Μαριάντα Πιερίδη: «Νιώθω γεμάτη, δεν έχω τη λαχτάρα, ούτε τη δίψα για δόξα και μεγαλεία»

Κατερίνα Μπούσιου
Μαριάντα Πιερίδη: «Νιώθω γεμάτη, δεν έχω τη λαχτάρα, ούτε τη δίψα για δόξα και μεγαλεία»

«Όλες αυτές τις γελοιότητες τις προσπερνώ. Μα που απευθύνονται;». Η Μαριάντα Πιερίδη μιλά στο Queen.gr και για τις κριτικές που έχει δεχθεί μαζί με τη Φελίσια Tσαλαπάτη και τον Τριαντάφυλλο για την εκπομπή «Καλοκαίρι #ΥES» στο Open.  

Η Μαριάντα Πιερίδη, ποτέ δεν ωραιοποιεί καταστάσεις και ποτέ δεν χρειάστηκε να είναι διπλωματική στις απαντήσεις της, γιατί το θεωρεί χάσιμο χρόνου και ενέργειας να μην είσαι ο εαυτός σου. Για αυτό και απαντά ευθέως στο Queen.gr για όσες κριτικές έλαβε εκείνη και η ομάδα του «Καλοκαίρι #YES» για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν θέματα της επικαιρότητας, όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές.

Παράλληλα θα την θαυμάσεις για τον τρόπο που σκέφτεται - και δεν είναι οφείλεται μόνο στη γιόγκα και στα μαθήματα αυτοβελτίωσης αυτό - και το πως κατάφερε στο απόγειο της καριέρας της ως τραγουδίστρια, να βάλει πάνω και πέρα από όλα την μητρότητα. Να αφήσει κατά μέρος την ματαιοδοξία της δουλειάς για να βρει την εσωτερική της γαλήνη και την ευτυχία. Και στα δύο έπαιξε τον ρόλο του, ο σύζυγός της και γνωστός σεφ Δημήτρης Κατριβέσης, με τον οποίο φέτος συμπληρώνουν 7 χρόνια γάμου.

https://www.instagram.com/p/Co1p-ZIDCPb/

«Είχα πάθει κατάθλιψη, δεν ανάρρωνα ψυχικά από ό,τι μου συνέβαινε»

Σε μία παλαιότερη συνέντευξή του, ο σύζυγός σου Δημήτρης Κατριβέσης είχε πει πως: «Το πιο σημαντικό σε αυτή τη ζωή είναι να έχεις βρει τον εαυτό σου και δεύτερον τον άνθρωπό σου». Πόσο έχεις βρει τον εαυτό σου Μαριάντα; Σε βοήθησε και αυτή η αποχή που έκανες για ένα μεγάλο διάστημα από τη δουλειά σου;

Με βοήθησε αρκετά η διαίσθησή μου. Το σώμα μου, ο οργανισμός μου, έστελναν μηνύματα, σα να μου «μιλούσαν» και μου ζητούσαν να κάνω κράτει. Σαν κάποιος να μου έλεγε: «Σταμάτα για λίγο αυτόν τον μαραθώνιο, αυτό το τρέξιμο που κάνεις τα τελευταία χρόνια». Έχοντας πια τον Δημήτρη στη ζωή μου, πήρα τελικά την απόφαση να σταματήσω.

https://www.instagram.com/p/CkKvum6jdDJ/

Πήρες την απόφαση γρήγορα, για να μην το μετανιώσεις στη συνέχεια;

Πέρασα μία κατάθλιψη πριν μείνω έγκυος στον Νικόλα.

Βρισκόμουν σε μία σχέση όπου πιεζόμουν πάρα πολύ, ήταν σα να «δούλευα» για δύο. Δεν είχα δώσει στον εαυτό μου περιθώριο για διάλειμμα, δεν είχα πάρει ανάσα. Ξυπνούσα τα ξημερώματα, δούλευα μέχρι αργά το βράδι και μετά συνέχιζα ξανά την ίδια ρουτίνα. Δεν ξεκουραζόμουν, δεν ανάρρωνα ψυχικά από οτιδήποτε μου συνέβαινε. Για να το ξεπεράσω, πάλεψα πολύ, γιατί η κατάθλιψη είναι μία πολύ σοβαρή κατάσταση.

