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης αλλά, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο για τους επίσημους καλεσμένους που θα έρθουν από το εξωτερικό. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στην Αθήνα αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ώρες εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη προκειμένου να παραβρεθούν στην κηδεία. Το παρών αναμένεται να δώσει ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, η αδερφή του θανόντος Σοφία, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος. Άγνωστο παραμένει ακόμη ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια αν και οι τελευταίες φήμες ανέφεραν πως στη χώρα μας θα βρεθεί ο πρίγκιπας William.

Στη χώρα μας θα έρθουν σήμερα ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας, πρίγκιπας Χάακον. Στην κηδεία του Κωνσταντίνου αναμένεται να βρεθεί επίσης ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ενώ ο πρίγκιπας Ράντου αναμένεται να εκπροσωπήσει την βασιλική οικογένεια της Ρουμανίας. Στην Αθήνα αναμένεται και ο τέως βασιλιάς Συμεών Β’ της Βουλγαρίας.

Στην Αθήνα θα βρεθούν επίσης η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας καθώς και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, αδελφές της Άννας Μαρίας και ο διάδοχος του θρόνου, Φρέντερικ. Το παρών θα δώσουν επίσης ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ', βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα συνοδευόμενη από την πρώην βασίλισσα Βεατρίκη.

Πηγή κεντρικής: ndp