Σοφία Παυλίδου στο Queen.gr: «Είχα άγχος με την εικόνα μου δεν ήθελα να παίζω την όμορφη»

Κατερίνα Μπούσιου
Σοφία Παυλίδου στο Queen.gr: «Είχα άγχος με την εικόνα μου δεν ήθελα να παίζω την όμορφη»

Μια...μαφιόζα καλείται να υποδυθεί στη νέα ταινία «Καρδίτσα forever» και αυτή είναι η επιστροφή της στον κινηματογράφο. Η Σοφία Παυλίδου από τα παιδικά της χρόνια και τη σχέση με τους γιούς της, στις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στη ζωή της τα τελευταία χρόνια.

Ο πρώτος της ρόλος στη σειρά Καραμπόλα, τη σύστησε στο τηλεοπτικό κοινό. 'Ομως ο ρόλος της σκληρής Μάγδας στο Θα βρείς το δάσκαλό σου στον ANT1 στο πλευρό του Μάριου Αθανασίου και της Ευδοκίας Ρουμελιώτη, είναι εκείνος που πιο συχνά μας έρχεται στη μνήμη μας, λόγω και της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε η σειρά. 'Ομως η Σοφία Παυλίδου που δουλεύει στο θεάτρο και στην τηλεόραση από το 1997, κρατά πάντα χαμηλούς τόνους σε ότι αφορά την καριέρα της και δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων που κομπάζουν για τις επιτυχίες τους. Στη ζωή της παραμένει πάντα κοινωνική, χαμογελαστή και αισιόδοξη και εδώ και λίγο διάστημα που τα δίδυμα αγόρια της, οι γιοί της Κωνσταντίνος και Δημήτρης άνοιξαν τα φτερά τους και έφυγαν από το σπίτι για τις σπουδές τους, εκείνη απολαμβάνει για πρώτη φορά χαλαρές στιγμές και μοιράζεται μαζί μας και τη μεγάλη της χαρά για την επιστροφή της στον κινηματογράφο ως η...μαφιόζα Ντενίζ, στη νέα ταινία του Στράτου Μαρκίδη, Καρδίτσα Forever. H συζήτησή μας ξεκινά με αναμνήσεις από την περσινή συμμετοχή της στη Φάρμα του ANT1.

«Προσπάθησα να μην ευνουχίσω τους γιούς μου και να τους κάνω ανεξάρτητους»

pavlidou farma copy

Αν κάτι θαυμάσαμε σε εσένα πέρυσι στη Φάρμα είναι ότι μας έδειξες πως είσαι πολύ καλή νοικοκυρά και μαγειρεύεις εξίσου καλά όπως έλεγαν οι συμπαίκτες σου...

Ε, τόσα χρόνια ως μάνα, έχω μάθει! (γέλια) Η αλήθεια είναι πως έτσι με έχει μάθει από μικρή η μαμά μου, εκτελούσα χρέη νοικοκυράς για να τη βοηθήσω. 'Ηταν τρείς άντρες στο σπίτι, τα αδέλφια μου και ο μπαμπάς μου και η φιλοσοφία της μαμάς μου ήταν να τα κάνουμε όλα εμείς, χωρίς εκείνοι καν να κουνήσουν το χέρι τους. Βέβαια τα αδέλφια μου μεγαλώνοντας άρχισαν να βοηθούν τις γυναίκες τους στο σπίτι. Και εγώ βέβαια πάλεψα να μην συμβεί το ίδιο με τα αγόρια μου, να μην είναι δηλαδή τόσο καλομαθημένα. Αγωνίστηκα αρχικά για να μη τα ευνουχήσω και δεύτερον να τα κάνω ανεξάρτητα.

sofia pavlidou sons

Τα κατάφερες;

Βέβαια. Γιατί και πρόσφατα που πήγα στη Λάρισα εκεί που σπουδάζει ο ένας μου γιός, του είπα να του βάλω πλυντήριο, να του καθαρίσω και να μαγειρέψω και μου ζήτησε να μην κάνω τίποτε απολύτως. Τα έκανε όλα μόνος του, άπλωσε τα ρούχα, πήγε ψώνισε και μαγείρεψε!


https://www.instagram.com/p/CH7gwNNBHFL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Παραμένεις από όσο ξέρω vegeterian;

Ναι, δεν είμαι vegan, γιατί τρώω γαλακτοκομικά και κατσικίσιο τυρί και αυγά. Δεν τρώω ψάρια και κρέας εδώ και 13 χρόνια.

Με αυτή του είδους τη διατροφή, είδες αλλαγές στο σώμα σου και στην υγεία σου;

Φυσικά και στο σώμα, αλλά και στην υγεία μου. Το ανοσοποιητικό μου είναι σε πιο καλή κατάσταση, δεν αρρωσταίνω εύκολα, αλλά είδα και διαφορές στην επιδερμίδα μου, στο πρόσωπό μου. Και δεν έχω κάνει τίποτε στο πρόσωπό μου για να το αλλάξω, εκτός από την κλασσική θεραπεία ενυδάτωσης με οξέα φρούτων που κάνω μια φορά το χρόνο.