Το προσπέρασα και όταν προέκυψε η εγκυμοσύνη μου, ζούσα και στη δουλειά μου μία πολύ ωραία περίοδο, γιατί τότε συνεργαζόμουν με τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Σταμάτησα στον έκτο μήνα και μόλις στον έβδομο, γέννησα πρόωρα τον γιό μου. Όταν αντιμετωπίσαμε και μία δυσκολία με την κοπέλα που φρόντιζε τον Νικόλα, πήραμε με τον Δημήτρη μία δραστική απόφαση, για να μεγαλώσουμε το παιδί όπως του άξιζε και να διατηρήσουμε και τη δική μας σχέση δυνατή. Εκεί φάνηκε το ανάστημα του Δημήτρη, ο οποίος μου ζήτησε να πάρω τον χρόνο μου για όσο χρειαστεί.

https://www.instagram.com/reel/Cm2V0jODtvp/

Έκανες αυτό το pause, ενώ ήσουν στην κορυφή στη δουλειά σου και με την αντίστοιχη δημοσιότητα. Είχες την αγωνία, ότι αν επέστρεφες τίποτε δεν θα ήταν το ίδιο; Ότι μπορεί να είναι δύσκολη η μετάβαση ή ακόμη και το να σε έχουν «ξεχάσει»;

Είμαι από εκείνες που πιστεύουν πως το σύμπαν, τα φέρνει όλα στο τέλος, όπως πρέπει. Δεν επιδιώκω, δεν κυνηγάω. Απλά φροντίζω όταν μου δίνεται μία ευκαιρία – όπως δόθηκε αρχικά με το J2US – να είμαι παρούσα και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Μετά προέκυψε στα ξαφνικά και η πρόταση για την καλοκαιρινή εκπομπή. Ξυπνάω από τις 5 το πρωί και αφιερώνω πάρα πολύ χρόνο για μελέτη, για να είμαι σωστά προετοιμασμένη. Από εκεί και πέρα όπως πάντα λέω: «Όπου με βγάλει». Δεν θέλω να κάνω σχέδια.

Το να μην πιέζεις καταστάσεις, το να μην έχεις μεγάλες προσδοκίες, είναι και μία ωραία άμυνα για να μην απογοητευτείς, αν κάτι δεν πάει καλά;

Αν το δω με αυτή την οπτική, σίγουρα θα αποτύχω στο τέλος. Αυτά τα εγκεφαλικά πισωγυρίσματα, τα έκανα σε μικρότερη ηλικία. Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένη πως, ό,τι και να έρθει, θα είναι καλοδεχούμενο. Είμαι γεμάτη, δεν έχω τη λαχτάρα, ούτε τη δίψα για δόξα και μεγαλεία. Δεν έχω πια αυτή την αγωνία του: «Γιατί δεν με αναγνώρισαν στον δρόμο;».

https://www.instagram.com/p/CXfzfrdg2KN/

«Μα, που νομίζουν πως απευθύνονται; Το ότι δεν είμαστε επαγγελματίες παρουσιαστές ή παρουσιάστριες, δεν σημαίνει ότι είμαστε ανίκανοι και αγράμματοι»

Ξεκινήσατε μαζί με τον Τριαντάφυλλο και την Φελίσια, με όλες τις καλές προθέσεις να κάνετε μία ψυχαγωγική, ανάλαφρη εκπομπή, αλλά η επικαιρότητα άλλαξε τα σχέδιά σας. Και έτσι προέκυψε η σκληρή αντιμετώπιση από μερίδα τηλεκριτικών ότι δεν θα έπρεπε να χειριστείτε θέματα όπως οι πυρκαγιές, αφού δεν είστε δημοσιογράφοι και ούτε έχετε τηλεοπτική εμπειρία. Σε ενόχλησε αυτή η αντιμετώπιση;

Αν δεν ήμουν εγώ και ήταν στη θέση μου μία δημοσιογράφος και πάλι θα έβρισκαν κάτι για να πουν.

Όλες αυτές τις γελοιότητες και όλες αυτές τις κριτικές, τις προσπερνώ, γιατί αναγνωρίζω την ψυχοσύνθεση αυτού που το γράφει. Κάποιος απελπισμένος για δημοσιότητα θα είναι. Μα πραγματικά, που νομίζουν ότι απευθύνονται; Έχουμε τελειώσει και εμείς το σχολείο, έχουμε κάνει και εμείς τις σπουδές μας. Το ότι δεν είμαστε επαγγελματίες παρουσιαστές ή παρουσιάστριες, δεν σημαίνει ότι είμαστε ανίκανοι και αγράμματοι.

