Ο λόγος που η Kate και ο William αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ιορδανία

Κατερίνα Μπούσιου
Ο λόγος που η Kate και ο William αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ιορδανία

 (AP Photo/Frank Augstein)

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Η ζωή της Kate πριν γίνει βασίλισσα είχε σχέση με τη Μέση Ανατολή. Για αυτό το λόγο και αποκτά ιδιαίτερη σημασία η επιστροφή της σήμερα στην Ιορδανία. 

Πίσω από μία φαινομενικά επίσημη βασιλική επίσκεψη, κρύβεται ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο που έχει να κάνει με το παρελθόν. Με την εποχή που η Kate ούτε γνώριζε ότι θα γίνει πριγκίπισσα. Τι την συνδέει λοιπόν με την Ιορδανία στην οποία ήδη βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες μαζί με τον William;

Τα παιδικά χρόνια της Kate και ο γάμος που θα θυμίσει «Χίλες και μία νύχτες»

Όπως αναφέρουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής, ο σημερινός γάμος του 28χρονου πρίγκιπα Hussein της Ιορδανίας και της 29χρονης Rajwa Alseif δεν είναι απλά ένα μεγάλο γεγονός για τη βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας, αλλά στην ουσία, η πρώτη τιμή του μελλοντικού βασιλιά της χώρας, αφού έχει οριστεί ήδη ως διάδοχος.

https://www.instagram.com/p/ChZZkPNoOEH

Πρόεδροι κρατών, αλλά και βασιλείς από όλο τον κόσμο είναι καλεσμένοι στον μεγαλοπρεπή γάμο του διαδόχου στο Αμμάν, που θα θυμίζει «Χίλιες και μία νύχτες». Παρά το γεγονός, πως ο διάδοχος όπως και ο βασιλιάς αντιλήψεων.

Στους καλεσμένους θα είναι φυσικά ο William και η Kate με την πριγκιπική βρετανική τους ιδιότητα, αλλά και με τη νοσταλγία για μία χώρα που έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της, αφού εκεί έζησε τα παιδικά της χρόνια.

Ήταν δύο ετών όταν πήγε μαζί με τους γονείς της, Michael και Carole, στην Ιορδανία, λόγω επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Εκείνη την εποχή ο πατέρας της ήταν μάνατζερ στην British Airways και η μητέρα της αεροσυνοδός.

https://www.instagram.com/p/Ck8_M7TyHqw

Η Kate Middleton πιο κουρασμένη από ποτέ: Οι ρυτίδες και η κόντρα για την ερωμένη του William

Όταν πια ο πατέρας της αποφάσισε να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση με την διοργάνωση events (η οποία πρόσφατα χρεοκώπησε και μεταβιβάστηκε σε νέο ιδιοκτήτη), μετακόμισαν πια στο Λονδίνο μαζί με τα δύο αδέλφια της, αλλά δεν είχε κατορθώσει ποτέ ξανά να επισκεφτεί τη χώρα.

Αυτό συνέβη το καλοκαίρι του 2021 όπου μαζί με τον William πήγαν διακοπές μαζί με τα 3 τους παιδιά. Μία φωτογραφία τους από εκείνη την περίοδο έγινε και η χριστουγεννιάτικη κάρτα τους για την ίδια χρονιά.

https://www.instagram.com/p/CXTg1Z5Nzbm

Ο William που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον διάδοχο Hussein, είχε επισκεφτεί μία ακόμη φορά την Ιορδανία χωρίς την Kate που εκείνη την εποχή ήταν έγκυος στο τρίτο τους παιδί τον Louis. Είχε δηλώσει μάλιστα χαρακτηριστικά: «Της άρεσε τόσο πολύ όταν ζούσε εδώ. Είναι πολύ στεναχωρημένη που δεν κατάφερε να είναι μαζί μου».

Η τελετή του γάμου θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα στο παλάτι Zahran και οι νεόνυμφοι θα διασχίσουν με αυτοκινητοπομπή μία απόσταση 10 χιλιομέτρων για να χαιρετήσουν τους κατοίκους που θα έχουν συγκεντωθεί.

Η μεγάλη δεξίωση με όλα τα έθιμα της Μέσης Ανατολής θα γίνει στο κεντρικό βασιλικό παλάτι του Αμμάν.