Γιώργος Χρανιώτης: «Το 'εγώ' μου πέρασε σε δεύτερη μοίρα όταν γεννήθηκε ο Αλέξανδρος»

Κατερίνα Μπούσιου
Γιώργος Χρανιώτης: «Το 'εγώ' μου πέρασε σε δεύτερη μοίρα όταν γεννήθηκε ο Αλέξανδρος»

Πριν λίγες ημέρες ο γιος του Αλέξανδρος, γιόρτασε τα δεύτερά του γενέθλια. Ο μπαμπάς Γιώργος Χρανιώτης, γιορτάζει μαζί μας τη γιορτή του πατέρα και όπως εξομολογείται στο Queen.gr όχι μόνο άλλαξε από την στιγμή που γεννήθηκε, αλλά ο γιος του είναι εκείνος που του μαθαίνει τον κόσμο, αλλιώς. Και αυτό είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. 

Για πολλά χρόνια ο Γιώργος Χρανιώτης, υπήρξε ανεξάρτητος, πολυταξιδεμένος και αμετανόητος εργένης. Μέχρι που ήταν καρμικό να συναντηθεί με την Γεωργία Αβασκαντήρα. Όταν όμως γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια ο γιος τους Αλέξανδρος, το μικρό και ζωηρό θαύμα της ζωής τους, όλα άλλαξαν. Ο ηθοποιός παραδέχεται στο Queen.gr γιορτάζοντας μαζί μας την γιορτή του πατέρα, ότι το παιδί του, τον έκανε από αγόρι, άντρα. Και όπως φαίνεται και από όσα μας εξομολογείται, το ταξίδι που κάνει μαζί του ανακαλύπτοντας μαζί τον κόσμο, είναι συναρπαστικό.

xraniotisgios9.jpg

Πως αντέδρασες όταν μάθατε ότι η Γεωργία είναι έγκυος; Σε κυρίευσε ενδεχομένως και ο φόβος για το άγνωστο;
Διάβασα 2-3 βιβλία για να πάρω καταρχάς μία ιδέα. Το ένα μάλιστα ήταν το «Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο»; (σ.σ αναφέρεται στην δημιουργία αυτοπεποίθησης και χαράς στην ανατροφή των παιδιών). Σίγουρα ως πατέρας και ως γονείς θα κάνουμε λάθη, τα οποία μεγαλώνοντας ο Αλέξανδρος θα μας τα καταλογίσει. Αλλά το κυριότερο είναι αυτά τα λάθη να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Φρόντισα όμως, στο να μην κάνω κάποια λάθη που είχαν κάνει σε εμένα οι δικοί μου γονείς.

xraniotisgios3.jpg


Ποια ήταν αυτά τα λάθη;
Οι γονείς μου όταν ήμουν μικρός, ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν πολύ. Μετά από τους έξι μήνες με μεγάλωσαν κυρίως νταντάδες και μετά η νονά μου με την γιαγιά μου. Αυτό ήθελα να το αλλάξω σε σχέση με τον γιο μου. Πέσαμε και πάνω στην πανδημία, οπότε αρχικά είχα χρόνο μαζί του. Τώρα λόγω δουλειάς, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην Γεωργία.

https://www.instagram.com/p/CXl9zT_raKs


Ήταν βολικός ως μωρό ο Αλέξανδρος;
Δεν νομίζω ότι γενικά είναι βολικός. Μας ξυπνούσε τον πρώτο καιρό, αρκετά συχνά το βράδυ. Δεν ήταν εύκολος. Είναι αρκετά ανυπάκουος, μοιάζουμε λίγο σε αυτό (γελάει). Αλλά εγώ όπως ξέρετε άλλωστε λατρεύω τους ανυπάκουους ανθρώπους.
Τώρα που πια είναι δύο χρονών και συνεννοείστε καλύτερα, σου αρέσει να κάνετε μαζί δραστηριότητες που εκτός από παιχνίδι είναι και ένας τρόπος να τον βοηθήσεις να ανακαλύψει τον κόσμο μας;
Βασικά, μαθαίνω εγώ τον κόσμο μέσα από τον Αλέξανδρο. Πέρα από το πρακτικό κομμάτι, όπου θα παίξουμε, θα γελάσουμε, θα διαβάσουμε, θα χορέψουμε ή θα τραγουδήσουμε, μαθαίνω τι σημαίνει εξέλιξη, τι σημαίνει να είσαι γονιός. Είναι ένας νέος ρόλος στην ζωή μου, δύσκολος, αλλά και με μεγάλο ενδιαφέρον.