Σε μία ψυχαγωγική εκπομπή, όταν υπάρχει επικαιρότητα, θα ασχοληθείς με τις πυρκαγιές. Θα ασχοληθείς με τον θάνατο των δύο πιλότων, για τους οποίους έκλαιγα γιατί το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, είναι τις μανούλες τους. Δεν μπορούσα να κοιτάξω το μόνιτορ, με «έπιασε» η ψυχή μου όταν έβλεπα το πλάνο με το αεροπλάνο που έπεφτε. Αλλά δυστυχώς αυτές οι καταστάσεις υπάρχουν στη ζωή μας. Δεν χρειάζεται να βλέπει μόνο αυτά ο τηλεθεατής και δεν χρειάζεται να είμαι επαγγελματίας παρουσιάστρια για να το γνωρίζω αυτό. Έχει ανάγκη παράλληλα την ψυχαγωγία, για να ξεφύγει από όσα βλέπει και όσα συμβαίνουν.

https://www.instagram.com/reel/CupbV4lINb3/

Την κριτική έτσι την αντιμετώπιζες με τον ίδιο τρόπο και όταν ήσουν στο τραγούδι;

Αν σέβομαι το πρόσωπο που την γράφει, δίνω σημασία. Μου έχει τύχει βέβαια και η περίπτωση να εκτιμώ κάποιον και να χάσω πάσα ιδέα στη συνέχεια, λόγω της εμπάθειας σε αυτά που έγραφε. Όλοι μας κάνουμε λάθη, δικαιούμαι και δικαιούμαστε όλοι να κάνουμε λάθη.

Λίγο πριν κάνετε την πρεμιέρα σας με το «Καλοκαίρι Yes» είχατε την αγωνία αν θα δέσετε ως τηλεοπτική ομάδα; Ειδικά με τον Τριαντάφυλλο που έχει συνηθίσει να είναι πιο αυθόρμητος και χωρίς να φιλτράρει αυτά που αισθάνεται και σκέφτεται;

Ο Τριαντάφυλλος είναι αυτό που βλέπεις. Είναι χαλαρός και αν δεν ήταν έτσι, αυτό το παρεάκι δεν θα πετύχαινε. Έχει βάλει μία πολύ σημαντική πινελιά στην εκπομπή και δεν θα μπορούσα χωρίς αυτόν.

Πιερίδη & Κατριβέσης έχουν βάλει φαντασία στο σπίτι τους στη Γλυφάδα και μας δίνουν ιδέες deco

Τώρα που το ζεις εκ των έσω βλέπεις ότι δεν είναι και τόσο εύκολο όσο δείχνει, το να είσαι παρουσιάστρια;

Φυσικά. Για την δική μας εκπομπή που είναι τρίωρης διάρκειας, ρίχνω τρελό διάβασμα για να είμαι ενημερωμένη για όλα τα θέματα. Το κάνω όμως με μεγάλη χαρά και το ευχαριστιέμαι. Είμαι στρατιώτης παράλληλα με απουσιολόγο, όταν δουλεύω. Πρώτη θα πάω, τελευταία θα φύγω. Θέλω να δείξω σε όλους όσους δουλεύουν μαζί μας με τη στάση μου, ότι σέβομαι αυτό που κάνουν.

Ο Νικόλας διαμαρτύρεται γιατί λείπεις περισσότερο από το σπίτι;

Ο γιος μου όταν έχει κέφια, έρχεται μαζί μου, ακόμη και αν χρειάζεται να ξυπνήσει νωρίς το πρωί. Του αρέσει πολύ γιατί υπάρχουν και άλλοι γονείς στο κανάλι που φέρνουν τα παιδιά τους στο γραφείο, επειδή δεν έχουν σχολείο. Είναι σα να βρίσκεσαι σε παιδική χαρά δίπλα από το στούντιο. Έχουμε και το σκυλάκι μας μαζί μας. Έχει γίνει οικογενειακή υπόθεση η εκπομπή!

https://www.instagram.com/p/CdScwH-jGUj/