Η Kate Middleton έκανε υστεροκτομή και πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου: Η νέα αποκάλυψη

Κατερίνα Μπούσιου
Η Kate Middleton έκανε υστεροκτομή και πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου: Η νέα αποκάλυψη
AP Photo/Alberto Pezzali

Βέλγος δημοσιογράφος και ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας Le Monde αποκάλυψε αυτά που δεν λένε από το παλάτι για την Kate Middleton.  

Η συγκινητική παραδοχή της Kate Middleton πριν από μία εβδομάδα πως πάσχει από καρκίνο, αντί να καθησυχάσει, δημιούργησε μεγαλύτερες ανησυχίες. Καταρχάς, αν εξαιρέσουμε το θέμα ήταν δεν ήταν fake αυτό το video, το γεγονός πως αποκρύβει το Παλάτι το είδος του καρκίνου, έχει φέρει μεγάλη ανασφάλεια γενικότερα στη Βρετανία. Είναι ή δεν είναι σοβαρά η Kate; Ένας Βέλγος δημοσιογράφος και ανταποκριτής της έγκριτης Le Monde έκανε σήμερα νέες αποκαλύψεις που είναι σοβαρές και πολύ σημαντικές για το μέλλον της μοναρχίας.

https://www.instagram.com/reel/C402JKPtLVB/

Η υστεροκτομή και ο καρκίνος του παχέος εντέρου

Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν μαθαίνουμε επίσημα το είδος της ασθένειας ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας. Δεν είναι μόνο θέμα ιατρικού αλλά και βασιλικού απορρήτου. Η πριγκίπισσα Kate μας είχε ζητήσει με το συγκινητικό της μήνυμα ένα και μόνο πράγμα χωρίς να αποκαλύψει καμία λεπτομέρεια για το είδος καρκίνου το οποίο μάχεται με τις θεραπείες της: « Ως οικογένεια, χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου».

Έτσι είναι απίθανο να μάθουμε ποτέ από εκείνη ή κάποιο άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας από τι πάσχει.

Γιατί το Παλάτι δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον καρκίνο της Kate Middleton

Ανάμεσα στα σενάρια που έχουν γραφτεί και ειπωθεί όλο το διάστημα της ασθένειάς της, σήμερα ήρθε μία πολύ συγκεκριμένη πληροφορία από έναν έγκριτο Royal Expert, τον Βέλγο δημοσιογράφο Μάρκ Ρος και ανταποκριτή της έγκριτης εφημερίδας Le Monde στο Λονδίνο, με συνέντευξή του στο επίσης έγκυρο Gala. Δώσε σημασία στα μέσα που ανακοινώνεται αυτή η είδηση. Σοβαρά και αναγνωρίσιμα, άρα δεν θα έπαιρναν το ρίσκο μίας fake είδησης.

Ο δημοσιογράφος λέει ξεκάθαρα πως η Kate υποβλήθηκε σε υστεροκτομή (αφαίρεση μήτρας) και στη συνέχεια ανευρέθη κακοήθεια στο παχύ έντερο. Για αυτό τον λόγο όπως λέει ο δημοσιογράφος: «Όπως η ίδια άλλωστε δήλωσε υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείς που μπορεί να τις κάνει στο σπίτι και δεν χρειάζεται να επισκεφτεί νοσοκομείο».

Τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται η Kate Middleton;

Η εγχείρηση της υστεροκτομής δεν θεωρείται επικίνδυνη για μία γυναίκα. Αυτό εξηγεί τη γενική δήλωση που είχε κάνει το Παλάτι για εγχείρηση της Kate στην κοιλιακή χώρα. Και εκεί φαίνεται (όπως και στην περίπτωση του πεθερού της βασιλιά Κάρολου) πως μετά το πέρας της επέμβασης, εντοπίστηκε η κακοήθεια. Άλλωστε το είχε πει και εκείνη στο μήνυμά της.

Ο Ρος κάνει και μία δεύτερη αποκάλυψη για την Kate λέγοντας πως δεν θα επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα μόλις θα αισθάνεται σίγουρη για την υγεία της και την εικόνα της. Και το προσδιορίζει προς τα μέσα Ιουνίου (όπου γίνονται οι ιπποδρομίες του Άσκοτ) και όχι το Πάσχα όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

Ωστόσο το είδος του καρκίνου το οποίο αντιμετωπίζει η Kate δίνει μία αισιοδοξία για το μέλλον. Κυρίως γιατί αν διαγνωσθεί σε αρχικό στάδιο έχει μεγάλο προσδόκιμο ζωής.