Σε τι άλλαξες ως χαρακτήρας από την στιγμή που έγινες μπαμπάς;
Έχω γίνει άντρας πια. Ήμουν περισσότερο αγόρι, μέχρι να έρθει στην ζωή μας. Είναι σα να μεγάλωσα – δεν μου αρέσει η λέξη ωρίμασα – και το είχα πολύ μεγάλη ανάγκη αυτό. Αυτό δεν θα γινόταν αν δεν είχα αποκτήσει παιδί. Είχα συνηθίσει να έχω την ευθύνη μόνο του εαυτού μου, αλλά τώρα το «εγώ» μου έχει περάσει πια σε δεύτερη μοίρα και αυτό είναι πολύ ωραίο.

https://www.instagram.com/p/CeQ59jjK4Td


Από ότι βλέπω από τα video που ανεβάζεις μαζί του στο προφίλ σου στο Instagram, ο Αλέξανδρος έχει μία καλλιτεχνική κλίση και του αρέσει πολύ η μουσική. Βλέπεις να έχει πάρει γονίδια και από εσένα αλλά και από την Γεωργία που είναι χορεύτρια και γραφίστρια;
Το ελπίζω. Ούτε εύχομαι, αλλά ούτε και απεύχομαι να ασχοληθεί με την τέχνη. Αλλά εύχομαι να «ακουμπάει», να υπάρχει στην ζωή του η τέχνη και όχι απαραίτητα βιοποριστικά. Ελπίζω να πάρει μερικά πράγματα από εμάς που θα τον συντροφεύουν γενικά στην ζωή του. Να πάρει από εμένα την αγάπη για την θάλασσα, την αγάπη για τις τέχνες και το διάβασμα, να πάρει όμως και από την Γεωργία την αγάπη που έχει για τον χορό.
Θα τον κάνεις και αθλητικό τύπο...
Νομίζω ότι το έχει και λίγο από μόνος του αυτό!

https://www.instagram.com/p/CK4GmyAL4RP


Αυτό το διάστημα εκτός από την σειρά «Ψέματα» στον Alpha όπου πρωταγωνιστείς, θα ασχοληθείς και με το θέατρο;
Για την σειρά στον Alpha είμαι πραγματικά περήφανος. Η τηλεόραση εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και γίνονται πολύ σοβαρές δουλειές. Το χειμώνα θα είμαι στο θέατρο Αθηνά, στην παράσταση «Φίλοι – ξένοι». Το έργο είχε κάνει ταινία ο Θοδωρής Αθερίδης. Την παράσταση σκηνοθετεί ο κουμπάρος μου Γιώργος Πυρπασόπουλος, μαζί με τον Πέτρο Λαγούτη που επίσης παίζει στον θίασο. Θα είναι επίσης, η Μυρτώ Αλικάκη, η Κατερίνα Μισιχρόνη, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ο Δημήτρης Λιόλιος και η Λυδία Σγουράκη. Το καλοκαίρι θα κάνω συναυλίες και με την μπάντα μου, τους Imitate your mother και παίρνω μέρος από την επόμενη σεζόν και στην νέα σειρά της Cosmote tv, «Οι αόρατοι» μαζί με την Γιούλικα Σκαφιδά και τον Μάκη Παπαδημητρίου.