Joseph Gordon Levitt

Joseph Gordon Levitt

Το παιδί θαύμα μεγάλωσε και κάνει θαύματα.

Στο λαιμό μας έκατσε η απόρριψη της Zooey Deschanel στην ταινία «(500) Days of Summer». Να σου δίνουν, δηλαδή, το καλύτερο παιδί του κόσμου και εσύ να διαλέγεις κάποιον άλλο. Ε, όχι βρε Zooey μου. Όχι. Απ' την άλλη η επιλογή του να πρωταγωνιστήσει σε μια από τις ελάχιστες ρομαντικές κομεντί δίχως happy end τον ανέβασε μερικά σκαλάκια πιο πάνω στο βάθρο εκείνων που θαυμάζουμε τον θαυματουργό Jonathan Gordon Levitt. Και μπορεί να μην κατέκτησε την καρδιά της αγαπημένης του αλλά κέρδισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα! Και εκεί που ζούσαμε τον ενθουσιασμό μας με το νεαρό αμερικανάκι ήρθε μετά το «Inception» να μας ταράξει ευχάριστα καθώς ο Josheph μπορεί να μην είχε τον κεντρικό ρόλο στην πολυσυζητημένη ταινία του Christopher Nolan αλλά εύκολα έκλεψε τα βλέμματα από τον πρωταγωνιστή Leonardo Di Caprio.

Η πρώτη του επαγγελματική επίσκεψη σε κινηματογραφικό πλατό, όμως, έγινε πολύ πολύ νωρίτερα όταν τα μικροσκοπικά ακόμα ποδαράκια του τον οδήγησαν στο σετ της ταινίας «Beethoven» το 1992. Ήταν μόλις 11 χρονών και η καριέρα του στο σινεμά ξεκινούσε. Αλλά ήταν ήδη βετεράνος της υποκριτικής ο μικρός Jonathan αφού είχε κιόλας συμμετάσχει σε ένα σωρό διαφημιστικά και τηλεοπτικά γυρίσματα. Εκτός από τις αμέτρητες ταινίες στις οποίες έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα που είναι, αισίως, ένας πολύ γοητευτικός τριαντάρης έχει, επίσης, ανηφορίσει και στη θεατρική σκηνή, έχει περάσει δύο χρόνια από το Πανεπιστήμιο Columbia, είναι επικεφαλής μιας online εταιρείας παραγωγής, της hitRECord και έχει κάνει και σκηνοθετική δουλειά σε ταινίες μικρού μήκους.

Ο Regular Joe, όπως είναι ένα από τα παρατσούκλια του, δεν απολαμβάνει διόλου τη δημοσιότητα και, μάλιστα, στο παρελθόν έχει δηλώσει: «Η όλη ιδέα της διασημότητας με νευριάζει. Παρότι δεν είμαι celebrity είναι πολύ περίεργο το ότι η κοινωνία ψήνεται τόσο πολύ για' μας. Οι αστροναύτες και οι δάσκαλοι είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες από τους ηθοποιούς».

Ίσως γι αυτό να μην κυκλοφορούν και τόσα πολλά νέα για την προσωπική ζωή του ηθοποιού που το 2010, όμως, εξέφρασε δημόσια τη θλίψη του για τον πρόωρο χαμό του μεγαλύτερου αδερφού του Dan Gordon Levitt.

Τα κορίτσια που διακοσμούν το μπράτσο του αλλάζουν με την ίδια συχνότητα με τα πουκάμισά του -αν και ελάχιστες από τις φημολογούμενες φιλενάδες του έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως ως αγαπητικές του- και χαμογελάει τσαχπίνικα κάνοντας τα υπόλοιπα, που δεν έχουν βρεθεί ακόμα στο πλευρό του, να αναστενάζουν.