Όσα θέλετε να ξέρετε για την αυξητική στήθους από τον πλαστικό χειρουργό Ευάγγελο Κεραμίδα

Γωγώ Φούντα
Όσα θέλετε να ξέρετε για την αυξητική στήθους από τον πλαστικό χειρουργό Ευάγγελο Κεραμίδα

O Dr Κεραμίδας απαντά σε απορίες αναγνωστριών σχετικά με την αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους είναι η νούμερο ένα αισθητική επέμβαση την οποία επιλέγουν οι γυναίκες, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Επειδή όμως όλες μας έχουμε απορίες σχετικά με το θέμα, θέσαμε τις δικές σας ερωτήσεις στον πλαστικό χειρουργό Ευάγγελο Κεραμίδα και εκείνος μας έδωσε τις απαντήσεις.

1. Αυξητική Στήθους: πόσο εύκολη επέμβαση είναι;

Η αυξητική στήθους είναι εύκολη επέμβαση αρκεί να γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένο πλαστικό χειρουργό.

2. Πώς επιλέγεται το μέγεθος που θα έχει το στήθος μετά την επέμβαση; Ποιους παράγοντες λαμβάνετε υπόψη;

Κάθε πλαστικός χειρούργος έχει τη δική του μέθοδο. Εμείς προσωπικά στηριζόμαστε πρώτα σε αντικειμενικά κριτήρια και μετά στην πολύ μεγάλη μας εμπειρία. Όταν λέμε αντικειμενικά κριτήρια εννοούμε τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε στήθους. Μετράμε σε κάθε στήθος ΠΕΝΤΕ ειδικές παραμέτρους και βάση αυτών των μετρήσεων δίνουμε στην ασθενή να δοκιμάσει τα πραγματικά ενθέματα. Έτσι η ασθενής αποκτά άμεση γνώση για το τι σημαίνει ένθεμα 300cc ή 350cc και βλέπει το αποτέλεσμα πάνω της. Από την άλλη οι μετρήσεις μας βοηθούν έτσι ώστε να αποφύγουμε πολλή μεγάλα ή μικρά ενθέματα για την ασθενή. Το αποτέλεσμα είναι μία άριστα ικανοποιημένη ασθενής με πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

3. Ποια είναι η τελευταία λέξη της πλαστικής χειρουργικής στην αυξητική στήθους και ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;

Η τελευταία λέξη είναι η non touch - non pain τεχνική. Ο χειρουργικός χρόνος είναι 40', είναι τελείως αναίμακτη γι' αυτό η ασθενής μπορεί να πάει σπίτι της σε 4-5 ώρες και το ίδιο βράδυ μπορεί να βγει. Δεν υπάρχουν παροχετεύσεις δηλ. σωληνάκια, ούτε στενά δεσίματα ή κορσέδες ή σφιχτά σουτιέν μετά το χειρουργείο. Έτσι η ασθενής έχει ελάχιστο πόνο και μπορεί την ίδια μέρα να ταξιδέψει για όπου θέλει.

4. Είναι επώδυνη μέθοδος; Πότε μπορεί να επιστρέψει η γυναίκα στην καθημερινότητά της;

Λόγω της ελάχιστα τραυματικής μεθόδου, μετά από εργασία μας, ο πόνος κατά μέσο όρο κυμαίνεται από ήπιος (85% των ασθενών), μέτριος 13% και σπάνια πολύ έντονος 2%). Η επιστροφή στη δουλειά εξαρτάται από το είδος της δουλειάς.

5. Τι θα πρέπει να προσέχει μετά την επέμβαση;

Την ανύψωση βάρους καθώς και την πολύ έντονη κούραση. Γυμναστήριο μετά από 2-4 εβδομάδες.

6. Μπορεί τελικά μια τέτοια επέμβαση να τονώσει την ψυχολογία μιας γυναίκας; Από την άλλη πλευρά, έχετε αντιμετωπίσει υπερβολικές ή «παράλογες» απαιτήσεις; Πως το αντιμετωπίζετε;

Το ωραίο στήθος είναι έκφραση γυναικεία ομορφιάς και ερωτισμού. Έτσι οι γυναίκες που τελικά το αποχτούν αισθάνονται μία βαθειά πλήρωση της γυναικείας τους ταυτότητας. Με απλά λόγια αισθάνονται πιο πολύ γυναίκες. Υπερβολές ευτυχώς δεν έχουμε συχνά αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία όταν έχουμε, αρνούμαστε ευγενικά να τις πραγματοποιήσουμε.

Δείτε video με live χειρουργείο εδώ

Πώς επιλέγεται το μέγεθος που θα έχει το στήθος:

Video 1

Video 2

keramidas

Πλαστικός Χειρουργός Κεραμίδας Ευάγγελος
www.keramidasevangelos.gr