Ρένια Λουιζίδου: «Είμαι μια χαρά ευχαριστημένη στα 46 μου»

Ρένια Λουιζίδου: «Είμαι μια χαρά ευχαριστημένη στα 46 μου»

Η ηλικία, οι πλαστικές, οι δίαιτες και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του γιου της.

Τι συμβαίνει όταν η επιτυχία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικής ζωής ενός ανθρώπου; Τον ισορροπεί και η Ρένια είναι η ζωντανή απόδειξη. Γνώρισε την επιτυχία και μάλιστα την πραγματική και όχι εκείνη της μια σεζόν, σε μικρή ηλικία, όταν τα ιδιωτικά κανάλια ήταν μόλις δύο και οι επιτυχίες σαρωτικές, που αντέχουν στο χρόνο.
Από την εποχή των "Απαράδεκτων" έως σήμερα, τα πάντα στη ζωή της έχουν αλλάξει, όχι όμως η ίδια. Έτσι λένε οι φίλοι της, οι συνάδελφοί της, οι δημοσιογράφοι, ακόμη και οι λιγότερο φίλοι της.
Αυτό το καλοκαίρι γυρίζει την Ελλάδα με την παράσταση "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει", ενώ ταυτόχρονα κάνει γυρίσματα για τη σειρά "Το αμάρτημα της μητρός μου". Σε ένα μικρό διάλειμμα από το τρελό της 24ωρο, βρίσκει χρόνο για να μιλήσει στο Queen.gr

Γιατί δεν πήγε τόσο καλά σε τηλεθέαση το αμάρτημα της μητρός μου. Ποια είναι η δική σου εξήγηση;
Θα μπορούσε να πάει και καλύτερα, αλλά δεδομένης της ώρας και της ημέρας, ήταν μια χαρά. Ξεκίνησε Τετάρτη και απέναντι είχε διπλό επεισόδιο βασιλιάδες και έπιασε κάτι 50άρια στην τηλεθέαση. Δεν λειτούργησε στον ανταγωνισμό γιατί αλλιώς είναι να ξεκινάς απ την αρχή της σεζόν με φόρα. Πάντως, όταν άλλαξε ημέρα πήγε πολύ καλύτερα, αλλά και η μεγαλύτερη τηλεθέαση είναι ευπρόσδεκτη.

Πώς αισθάνεσαι που βλέπεις κάθε μέρα τον εαυτό σου καθημερινά στην τηλεόραση με τις επαναλήψεις του "καφέ της χαράς";
Το έχω συνηθίσει και θα μου έκανε εντύπωση το αντίθετο. Καμιά φορά λέω, πώς πέρασαν το χρόνια ή κοίτα τι νέοι πού ήμασταν. Απορώ βέβαια με την αγάπη που δείχνει ο κόσμος και πάει και πολύ καλά στην τηλεθέαση γιατί το νοιώθω από την επαφή που έχω με τον κόσμο στο θέατρο. Μου έκανε εντύπωση γιατί νόμιζα ότι ο κόσμος θα μας πέταγε αντικείμενα από τα νεύρα τους και γκρίνιαζα συνεχώς για τις επαναλήψεις, άλλα οφείλω να το πάρω πίσω. Ήταν λάθος εκτίμηση.

Είναι καλό ή κακό επαγγελματικά να σε βλέπουν κάθε μέρα στην τηλεόραση;
Η λογική λέει ότι καίγεσαι, ότι ταυτίζεσαι με το ρόλο, άλλα δεν με σταμάτησε, δεν έχασα δουλειές, δεν βρέθηκα αντιμέτωπη με το δίλλημα είναι καμένη να μην την πάρουμε. Μετά το "καφέ της χαράς" έκανα την "παιδική χαρά" και δύο απανωτά δραματικά σίριαλ που νόμιζα ότι δεν θα μου τα εμπιστευτούν. Δεν σταμάτησα ποτέ να δουλεύω.

Είναι αλήθεια ότι συζητήθηκε να επιστρέψει το «καφέ της χαράς» στην τηλεόραση;
Άλλο ένα απ αυτά που κυκλοφορούν, αλλά επίσημα δεν υπάρχει συζήτηση. Οι περισσότεροι από μας, ηθοποιοί και συντελεστές μιλώντας μεταξύ μας, είπαμε ότι θα είχε πλάκα αν ξαναγίνονταν, γιατί περάσαμε πολύ καλά. Αν μας το πρότειναν, θα το σκεφτόμασταν σοβαρά, αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατό να ξαναγίνει ένα τόσο πολυπρόσωπο και με πολλά εξωτερικά γυρίσματα σίριαλ. Πολύ ακριβή δουλειά.

