Χρέη εκατομμυρίων για τους γονείς της Kate Middleton: Η πτώχευση και οι κατηγορίες εις βάρος τους

Χρέη εκατομμυρίων για τους γονείς της Kate Middleton: Η πτώχευση και οι κατηγορίες εις βάρος τους

O Michael και η Carole Middleton φέρονται να χρωστούν 2,6 εκατομμύρια λίρες κάνοντας έξαλλους τους πιστωτές τους.

Αντιμέτωπη με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα είναι εδώ και λίγο καιρό η Kate Middleton καθώς η επιχείρηση με είδη party που ίδρυσαν οι γονείς της (Michael και Carole) έφτασε να έχει χρέος ύψους 2,6 εκατομμυρίων λιρών.

Οι πιστωτές δηλώνουν έξαλλοι με τους Middleton ενώ ένας επιχειρηματίας κατηγορεί τη μητέρα της πριγκίπισσας της Ουαλίας για προδοσία, σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Ήταν δύο οι λόγοι που η Middleton επέλεξε στη Eurovision το φόρεμα που κοστίζει περίπου 3.500 ευρώ

Michael και Carole Middleton έχουν δημιουργήσει ένα υπέρογκο χρέος

Το ύψος του χρέους σήμερα ανέρχεται σε 2,6 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με έκθεση των διαχειριστών που προσπαθούν να ανακτήσουν χρήματα για τους πιστωτές της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα οι γονείς της πριγκίπισσας της Ουαλίας οφείλουν να καταβάλουν 218.749 λίρες προς την τράπεζα RBS για ένα δάνειο διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας από τον κορονoϊό, 456.008 λίρες προς άλλους πιστωτές και 1,4 εκατομμύρια λίρες σε μη εξασφαλισμένα δάνεια.

https://www.instagram.com/p/CoAKQ_psuEr

Πιστωτής μίλησε στον Τύπο ανώνυμα και δήλωσε ότι η εταιρεία του συμμετείχε σε παρατεταμένες συζητήσεις με την Party Pieces, αλλά συνειδητοποίησε ότι κάτι τέτοιο ήταν μάταιο.

«Το ποσό που οφείλουν στην HMRC επισκιάζει οτιδήποτε άλλο οφείλουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απομακρυνθήκαμε, αυτών που οφείλονται στο δημόσιο ταμείο», ανέφερε.

H έκθεση καθιστά σαφές ότι είναι σχεδόν απίθανο οι Middleton να διευθετήσουν τα χρέη τους και οι πιστωτές να ανακτήσουν τα χρήματα. Μεταξύ αυτών που επλήγησαν είναι και ο σπιτονοικοκύρης του Party Pieces, λόρδος Iliffe, στο κτήμα του οποίου η εταιρεία εδρεύει τα τελευταία χρόνια.

https://www.instagram.com/p/CjaiGglha2p

Με χρέη 57.480 λιρών, το κτήμα αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές συνέπειες. Η εταιρία είχε πάρει δάνειο διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας ύψους 219.000 λιρών εν μέσω πανδημίας καθώς είχε πληγεί σκληρά από τα lockdown. Η έκθεση των διαχειριστών τονίζει ότι η HMRC οφείλει συνολικά 613.000 λίρες, που πρέπει να εξοφληθούν πριν πληρωθεί οποιοσδήποτε από τους μικροπιστωτές της επιχείρησης.

Εκπρόσωπος της Sultani Gas, η οποία προμήθευε την Party Pieces με ήλιο για μπαλόνια, δήλωσε: «Αυτό που με πλήγωσε περισσότερο ήταν ότι την εμπιστεύτηκα ως πεθερά του μελλοντικού βασιλιά και απλώς με πρόδωσε. Είναι απολύτως απαράδεκτο».

https://www.instagram.com/p/Cj3CuzFyilc

Οι γονείς της Kate Middleton έχουν αποδώσει την οικονομική καταστροφή στο lockdown και στην κρίση του κόστους ζωής, την απότομη πτώση των πωλήσεων που δημιούργησαν προβλήματα ρευστότητας.

Η έκθεση των διαχειριστών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις, είναι αβέβαιο αν θα υπάρξουν διαθέσιμα κεφάλαια για να καταστεί δυνατή η διανομή στους προνομιούχους πιστωτές. Είναι απίθανο να υπάρξουν διαθέσιμα κεφάλαια για τη διανομή στους μη εξασφαλισμένους πιστωτές».

Επιπλέον περιγράφει λεπτομερώς πώς η πανδημία έπληξε την εταιρεία, λέγοντας ότι τα έσοδα συρρικνώθηκαν από 4,5 εκατομμύρια λίρες σε 3,2 εκατομμύρια μεταξύ 2021 και 2022, με την εταιρεία να σημειώνει συνολική ζημία ύψους 900.000 λιρών.

Στις αρχές του έτους ο διευθύνων σύμβουλος της Party Pieces παραιτήθηκε και οι Middleton μαζί άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσπάθησαν να στηρίξουν την εταιρεία ψάχνοντας απελπισμένα αγοραστή.

Εν όψει των οικονομικών προκλήσεων, η εταιρεία προσέγγισε 175 πιθανούς αγοραστές και τελικά κατέληξε σε μια συμφωνία ύψους 180.000 λιρών, η οποία αφορούσε αποθέματα αξίας 120.000 λιρών και 60.000 λιρών για πνευματική ιδιοκτησία, υπολογιστές, συμβόλαια και άλλο εξοπλισμό. Οι δώδεκα εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία, σύμφωνα πάντα με την έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας. Ο James Sinclair απέκτησε την επιχείρηση τον Μάιο, αφότου τέθηκε σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης.

Αξιοσημείωτο είναι πως η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1987, όταν η Carole Middleton άρχισε να βοηθά τους γονείς να δημιουργούν ευφάνταστα πάρτι. Η σημερινή εταιρεία ιδρύθηκε το 2019, με την Carole Middleton ως πρέσβειρα του brand με την ίδια και τον σύζυγό της Michael ως βασικούς μετόχους.

Πηγή κεντρικής: partypieces