Τι ρόλο κάνεις στην καινούργια ταινία του Στράτου Μαρκίδη Καρδίτσα Forever;

Είναι μια ταινία γεμάτη δολοπλοκίες και κομπίνες. (γελάει) Παίζω την Ντενίζ που είναι Τουρκάλα, που στην ουσία είναι και εκείνη μια...μαφιόζα που έρχεται στην Κάτω Μαγούλα, όταν ο πρόεδρος του χωριού ανακοινώνει πως έχουν βρει πετρέλαιο και πηγαίνω για να αγοράσω τα κτήματα. Δεν είναι ήσυχο κορίτσι η Ντενίζ, γιατί λύνει τις διαφορές της με τα όπλα. Βέβαια επειδή μιλάμε για κωμωδία δεν θα καταφέρει τίποτε στο τέλος. Γίνονται πολλά μέχρι να φτάσουμε μέχρι εκεί.

Σου πηγαίνουν όμως αυτοί οι ρόλοι της ιντριγκαδόρας γυναίκας, εκείνης που δεν ασχολούμαστε μόνο με την ωραία της εικόνα.

Στην αρχή της καριέρας μου είχα και ένα τεράστιο άγχος με την εικόνα μου, δεν ήθελα να παίζω δηλαδή μόνο την όμορφη, παρόλο που έκανα και κάποιους ρόλους της γυναίκας που σαγηνεύει τους άντρες. Ακόμη και στο θέατρο λαχταρούσα να παίζω την άσχημη της υπόθεσης. Μετά τη σειρά «Θα βρεις το δάσκαλό σου» βέβαια, με επέλεγαν συνήθως για να παίξω τη δυναμική γυναίκα. Και αναγκάστηκα να πω πολλά «όχι» στις προτάσεις που μου έκαναν μετά το τέλος του σίριαλ, γιατί μου πρότειναν πανομοιότυπους ρόλους με εκείνον που έκανα. Η ουσία είναι να έρχονται προτάσεις σε εμάς τους ηθοποιούς που να έχουν ωραίους συνεργάτες και καλή διάθεση. Αυτό μετρά περισσότερο.


https://www.instagram.com/p/CWL9ppBKrsj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φέτος είχαμε ένα μεγάλο άνοιγμα της μυθοπλασίας στη τηλεόραση. Πώς και δεν σε είδαμε σε κάποια σειρά;

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα κάποια πρόταση, αλλά ούτε και αγχώθηκα που δεν είχα, ούτε και βιάζομαι. Σίγουρα κάτι θα προκύψει, θέλω και εγώ να μου προταθεί κάτι ωραίο που να μου ταιριάζει, που να με κάνει να το δουλέψω παραπάνω, για να κάνω αυτή την επιστροφή στην τηλεόραση, στην οποία έχω αρκετά χρόνια να εμφανιστώ.

Νομίζω ότι θα σε ευνοήσουν οι συνθήκες γιατί και στην ΕΡΤ έχουμε πια πολύ δυνατές παραγωγές.

Κάνουν άλματα πια στη δημόσια τηλεόραση, όχι μόνο στα σίριαλ, αλλά και στις εκπομπές. Για παράδειγμα η εκπομπή που κάνει ο Κωστής Μαραβέγιας, είναι για εμένα ένα κόσμημα.

«Στάθηκα κοντά στους γονείς μου μέχρι το τέλος. Τους «μιλάω» καθημερινά τους νιώθω δίπλα μου»

Θα κάνεις κάτι στο θέατρο φέτος το χειμώνα;

'Οχι, ούτε και στο θέατρο θα κάνω κάτι, άλλωστε και η περιοδεία που κάναμε με το έργο του Θοδωρή Αθερίδη, τελείωσε τον Σεπτέμβριο. Φέτος απολαμβάνω λίγο το διάστημα που είμαι μόνη, που είμαι χαλαρή, τώρα που έχουν φύγει τα παιδιά από το σπίτι για τις σπουδές τους. ΄Εχω μετακομίσει και σε καινούργιο σπίτι και προσπαθώ να το φτιάξω, αλλά ασχολήθηκα πολύ στο να φτιάξω και να αδειάσω το πατρικό μου στην Θεσσαλονίκη, μετά την απώλεια και της μητέρας μου φέτος το καλοκαίρι. Πέρυσι το καλοκαίρι είχα χάσει και τον πατέρα μου.


https://www.instagram.com/p/CRLpPvfBccy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ήταν δύσκολο να διαχειριστείς την απώλειά τους;

'Ήταν, αλλά χαίρομαι που τις τελευταίες τους εβδομάδες πριν φύγουν από τη ζωή τις περάσαμε μαζί και στάθηκα κοντά τους, ανταλλάξαμε πολύ όμορφα λόγια αγάπης μεταξύ μας. Εννοείται πως έχω ακόμη καθημερινή «επαφή» μαζί τους, τους «μιλάω», τους νιώθω σα να είναι δίπλα μου κάθε στιγμή της ημέρας. 'Έκλεισε ένας κύκλος στη ζωή μου, έχει και μια μορφή λύτρωσης αν θέλεις όλο αυτό.

Δεν νιώθεις μοναξιά τώρα που για πρώτη φορά αποχωρίστηκες τους δίδυμους γιους σου;

Καταρχάς δεν έχω προλάβει να το συνειδητοποιήσω και από την άλλη πλευρά έχω τόσους πολλούς καλούς φίλους δίπλα μου που δεν με έχουν αφήσει να αισθανθώ μοναξιά. Και επειδή μετά από 20 χρόνια έχω μετακομίσει στο κέντρο, τους έχω όλους δίπλα μου.

Photo credits: NDP photo agency/Instagram @sofia.pavlidou


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Σοφία Παυλίδου: Έτσι είναι το κορμί της στα 47 της με μικροσκοπικό μπικίνι

Το νέο post της Σοφίας Παυλίδου για τον ξυλοδαρμό και το σκηνικό με τον Μάνο Παπαγιάννη