Πέτρος Λαγούτης: «Οι Έλληνες στα δύσκολα δείχνουμε χαρακτήρα»

Πέτρος Λαγούτης: «Οι Έλληνες στα δύσκολα δείχνουμε χαρακτήρα»

Ο διάσημος ηθοποιός μίλησε για τον εγκλεισμό, τον χρόνο που περνάει σπίτι του και τη νέα σεζόν του Έτερος Εγώ.

Σημασία έχει να ξέρεις να περνάς καλά στο σπίτι εν καιρώ πανδημίας, αλλά πολύ περισσότερο να είσαι συνειδητοποιημένος. Και ο Πέτρος Λαγούτης είναι σίγουρα. Σε μία διαδικτυακή συζήτηση, μας μίλησε για τις πρώτες ημέρες της ανακοίνωσης του εγκλεισμού, τον χρόνο που περνάει σπίτι του αυτές τις ημέρες, αλλά και την επιστροφή του στο Έτερος Εγώ: Κάθαρσις.



Μπορείς να θυμηθείς ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανες, όταν μας ανακοινώθηκε πως πρέπει να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας;

Δεν ήταν μία η σκέψη ήταν πολλές. Θα έλεγα όμως ότι τις πρώτες μέρες της καραντίνας με κυρίευσε μια νοσταλγία για τα παιδικά μου χρόνια, για εκείνες τις μέρες της δεκαετιας του ΄80 και του ΄90 που δύσκολα μαζευόμασταν σπιτι από τις πλατείες και τις αλάνες. Μια στενοχώρια που τα δικά μου παιδιά δε θα ζήσουν κάποιες από τις ελευθερίες που είχαμε εμείς. Η σκέψη του κατά πόσο τελικά αυτή η αχαλίνωτη πρόδος και εξέλιξη των τελευταιων 20 χρόνων είναι για καλό. Με δυο λόγια περα από τον ιό και τις συνέπειες του (σ.σ.: υγειονομικά και οικονομικά)με κυρίευσε ένα νοσταλγικό και λίγο καταθλιπτικό συναίσθημα για την πορεια της ανθρωπότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr