Πρίγκιπας William: Η αποκάλυψη για τους celebrities που του γύρισαν την πλάτη

Νατάσσα Σχοινά
Πρίγκιπας William: Η αποκάλυψη για τους celebrities που του γύρισαν την πλάτη

Tα ηχηρά όχι των celebrities στον William.

Εάν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι εξελίξεις που έχουν να κάνουν με αυτά ανήκουν στα νέα που απολαμβάνεις να μαθαίνεις, τότε σίγουρα θα γνωρίζεις για την καμπάνια του Πρίγκιπα William, της Kate Middleton και του Πρίγκιπα Harry για την ευαισθητοποίηση και την κατάρριψη του ταμπού σχετικά με το θέμα της ψυχικής υγείας. Το «Heads Together», όπως ονομάζεται, έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να νιώσουν πιο άνετα να μιλούν για κάποιο πιθανό ψυχικό τους πρόβλημα, να σπάσει το στίγμα που μπορεί να το συνοδεύει, αλλά και να βοηθήσει, ώστε να το αντιμετωπίσουν εκείνοι και οι δικοί τους.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη καμπάνια έγινε θερμά αποδεκτή από τον κόσμο, ο Πρίγκιπας William αποκάλυψε σε ένα πάνελ κατά τη διάρκεια του World Economic Forum ότι κανένας celebrity δεν ήθελε να συμμετέχει και να τους βοηθήσει στην αρχή. Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Πήγαμε σε πολλούς ανθρώπους και κανείς, πριν ξεκινήσουμε, δεν ενδιαφερόταν να είναι μέρος του Heads Together, γιατί ήταν ψυχική υγεία. Αυτό ήταν δύο χρόνια, τρία χρόνια πριν. Ξέρετε, και αυτό ήταν ένα μεγάλο θέμα»

Στη συνέχεια, όμως, η συμπεριφορά πολλών άρχισε να αλλάζει βλέποντας τη δουλειά που έκαναν οι τρεις τους και αυτό που μπορούσαν να καταφέρουν με την πρωτοβουλία τους.

«Έπειτα προφανώς, όταν αρχίσαμε την καμπάνια, όταν αρχίσαμε να δείχνουμε στους ανθρώπους τι θα κάναμε, οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι η Catherine, ο Harry κι εγώ ρισκάραμε εδώ, ότι μπορεί πραγματικά να ήταν εντάξει να συμμετέχουμε, τότε μερικοί πολύ γενναίοι άνθρωποι βγήκαν μπροστά, από celebrities κι από απλούς ανθρώπους που αποφάσισαν ότι ήταν πολύ σημαντικό, και πολύ γενναία πήραν το θάρρος να μιλήσουν για την ψυχική υγειά»