Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η κουμπαριά με την Diana, τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα William

Πατούλια Κατερίνα
Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η κουμπαριά με την Diana, τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα William

Η σχέση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τη βρετανική βασιλική οικογένεια ήταν στενή, ειδικά στα χρόνια που έμενε στο Λονδίνο και ακόμα πιο ειδικά με τον πρίγκιπα William.

Έφυγε από τη ζωή ο τέως βασιλιάς της Ελλάδος Κωνσταντίνος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική πτέυγα του νοσοκομείου «Υγεία» μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ενώ πριν μερικές ώρες αποφασίστηκε η ταφή του ως ιδιώτη κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, ενώ σε συνεννόηση της Κυβέρνησης με την οικογένεια του εκλιπόντος, θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία.

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1940 στα Ανάκτορα του Παλαιού Ψυχικού και γονείς του ήταν ο πρίγκιπας Παύλος της Ελλάδας, αδελφός και διάδοχος του βασιλιά της Ελλάδας Γεωργίου Β΄, και η πριγκίπισσα της Ελλάδας, του Αννοβέρου, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας, Φρειδερίκη. Όντας ξάδερφος του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας, ο τέως βασιλιάς είχε στενή σχέση με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, ενώ υπήρχαν όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις κουμπαριές ανάμεσα σε μέλη των δύο οικογενειών.

https://www.instagram.com/p/ByPyMrZogLq

Βασιλικές κουμπαριές

Ο τέως ήταν ένας από τους νονούς του πρίγκιπα William, με τον οποίο όποτε βρίσκονταν έκαναν καλή παρέα και έχουν φωτογραφηθεί αρκετές φορές μαζί, ενώ ο τέως ήταν προσκεκλημένος τον Μάρτιο του 1997 στην τελετή χρίσματος του William και είχε φωτογραφηθεί σε εκείνη την οικογενειακή πόζα, όταν ο Κάρολος και η Diana είχαν ήδη πάρει διαζύγιο, λίγους μόνο μήνες πριν τον θάνατο της Diana στο Παρίσι.

Greece King Constantine II

Στην τελετή εκείνη που είχαν δώσει το παρών μόνο 40 προσκεκλημένοι, ο Kάρολος και η Diana είχαν φτάσει και είχαν αποχωρήσει με το ίδιο αυτοκίνητο ενώ η Diana έτρεφε έναν ιδιαίτερο δεσμό με τον Γλύξμπουργκ και ήταν νονά του μικρότερου γιου του Φίλιππου. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι πως ο Φίλιππος βαφτίστηκε από την ίδια την πριγκίπισσα Diana και τον σύζυγο της Ελισάβετ, πρίγκιπα Φίλιππο.

Η Diana είχε κάνει διακοπές με τον τέως στη Μαγιόρκα της Ισπανίας το 1990 και οι παπαράτσι τους είχαν εντοπίσει σε κοινές οικογενειακές πόζες.

Royal Holiday In Majorca
MAJORCA, SPAIN - AUGUST 15: (L-R) Queen Anne-Marie of Greece, King Constantine II of Greece, Princess Theodora of Greece, Diana, Princess of Wales, and King Juan Carlos of Spain on board the yacht of King Juan Carlos 'Fortuna' on summer holiday on August 15, 1990 in Majorca, Spain (Photo by Georges De Keerle/Getty Images)

Για την ιστορία, ο μικρότερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Φίλιππος παντρεύτηκε σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών, την εκλεκτή της καρδιάς του,την κόρη του Ελβετού δισεκατομμυριούχου Τόμας Φλορ, Nina Flohr.

Και όχι μόνο.

Ποια σχέση είχε ο γιος του τέως βασιλιά που μόλις παντρεύτηκε με την πριγκίπισσα Diana

Ο πρίγκιπας William βάπτισε τον Κωνσταντίνο- Αλέξιο τον Απρίλιο του 1999. Ο Κωνσταντίνος Αλέξιος είναι ο πρωτότοκος γιος του Παύλου, του πρωτότοκου γιου του τέως βασιλιά, καρπός του γάμου του με την Marie Santal.

Τέλος, όσον αφορά τις κουμπαριές, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μία από τις νονές της Θεοδώρας, της κόρης του πρώην βασιλιά και η βάπτισή της έγινε στο Λονδίνο το 1983.

https://www.instagram.com/p/CJMZ-U0ly_E

F