Η Ελένη Λιάσκα από το "καφέ της χαράς", στο επεισόδιο με τον Κασιδιάρη και τις δύο βουλευτίνες πήρε το μέρος του βουλευτή της Χρυσής αυγής; Ποια είναι η δική σου άποψη;
Δικαίωμα της να λέει ό,τι θέλει. Ο καθένας έχει την άποψή του. Δεν συμφωνώ καθόλου μαζί της, αλλά αυτή είναι η άποψή της.

Αν ο γιος σου ο Βίκτωρας που είναι 12, σου έρθει σπίτι με ένα τατουάζ, τι θα κάνεις;
Τι να κάνω; Και εγώ έχω τατουάζ και ο πατέρας του. Με τι μούτρα να του μιλήσω; Το έχουμε συζητήσει και θα ήθελα να είναι σε μια ηλικία που η επιλογή του να είναι συνειδητή, όχι να το κάνει πάνω στη φούρια του τύπου, πλάκα έχει να κάνω ένα. Αυτό που φρικάρει τους περισσότερους, η μονιμότητα, για μένα ήταν το κίνητρο. Το έκανα συνειδητά και έτσι θα ΄θελα να το κάνει και ο γιός μου.

Έχει αρχίσει να κάνει την επανάσταση του ή είναι ακόμη υπάκουος;
Και τα δύο συμβαίνουν. Τη μία μέρα είναι έτσι, την άλλη αλλιώς . Δεν είναι αντιδραστικός από τη φύση του, άλλα οι ορμόνες του κάνουν πάρτι.

Εσύ ή ο μπαμπάς του θα του κάνετε τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση; Η την έχετε ήδη κάνει;
Ο μπαμπάς του έχει ήδη κάνει το μεγαλύτερο μέρος. Στον μπαμπά του απευθύνθηκε από μόνος του.

Ο άντρας σου τι δουλειά κάνει;
Είναι οικονομολόγος.


Οπότε ξέρεις περισσότερα από εμάς για την κρίσης. Σε τρομάζει όλο αυτό που ζούμε;
Ναι δυστυχώς ξέρω περισσότερα και ναι με τρομάζει πολύ. Καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα δεν είναι ατομικό, αλλά πολύ μεγαλύτερο από μας, είναι παγκόσμιο. Είναι πρόβλημα ολόκληρου του συστήματος, πάμε με ταχύτητα 100 πάνω στο ντουβάρι.

Θυμάσαι την πρώτη σου οντισιόν;
Με κάθε λεπτομέρεια. Ήταν για την Ξένια Καλογεροπούλου. Εγώ ήμουν ακόμη στη Θεσσαλονίκη και είχα διαβάσει ότι έκανε οντισιόν και έψαχνε νέα παιδιά. Ήρθα από τη Θεσσαλονίκη και έμαθα τελικά ότι έψαχνε για αγόρι, αλλά δέχτηκε να με δει, γιατί προφανώς με λυπήθηκε που έκανα ολόκληρο ταξίδι. Η οντισιόν έγινε μάλιστα στο σπίτι της, κάτω από περίεργες συνθήκες, σχεδόν κωμικές. Η ξένια δεν με πήρε στη δουλειά, αλλά με έστειλε στον Σταμάτη Φασουλή που τότε ανέβαζε μια επιθεώρηση στο Παρκ και έτσι έκλεισα την πρώτη μου δουλειά.

Στο βιογραφικό σου στο Internet υπάρχει παντού η ηλικία σου. Σε ενοχλεί;
Πότε γράφουν ότι γεννήθηκα;

Στις 18 Ιουλίου του 1966.
Σωστά το γράφουν, γιατί έχω διαβάσει και μεγαλύτερη ηλικία.

Σε μια βδομάδα γίνεσαι 46; Σε πειράζει;
Και τι να κάνω; Να πεθάνω; Δικά μου είναι τα χρόνια. Να σου πω την αλήθεια, όχι δεν με πειράζει. Μεγαλώνω και είμαι υγιής, είμαι μια χαρά ευχαριστημένη στα 46 μου. Θα με άγχωνε αν έπρεπε να παλεύω για να τα κρύψω, οπότε προτιμώ να το λέω. Με έχουν κάνει και μεγαλύτερη όμως.


