Έλενα Γαλύφα: «Ο όρος influencer είναι παρεξηγημένος. Ό,τι προβάλλω είναι η αλήθεια μου»

Κατερίνα Μπούσιου
Έλενα Γαλύφα: «Ο όρος influencer είναι παρεξηγημένος. Ό,τι προβάλλω είναι η αλήθεια μου»

Από το πολιτικό γραφείο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στον χώρο της μόδας και στο GNTM. Η Έλενα Γαλύφα, μιλά για την ζωή της ως influencer, ως σύζυγος και σε λίγο και ως coach του GNTM.

Η νέα και κινηματογραφικής αισθητικής σειρά documentary «Super Influencer» του ΑΝΤ1 +, ασχολείται με τους ανθρώπους από κάθε χώρο της τέχνης και της μόδας, οι οποίοι ασκούν επιρροή με τη δράση και το έργο τους, μέσω των social media. Η Έλενα Γαλύφα είναι άλλωστε από τις πρώτες που ασχολήθηκαν ως blogger με τον κόσμο της μόδας και αργότερα με τα social media. Στην συνέντευξή μας διηγείται τη ζωή της και το ανέλπιστο, αλλά όμορφο πέρασμα που έκανε από την πολιτική στον χώρο της μόδας. Αλλά και για τον γάμο της, τα στοιχεία που θαυμάζει στον σύζυγό της, την πρόσφατη εμπειρία στο κόκκινο χαλί στις Κάννες, αλλά και όσα μοναδικά βιώνει εδώ και λίγες εβδομάδες ως coach στον νέο κύκλο του GNTM.

https://www.instagram.com/p/CgcijhSrxgO

«Δεν μπορούσα να κάθομαι πίσω από ένα γραφείο»

Ήσουν από τα κορίτσια που από πολύ μικρή ηλικία, δοκίμαζες «στα κλεφτά» τα παπούτσια και τα αξεσουάρ της μαμάς σου;

Εννοείται πως από πολύ μικρή πειραματιζόμουν με τα ρούχα της μαμάς και κυρίως τα πολλά αξεσουάρ που είχε. Στα κλεφτά όμως, ποτέ! Πάντα ήθελα να με βλέπει που στολιζόμουν και να με θαυμάζει. Ντυνόμουν με τα δικά της ρούχα και έμπαινα σε ρόλους, αφού από πολύ μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός και αυτοσχεδίαζα διάφορα σκετσάκια.

https://www.instagram.com/p/Cg4IBjLKM23

Στο documentary του ΑΝΤ1 + σε βλέπουμε να μοιράζεσαι στιγμές με τη μαμά, τη θεία και τη γιαγιά σου. Σε τι σε επηρέασαν ξεχωριστά, αυτές οι τρεις γυναίκες στη ζωή σου;

Με έχουν επηρεάσει σε παρά πολλά στο παρελθόν, αλλά πλέον έχω διαμορφώσει τη δική μου ταυτότητα, η οποία βέβαια έχει πολλά χαρακτηριστικά τους. Μπορώ να πω, ότι πλέον εγώ τις επηρεάζω. Αλλά νομίζω, ότι όλες οι γυναίκες της οικογένειας, οφείλουμε ό,τι είμαστε σήμερα, στον «βράχο μας», έτσι αποκαλούμε τη γιαγιά μου. Εκείνη μας μύησε στη φωτογραφία. Νομίζω ότι δεν υπάρχει ενσταντανέ που να μην αποθανατίζαμε. Τα άλμπουμ φωτογραφιών που έχουμε στο σπίτι είναι άπειρα.

galifamama.png

Με την εμπειρία σου στον ΟΚΑΝΑ και στο γραφείο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, κάποια άλλη στη θέση σου δεν θα άλλαζε εύκολα επαγγελματικό προσανατολισμό. Γιατί το τόλμησες;

Κατάλαβα ότι δεν μπορώ να κάθομαι πίσω από ένα γραφείο και να με βάζουνε σε πλαίσια. Η φύση μου είναι καλλιτεχνική και μου αρέσει να δημιουργώ, οπότε η στροφή έγινε αβίαστα και πολύ φυσικά. Ήταν να συμβεί.

https://www.instagram.com/p/Cgg168-qssu

Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό να ασχοληθείς με την πολιτική, ή αυτό ήταν πολύ ακραίο για εσένα;

Μου έχει περάσει από το μυαλό μου η ενασχόλησή μου με τα κοινά και όχι μόνο μια φορά. Θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα για να το κάνω. Προς το παρόν έχω άλλες προτεραιότητες. Κάποια στιγμή στο μέλλον, όμως, θα ήθελα να συμβάλλω στην προβολή της χώρας μου. Να μάθουν και εκείνοι που δεν το γνωρίζουν, ότι η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα του πλανήτη.

galifa_avramopoulos.png

«Σαφώς και ο όρος Influencer είναι παρεξηγημένος»

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τα social media; Τι προσδοκούσες εκείνη την εποχή;

Ξεκίνησα στην αρχή του Instagram, ανεβάζοντας φωτογραφίες και διάφορες στιγμές μου. Έβλεπα ότι είχε άμεση απήχηση αλλά δεν καταλάβαινα ακόμη πού θα με πάει όλο αυτό. Ύστερα ήρθε η πρόταση της αδερφής μου να ασχοληθούμε με το blogging, κάτι που στην Ελλάδα δεν είχε τότε, την έκταση που έχει τώρα. Τότε ήμασταν μετρημένες στα δάχτυλα οι bloggers. Μετά την παραίτησή μου από το δημόσιο όμως, δεν υπήρχε ούτε μια ημέρα που να μην το πάρω στα σοβαρά αυτό που έκανα. Ήξερα ότι θα βγάλω χρήματα από αυτό, χωρίς να είναι το μοναδικό κίνητρό μου. 'Επρεπε να είμαι όμως σίγουρη ότι μπορώ να συντηρηθώ οικονομικά. Στην πορεία έχτισα έτσι το «όνομα» μου, ώστε να συνεργάζομαι με τις εταιρείες που επιθυμώ. Ό,τι προβάλλεται πλέον στο προφίλ μου, είναι η αλήθεια μου.

