Το παλάτι κάνει κινήσεις ματ και αφαιρεί από τον πρίγκιπα Harry τον τίτλο της Αυτού Μεγαλειότητας

Το παλάτι κάνει κινήσεις ματ και αφαιρεί από τον πρίγκιπα Harry τον τίτλο της Αυτού Μεγαλειότητας
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Ο πρίγκιπας Harry δεν έχει πλέον τον τίτλο «His Royal Highness». Τουλάχιστον αυτό λέει η επίσημη σελίδα του παλατιού.

Η βασιλική οικογένεια κινείται αθόρυβα και ως επόμενη κίνηση, αφαίρεσε τους τίτλους του πρίγκιπα Harry "His Royal Highness" από την ιστοσελίδα της. Παρόλο που ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ διατήρησαν τους τίτλους "HRH" μετά την αποχώρησή τους από τη βασιλική οικογένεια, δεν τους χρησιμοποιούν πλέον.

Στο καλό Μεγαλειότατε τίτλε: Ο Πρίγκιπας Harry δεν έχει πλέον τον τίτλο "His Royal Highness"

Τα γενέθλια της Meghan Markle και η ενδεχόμενη σημασία τους για επανένωση με τους Royals

Η χαρακτηριστική βασιλική προσφώνηση του πρίγκιπα Harry, το "His Royal Highness" (η Αυτού Μεγαλειότητα), έχει παραλειφθεί αξιοσημείωτα από το επίσημο βιογραφικό του, σηματοδοτώντας την απόφασή του να παραιτηθεί από τον τίτλο "HRH".

Η συμφωνία για την παραίτηση από αυτόν τον τίτλο ήρθε όταν ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle, αποχώρησαν από τους ρόλους τους ως εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τότε τονιζόταν ότι "οι Σάσεξ δεν θα χρησιμοποιούν τους τίτλους HRH καθώς δεν είναι πλέον εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας".

Από την Παρασκευή, ωστόσο, ο τίτλος του πρίγκιπα Harry ως "His Royal Highness" εξακολουθούσε να υπάρχει στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας. Μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας The Express που ανέδειξε αυτή την ασυμφωνία, η εφημερίδα αποκάλυψε στη συνέχεια ότι ο χαρακτηρισμός "HRH" έχει έκτοτε αφαιρεθεί.

Σύμφωνα με δήλωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, η καθυστέρηση οφείλεται απλώς στον τεράστιο όγκο των update του site που απαιτήθηκαν μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' πέρυσι, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν οι τίτλοι διαφόρων βασιλικών προσώπων (ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, για παράδειγμα, κληρονόμησε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας, τον οποίο κατείχε ο πατέρας του από το 1958).

"Ο δικτυακός τόπος της Βασιλικής Οικογένειας περιέχει πάνω από πέντε χιλιάδες σελίδες με πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της Βασιλικής Οικογένειας""Μετά τον θάνατο της αείμνηστης Μεγαλειότητάς της, της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', το περιεχόμενο έχει επανεξεταστεί και επικαιροποιηθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ορισμένο περιεχόμενο ενδέχεται να είναι ξεπερασμένο μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία", ανέφερε η ανακοίνωση του παλατιού.

Η προσαρμογή στο επίσημο βιογραφικό του πρίγκιπα Χάρι υπογραμμίζει την εξελισσόμενη δυναμική εντός της βασιλικής οικογένειας, καθώς και τις σχολαστικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την ακριβή αποτύπωση αυτών των αλλαγών μέσα σε ένα ιστορικής σημασίας σκηνικό. Η συνεχής αναθεώρηση και επικαιροποίηση της ψηφιακής παρουσίας της βασιλικής οικογένειας χρησιμεύει ως απόδειξη της περίπλοκης ισορροπίας μεταξύ παράδοσης και προσαρμογής στη σύγχρονη εποχή.

Τι γίνεται με τους τίτλους των παιδιών;

Harry και Meghan αποκαλύπτουν τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους στο μέλλον

Αν και ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν εκτελούν πλέον καθήκοντα για λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας, τα παιδιά τους, Archie και η Lili είχαν αλλαγές στους τίτλους τους όταν ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε στον θρόνο. Το παλάτι ενημέρωσε τον επίσημο ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας τον Μάρτιο για να αντικατοπτρίζει τους τίτλους του πρίγκιπα Άρτσι και της πριγκίπισσας Λίλιμπετ, αφού προηγουμένως αποκαλούνταν "Master Archie Mountbatten-Windsor" και "Miss Lilibet Mountbatten-Windsor". Ο Harry και η Meghan, αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στους βασιλικούς τίτλους των παιδιών τους, ενώ επιβεβαίωσαν την είδηση της βάπτισης της κόρης τους στις 3 Μαρτίου στην Καλιφόρνια.

"Οι τίτλοι των παιδιών είναι κληρονομικό δικαίωμα από τότε που ο παππούς τους έγινε μονάρχης", δήλωσε εκπρόσωπος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ στο People. "Το θέμα αυτό έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό και είναι σε ευθυγράμμιση με το παλάτι του Μπάκιγχαμ".