Βρε Έλλη, Βρε Έλλη

Βρε Έλλη, Βρε Έλλη

Το twitter της Έλλης Κοκκίνου παίρνει φωτιά με ένα post – γκάφα.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής. Ένταση, πανικός, ΜΑΤ, αστυνομίες, δακρυγόνα, κόμματα, αριστεροί και αριστεριστές, φοιτητές και ακτιβιστές. Όλοι μέσα ή γύρω από το κατειλημμένο κτίριο της Νομικής και το κομφούζιο που έχει προκληθεί στο κέντρο παραλύει τα πάντα, μαζί και τη κίνηση. Κάπου εκεί αμέριμνη, η Έλλη Κοκκίνου, εγκλωβισμένη στο όχημα, ακούει, μάλλον, στο ράδιο το "Hold it against me" της Britney και έχει αρχίσει και εκνευρίζεται με το μποτιλιάρισμα, την έχει πιάσει μια βαρεμάρα, γιατί δεν έχει χωνέψει το μεσημεριανό υποθέτουμε, γράφει στο twitter πως πολύ κίνηση έχει στο κέντρο και έχει ακινητοποιηθεί το αμάξι της.

Και τότε, όλοι αυτοί που δεν ασχολούνται με την Έλλη Κοκκίνου και δεν ξέρουν ποια είναι και δεν τους ενδιαφέρει τι γράφει στο twitter της, αρχίζουν και της απαντάνε με ειρωνικά σχόλια επειδή αγνοεί το λόγο που έχει αναστατωθεί το ιστορικό κέντρο, που δεν είναι άλλος από το (σοβαρό) ζήτημα των μεταναστών.

Και κάπου εκεί χάνεται η ουσία ενός σοβαρού θέματος, όπως είναι το μεταναστευτικό και, ξαφνικά, γίνεται trending topic στο twitter η Έλλη Κοκκίνου που, αν θυμάμαι καλά, η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν την ημέρα που έδειξε, άθελα της, περισσότερο στήθος από όσο επιθυμούσε στο εξώφυλλο μηνιαίου περιοδικού.

Γιατί όσο ανόητο και ασυνείδητο ήταν εκ μέρους της να τουιτάρει κάτι τέτοιο την ώρα που μερικά στενά πιο κάτω γράφεται ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο ίδιο μήκος κύματος ευφυΐας κινούνται και οι ύβρεις και οι προσβολές των χρηστών του twitter, που σε μια έξαρση σοβαροφάνειας κράζουν μία τραγουδιάρα για ένα tweet της.

To twitter δεν είναι λαϊκό δικαστήριο και σίγουρα όσοι έκφράστηκαν με προσβολές δεν είναι μέσα στη Νομική να υποστηρίζουν τους μετανάστες, αλλά κάθονται μπροστά σε μία οθόνη και κάνουν την επανάσταση του καναπέ, όπως οι περισσότεροι από εμάς.

Έτσι, θα τολμούσαμε να πούμε πως οι ακραίες αντιδράσεις κρύβουν μια έντονη δόση υποκρισίας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται, γιατί στη δημοκρατία υπάρχει χώρος και για αυτούς που ενημερώνονται και για αυτούς που αγνοούν.

Τα έξυπνα σχόλια, παρ όλα αυτά, πολύ τα απολαύσαμε και ιδιαίτερα τα έξυπνα λογοπαίγνια με τραγούδια της Έλλης όπως το «Μασάι».

Πάντως, και εσύ, βρε Έλλη κάνε follow και κανένα άνθρωπο που κάνει tweets με κοινωνικές ειδήσεις, αφού δεν ανοίγεις τηλεόραση και δεν ακούς ειδήσεις στο ραδιόφωνο και δεν διαβάζεις ειδησεογραφικά sites και blogs, να ενημερώνεσαι, τουλάχιστον, για τα σημαντικά τεκταινόμενα που συμβαίνουν στην πόλη, πέρα από το sandwich που έφαγε σήμερα η Βίκυ Καγιά στο brunch της. Όχι τίποτα άλλο, για να μην εκτεθείς ξανά κουκλίτσα μου στο λέμε.