Στυλιστικά μηδενίσαμε στον ελληνικό τελικό της Eurovision!

Στυλιστικά μηδενίσαμε στον ελληνικό τελικό της Eurovision!

Η Χριστίνα Πολίτη κάνει talk of the town το styling των Ελλήνων υποψηφίων της Eurovision.

Από το διαγωνισμό ελληνικών τραγουδιών για τη Eurovision αυτό που μου έμεινε πάνω απ΄ όλα ήταν η κακογουστιά. Δεν έχει υπάρξει βέβαια προκριματικός για τον οποίο να πούμε καλά λόγια αλλά φέτος είναι σα να μηδενίσαμε και επιστρέψαμε στη ντέκα της Eurovision στις αρχές της δεκαετίας του 90.

Μαζί με την οπισθοδρομική αισθητική έχει έρθει και όλη η ξενόφερτη κακογουστιά που θέλει τις γυναίκες ντυμένες με φτηνές αποκριάτικες στολές, ψεύτικα μαλλιά και κάτι συνοικιακές μοντερνιτές που μας ξεριζώνουν από το μεσογειακό και οριεντάλ ταμπεραμέντο μας και μας τοποθετούν στην πρώτη θέση του κιτς, ξεκαθαρίζοντας πως είμαστε μία βέρα βαλκανική χώρα με κακές αποχρώσεις κόκκινου μαλλιού, αδελφή ψυχή στο styling Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Αλβανίας.

Sorry για τους γείτονες αλλά δεν τους λες και καλόγουστους. Έχουμε ξεχάσει φυσικά τη φυσική απλότητα για την οποία φημιζόμασταν. Και χρήματα όταν είχαμε ψιλοκιτσαριές οργανώναμε και πληρώναμε και αδρά υπερτιμημένους παρουσιαστές.

Κακόγουστοι και νεόπλουτοι τότε, τρομερά κακόγουστοι και νεόπτωχοι τώρα. Όμως ξαφνικά ξεχάσαμε και αυτά που ξέραμε! Επίσης όλον αυτόν τον καιρό που όλοι οι κομιλφό χλευάζουν τα τσιτσιδοεξώφυλλα των περιοδικών που δεν υπάρχουν πια, πως επέτρεψε το κρατικό κανάλι σε όλα αυτά τα κορίτσια, που είναι σαν τα γάργαρα νερά, να εμφανίζονται με μία τεχνητή Παπαριζουέσκ υπερσεξουαλικότητα και κάτι μπανιστίρ κιλοτάκι-καυτά μίνι, χορεύοντας ξεχαρβαλωμένα και κλείνοντας μας το μάτι - όλο νόημα;

Τέλοσπάντων πέρασε και αυτό και στο κάτω κάτω γελάσαμε κιόλας, ειδικά οι τουιτεράδες. Ειλικρινά δεν μου έφταιξαν οι παρουσιαστές. Έτσι είναι οι άνθρωποι και δεν πρόκειται να μπουν στη μενταλιτέ του show ούτε χρειάζεται να πετάξουν τα 80ς από πάνω τους. Τουλάχιστον δεν ήταν παγόβουνα και δεν έλεγαν κοτσάνες. Σαχλαμάρα ήταν το όλο στήσιμο και αυτή η γενικώς αναμασημένη τσίχλα των περικοπών που τους οδήγησε να διοργανώνουν το διαγωνισμό σε shopping centre λες και χάθηκαν τα μέρη και οι εθελοντές. Μπορεί να γλιτώσαμε την κανονική χρεοκοπία αλλά την αισθητική δεν τη γλιτώνουμε..