Πότε;
Στο Facebook παλιότερα, υπήρχε μια σελίδα που την είχε ανοίξει κάποιος άλλος, γιατί εγώ δεν έχω facebook και στην ημερομηνία γέννησης είχε βάλει το 1964 ο κερατάς (γέλια).

Αλήθεια με την τεχνολογία πως τα πας;
Μέτρια, έμαθα να το χειρίζομαι πριν 3 χρόνια. Έφτασε ο γιός μου σε μια ηλικία που θα νόμιζε ότι ήμουν αγράμματη. Έμαθα λοιπόν τα βασικά, να στέλνω κάνα email, να σερφάρω, αλλά δεν είμαι από αυτούς που κυκλοφορούν με ένα smartphone και τουιτάρουν όλη την ώρα.

Δείχνεις πολύ αδύνατη. Τελικά είσαι από αυτές που είναι άτυχες με το φακό;
Η αλήθεια είναι ότι έχω μια ατυχία. Έχω στήθος και πλάτες και φαίνομαι παχιά, αλλά μπορεί και να έχω αδυνατίσει λόγω της δουλειάς. Από κακουχίες δηλαδή και όχι από διατροφή. Έχω θυρεοειδή και φουσκώνω και ξεφουσκώνω ανάλογα με τα κέφια του, αλλά δεν το κυνηγάω κι όλας, δηλαδή δεν ανεβαίνω στη ζυγαριά και τέτοια. Από τα ρούχα μου το καταλαβαίνω. Δεν είμαι όμως και καθόλου πειθαρχημένη. Δεν μπορώ να τρώω ένα αγγούρι ή μόνο κοτόπουλο. Θα σκοτώσω άνθρωπο από τα νεύρα μου, έτσι κατά καιρούς είμαι παχιά ή πιο αδύνατη.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες δίαιτα.
Παλιά, πολύ παλιά. Κοίτα όταν έχω δουλειά αδυνατίζω, γιατί δεν προλαβαίνω να φάω. Βάζω κάτω το κεφάλι και δουλεύω. Όταν αράζω και είμαι cool, αρχίζω τις ατασταλίες.

Αν και είσαι κατά των πλαστικών απ ότι ξέρω ήσουν από τις πρώτες που μίλησες για την λιποαναρρόφηση που έκανες;
Ναι είχα κάνει στην κοιλιά λίγο μετά που γέννησα, αλλά δεν είμαι κατά των πλαστικών. Έχω ένα άγχος με αυτά που γίνονται και σου αλλάζει εντελώς η φάτσα και το δεύτερο άγχος μου είναι ότι βλέπω ότι όσοι ξεκινούν είναι δύσκολο να το σταματήσουν. Δεν με ενδιαφέρει να δείχνω νεότερη, με ενδιαφέρει να δείχνω καλά για την ηλικία μου, όχι λιγότερο απ τη ηλικία μου. Αυτό δεν το πετυχαίνεις χωρίς να παραποιήσεις το πρόσωπο σου. Δεν θα παραμυθιαστώ ότι δείχνω 36 ενώ είμαι 46. Όμως αυτό αφορά εμένα, ό,τι αισθάνεται ο καθένας καλύτερα για τον εαυτό του και τον ανεβάζει να το κάνει. Εμένα μου βγάζει μια λύπη να αγωνίζεσαι κόντρα σε κάτι που θα σε κερδίσει στο τέλος, θέλεις δεν θέλεις.

Η Ρένια Λουιζίδου μαζί τον Παύλο Χαϊκάλη, την Τζόυς Ευείδη κ. ά, πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Την επόμενη εβδομάδα η παράσταση θα βρίσκεται:

- Τετ- Τετάρτη 11/7 στα Χανιά, στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου

- Πέ-- Πέμπτη και Παρασκευή 12-13/7 στο Ηράκλειο, στο κηποθέατρο Ν.Καζατζάκης

- Σά-- Σάββατο 14/7 στο Ρέθυμνο, στο θέατρο Ερωφίλη

- Δευ- Δευτέρα 16/7 στο Βύρωνα, στο θέατρο Βράχων.