https://www.instagram.com/p/Cd-3CSOAwV2

Δεν νομίζεις ότι στις μέρες μας, ο όρος influencer είναι πια παρεξηγημένος;

Σαφώς και είναι παρεξηγημένος. Όλοι θέλουν να ασχοληθούν με το Instagram για την προβολή τους. Είτε είναι πρόσωπα, είτε τηλεοπτικά project, είτε brand. Το κυρίαρχο μέσον της διαφήμισης, είναι πλέον τα social media. Τώρα επειδή οι περισσότεροι διαφημίζουν ένα ζευγάρι παπούτσια για να το πάρουν ενδεχομένως δωρεάν, ή ανεβάζουν το οτιδήποτε χωρίς να πληρωθούν, αλλά μόνο για να μην πληρώσουν, αυτό είναι άλλο έργο. Αλλά σίγουρα αυτό που κάνουν, δεν είναι η δουλειά μας.

https://www.instagram.com/p/CeA79X_AB4Z

Αν ανοίξουμε τη ντουλάπα σου, ποιο είναι το πιο ακριβό ρούχο ή αξεσουάρ που έχεις;

Έχω πολλά ρούχα που κρατάω ακόμα στη ντουλάπα μου, γιατί μου θυμίζουν μια συγκεκριμένη περίσταση ή κάποιο πρόσωπο. Το πιο πρόσφατο αξεσουάρ που έχω στη συλλογή μου και με κάνει κάθε φορά να συγκινούμαι, είναι εκείνο που φόρεσα στις Κάννες by Vrettos Vrettakos, μαζί με την εξαιρετική δημιουργία του και ύστερα μου το έκανε δώρο για να θυμάμαι τη στιγμή μας.

https://www.instagram.com/p/Cd3jdOkAYFr

Από τα πιο ακριβά δώρα όμως που μου στείλανε πρόσφατα είναι η καινούργια Gucci Attache τσάντα του οίκου Gucci που στοιχίζει περίπου 2.500€ και φυσικά δεν έχω βγάλει από πάνω μου όλο το καλοκαίρι!

Galyfa_3.png

Το φετινό σου καλοκαίρι είχε και γυρίσματα για το GNTM. Είχες άγχος;

Σίγουρα είχα άγχος. Το GNTM ήταν κάτι τόσο μεγάλο και παράλληλα καινούργιο για εμένα. Ήταν όμως μέχρι να περάσουν τα πρώτα 5 λεπτά στο γύρισμα. Μετά όλα κύλησαν φυσιολογικά. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, είχαμε μοναδική χημεία με το cast και τα παιδιά πίσω από τις κάμερες, κάναμε πλάκες διαρκώς μεταξύ μας.

https://www.instagram.com/p/CeyxCM7oyqZ

«Δίπλα στον σύζυγό μου, μεγάλωσα, ωρίμασα, εξελίχθηκα»

Φέτος ανοίγει το ηλικιακό εύρος των γυναικών που συμμετέχουν στο GNTM. Υπάρχουν γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίες σε εντυπωσίασαν στις οντισιόν;

Σίγουρα οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν τον τρόπο τους να σε μαγέψουν, ξέρουν να κινηθούν, να μιλήσουν, έχουν άλλες εμπειρίες. Ακόμα θυμάμαι μία κυρία η οποία είναι γεννημένη star. Σε συνέπαιρνε τόσο πολύ με την αύρα της που δεν έπαιρνες το βλέμμα σου από πάνω της. Μόλις παιχτούν τα επεισόδια θα καταλάβετε ποια εννοώ.

Στο documentary εμφανίζεται και ο σύζυγός σου, Θοδωρής. Σου έχει στοιχίσει κάποια στιγμή η απουσία του, λόγω της δουλειάς του, επειδή είναι ναυτικός και ταξιδεύει διαρκώς;

Με τον Θοδωρή είμαστε 20 χρόνια μαζί, τα μισά της ζωής μου. Μεγάλωσα, ωρίμασα, εξελίχθηκα, δίπλα του. Το μεγαλύτερο προσόν στη σχέση μας είναι ότι δεν βάλαμε ποτέ όρια ο ένας στη ζωή του άλλου και αισθανόμασταν πάντα ελεύθεροι. Σίγουρα όταν φεύγει για ταξίδι είναι μεγάλη απώλεια για μένα. Βέβαια τη στήριξή του, τη νιώθω έστω και από μακριά.

https://www.instagram.com/p/CVirtq8gF__

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα του θαυμάζεις;

Αυτό που με κέρδισε από την αρχή είναι ότι είναι σοβαρός αλλά παράλληλα διαθέτει απίστευτο χιούμορ. Δίπλα του νιώθω ότι γίνομαι καλύτερη. Είναι ένας χαρακτήρας ακέραιος που σέβεται τον περίγυρό του και κυρίως δεν είναι κουτσομπόλης. Αυτό το στοιχείο δεν μου αρέσει καθόλου σε άντρα.

Έλενα, τι θα συμβούλευες ένα νέο κορίτσι που θέλει να ασχοληθεί με την μόδα;

Η μόδα θέλει διάβασμα και μελέτη γιατί όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα μέσα προβολής και αν αλλάξουν, αυτό που μας ενώνει και μας εξελίσσει είναι η ιστορία της.