Όμορφα ταλέντα... Όμορφα καίγονται

Όμορφα ταλέντα... Όμορφα καίγονται

Η Χριστίνα Πολίτη σχολιάζει τη σοκαριστική είδηση της εβδομάδας για το θάνατο της Whitney.

To talk of the town της εβδομάδας στον κόσμο της showbiz ήταν ο ξαφνικός θάνατος της Whitney Houston. Όταν χάνεται ένα σύμβολο μιας γενιάς, ένας καλλιτέχνης που αγάπησες, χάνεται και ένα κομμάτι από τις αναμνήσεις της ζωής σου. Όταν πρωτοβγήκε η Whitney όλες σκάγαμε από τη ζήλια με την κορμάρα της και τη φωνάρα της και το όλο μπρίο. Γεννήθηκε για να ξεχωρίσει. Δεν μπορώ να ξεχάσω την ερμηνεία στο «I will always love you», ειδικά στο δεύτερο κομμάτι που το απογείωνε. Ανατριχιάζω και δακρύζω κάθε φορά. Και το τραγούδι δε μου αρέσει καθόλου. Λίγα κομμάτια της ήταν του γούστου μου αλλά τη λάτρευα. Πέρα απ΄όλα λάτρευα την κοφτή κίνηση των χεριών της , το στόμα της που τρεμόπαιζε και τον τσαμπουκά της.

Όλα αυτά θυσιάστηκαν για μία καψούρα με ένα μέτριο τύπο. Μέτρια όλα, ναρκωτικά, τσακωμοί, ένα παιδί που γεννήθηκε από δύο ανισόρροπους γονείς και που μπαινόβγαινε στα detox. Ο δε Βοbby Brown να συνεχίζει να σπέρνει παιδιά. «Είμαι ίδια η μαμά μου» έλεγε η Bobbi Kristina. Στην τελευταία της εμφάνιση η Whitney έστω και φέσι ήταν κούκλα. Φόραγε ένα υπέροχο μπριγιάν στο χέρι και συγκλονιστικά σκουλαρίκια με ένα απλό μαύρο φόρεμα. .

Τη στόλιζαν σα χριστουγεννιάτικο δέντρο όμως τα πάντα της πήγαιναν γιατί το είχε. Καμία σχέση με τις προσπάθειες της Madonna και της Lady Gaga ή της Lana Del Rey με τα πρησμένα χείλια. Αυτές μοχθούν για τα πάντα. Ακόμα και το σώμα τους. Αυτή είχε και αυτό . Γεννημένη γαζέλα αδυνάτιζε σε χρόνο ντε τε. Η Whitney ήταν royalty στο χώρο της μουσικής. Και έδωσε μία κλοτσιά και τα πέταξε όλα.

Xanax, αλκοόλ και χαμένη στο διάστημα. Θα μου πει κανείς δε τη «ρώτησε» αν το ήθελε αυτό το χάρισμα, αν μπορούσε να το αντέξει, αν πραγματικά το εκτιμούσε ή το είχε για δεδομένο. Την είδα πέρσι στο Ο2 και έμοιαζε σαν ξεπεσμένη μπουζουξού.

Ξεχνούσε τα λόγια, έλεγε βλακείες. Παράλληλα είχα τη θεά μπροστά μου. Της συγχωρούσα τα πάντα μόνο γιατί είχε αυτή τη φωνή που καμία άλλη δεν έχει όσο και να προσπαθεί. Σαν την Amy αυτοκαταστροφική, σαν την Αdele που δηλώνει πως λατρεύει το τσιγάρο. Μπράβο. Όμως όταν χάσει το πολύτιμο αυτό ταλέντο που της έδωσε ο Θεός προφανώς θα αντιδράσει αλλιώς.

Η μόνη Θεά και πραγματικά ταλαντούχα που έζησε, μεσουράνησε και αποσύρθηκε με τεράστια αξιοπρέπεια είναι η Barbra Streisand. Το tweet της για το χαμό της Whitney τα λέει όλα. «Eίχε τα πάντα , ομορφιά και μία θεσπέσια φωνή. Πόσο κρίμα που τα χαρίσματά της δεν της έφεραν την ίδια ευτυχία που έφεραν σε μας» έγραψε η Barbra.

Τι κρίμα να παίρνεις ότι ωραίο σου δίνει η ζωή για δεδομένο. Σαν την Ελλάδα μας που ήταν και είναι η ωραιότερη χώρα στον κόσμο και την έχουμε ρημάξει...