Κατερίνα Ζαρίφη: «Συνηθίζουμε τη φρίκη με τις δολοφονίες γυναικών και αυτό με διαλύει»

Κατερίνα Μπούσιου
Κατερίνα Ζαρίφη: «Συνηθίζουμε τη φρίκη με τις δολοφονίες γυναικών και αυτό με διαλύει»

Η ραδιοφωνική παραγωγός και ηθοποιός Κατερίνα Ζαρίφη σε μία αποκαλυπτική και απολαυστική συνέντευξη στο Queen.gr. H σκληρή κριτική που δέχθηκε για την εμφάνισή της, το λάθος που κάνουμε οι γυναίκες με τους άντρες, οι δολοφονίες γυναικών, οι κόντρες στην τηλεόραση αλλά και η μεγάλη παγίδα των social media. 

Η Κατερίνα Ζαρίφη είναι σαρωτική σε όλα της. Έτσι την γνωρίσαμε και έτσι την αγαπήσαμε, μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους. Είτε είναι στην τηλεόραση ως παρουσιάστρια - συμπαρουσιάστρια, είτε ως ραδιοφωνική παραγωγός, είτε τα τελευταία χρόνια ως ηθοποιός.

Το ταμπεραμέντο της, η ανάγκη της να διακωμωδεί τα δύσκολα και να ξορκίζει με τον αυτοσαρκασμό της τα δικά της ελατώματτα, είναι κόντρα ρόλος με την άλλη της πλευρά, με την ευαισθησία και τον πιο cool εαυτό της, όταν είναι με τους δικούς της ανθρώπους.

https://www.instagram.com/p/CWk-tQIsjSK

Το λαϊκό κορίτσι από τη Θήβα που με περηφάνια πρόβαλε την καταγωγή της από την πρώτη ημέρα που μας συστήθηκε τηλεοπτικά, δεν είχε ποτέ ανάγκη να «λουστράρει» την εικόνα της, να δείξει κάτι άλλο αυτό που ήταν, αν και όπως παραδέχεται στην συνέντευξή μας στο Queen.gr στην αρχή της καριέρας της, κάποιοι θέλησαν να της «φορέσουν» μία συγκεκριμένη εικόνα. Δεν προσαρμόστηκε και αυτό ήταν μία προσωπική της νίκη, την οποία ωστόσο την «πλήρωσε» με την αυστηρή κριτική που δέχτηκε. Αλλά προσπέρασε και συνέχισε.

https://www.instagram.com/p/CUZYiIIs-mf

Η Κατερίνα Ζαρίφη έδωσε πολλές φορές αυτό τον αγώνα για να σπάσει τα στερεότυπα. Πολεμούσε το body shaming, ακόμη και όταν δεν το γνωρίζαμε ως έννοια, τότε που κάποιοι ήθελαν να μην ανήκουν στον illustration χώρο του θεάματος, oι γυναίκες με καμπύλες.

Από την θέση της ραδιοφωνικού παραγωγού στο «My Radio» και από εκείνη της νοικοκυράς και επί 23 χρόνια παντρεμένης, τηλεοπτικής Μαίρης στο «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» στο Μega, η Κατερίνα μας μιλά για τις γυναίκες.

Η Κατερίνα Ζαρίφη θέλει να γίνει μαμά αγκαλιάς και δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει

Για την μάχη του φεμινισμού που χάσαμε απέναντι στους άντρες, για τον φόβο της εποχής, για όσα την σοκάρουν στην επικαιρότητα με τις δολοφονίες γυναικών και όσα συμβαίνουν με την Κιβωτό του Κόσμου, για όσα της λένε οι γυναίκες με τα μηνύματά τους στα social media και για όσες ενέπνευσε (και για αυτό είναι περήφανη) με την συμπεριφορά της. Αλλά και για τα πολλά νεύρα στην τηλεόραση και στις κόντρες ανάμεσα στις παρουσιάστριες.

Και όλα αυτά με αυτό το γνωστό...Ζαριφέικο χιούμορ που διαθέτει. Άμυνα της και όπλο της για να μην χάνει ποτέ την αισιοδοξία της.