Ο Κάρολος συγκίνησε τους Βρετανούς στην 1η του επίσημη εμφάνιση, ενώ παραμένει η αγωνία για την Kate

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο Κάρολος συγκίνησε τους Βρετανούς στην 1η του επίσημη εμφάνιση, ενώ παραμένει η αγωνία για την Kate
PA

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του και εκφώνησε μια συγκινητική ομιλία στη Γαλλία,  έχοντας στο πλευρό του την Καμίλα. Η αγωνία για την Kate Middleton στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Την ώρα που τα ξένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «εξαφάνιση» της Kate Middleton και αποχή από τα καθήκοντά της το λιγότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι μετά την ανακοίνωση της διάγνωσής του με καρκίνο.

«Η Kate Middleton δεν θα επιστρέψει ποτέ στα καθήκοντά της με τον ίδιο τρόπο μετά τον καρκίνο»

Η νέα δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου και η συγκινητική ομιλία

Πριν από λίγα 24ωρα ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα ταξίδεψαν στη Γαλλία και κήρυξαν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια από τη μεγάλη Απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία, που σήμανε και το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Πρόκειται για την πρώτη εκτός συνόρων δημόσια εμφάνιση του, μετά την ανακοίνωση της διάγνωσής του με καρκίνο και όπως ήταν αναμενόμενο ο μονάρχης ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος. Αυτή όμως η συναισθηματική εμφάνιση του βασιλιά, συγκίνησε και τους Βρετανούς, που τον είδαν να επιστρέφει στα καθήκοντά του και αυτό φάνηκε και από αρκετά σχόλια στο επίσημο προφίλ της βασιλικής οικογένειας.

sxoliokarolos.png

Ο Κάρολος συνομίλησε θερμά με όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και έδειχνε πως βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο η αποθεραπεία του.

D-Day 80th Anniversary
Britain's King Charles III speaks with President of France Emmanuel Macron at the UK national commemorative event for the 80th anniversary of D-Day, held at the British Normandy Memorial in Ver-sur-Mer, Normandy, France, Thursday June 6, 2024. (Gareth Fuller, Pool Photo via AP)PA

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Emmanuel Macron, η σύζυγός του και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Rishi Sunak παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις όπου αναγνώστηκαν επιστολές βετεράνων.

Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε μια από καρδιάς ομιλία, με την Καμίλα να απαθανατίζεται από τους φωτογράφους την ώρα που σκούπιζε τα δάκρυά της.

«Ήταν μια γενιά «ανδρών και γυναικών που δεν πτοήθηκαν όταν ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουν αυτή τη δοκιμασία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα συναρπαστικά αξιοθέατα και τους ήχους χιλιάδων φιγούρων με μετάλλια που περνούν περήφανα σε ένα γαλλικό ηλιοβασίλεμα σε αυτές τις παραλίες», είπε εμφανώς συγκινημένος ο μονάρχης.

O βασιλιάς Κάρολος δεν παρέλειψε να επαινέσει το ζεστό και γενναιόδωρο καλωσόρισμα που είχε κάνει ο λαός της Νορμανδίας στους βετεράνους, προσθέτοντας ότι ήταν «συγκινητικό» και «αξέχαστο».

Αναφερόμενος σε όσους έχασαν τη ζωή τους ο βασιλιάς τόνισε: «Ας επιβεβαιώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε να ζήσουμε με το παράδειγμά τους· ας προσευχηθούμε να μην ξαναγίνει τέτοια θυσία και ας δεσμευτούμε να μεταφέρουμε το ηχηρό τους μήνυμα θάρρους και ανθεκτικότητας στην επιδίωξη της ελευθερίας, που μετριάζεται από το καθήκον των ευθυνών προς τους άλλους, προς όφελος των νεότερων γενεών και εκείνων που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί. Η ευγνωμοσύνη μας είναι αδιάκοπη και ο θαυμασμός μας αιώνιος».

Παρών ο Κάρολος και απούσα η Kate Middleton στο «Trooping The Colour»- Η ανακοίνωση του Παλατιού

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες.

H 59χρονη Stéphanie του Μονακό ποζάρει με την 30χρονη κόρη της και παραμένει αληθινό top model

To #WhereIsKateMiddleton επέστρεψε στο Twitter

Μπορεί αυτή η εμφάνιση να ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, όμως ένα γρήγορο scroll στο Twitter αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως το hashtag #WhereIsKateMiddleton επέστρεψε δυναμικά στην πλατφόρμα και πως αυτό είναι το μείζον θέμα που τους απασχολεί όλους. Το πιο βασικό μέλος αυτής της οικογένειας συνεχίζει να λείπει και υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά για την πορεία της υγείας της.

Screenshot-2024-06-06-163439.png

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναρωτιούνται επίμονα που βρίσκεται η πριγκίπισσα της Ουαλίας, με τα δημοσιεύματα για την υγεία της να είναι συγκεχυμένα. Κάποιοι έκαναν λόγο για incognito εμφανίσεις της Kate με την οικογένειά της ενώ άλλοι επισημαίνουν πως το παλάτι ίσως κρύβει την αληθινή της κατάσταση, προσπαθώντας να καθησυχάσει την κοινή γνώμη.

Η πληροφορία πως δεν θα επιστρέψει μέχρι τα τέλη του χρόνου στα καθήκοντά της, έχει δημιουργήσει μία νέα συνομωσιολογία. Για ποιο λόγο δεν εμφανίζεται; Υπήρξε κάποια σοβαρή υποτροπή; Σε λίγο διάστημα το Παλάτι θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα.

Πηγή κεντρικής: apimages.com