Εσύ τι γνωρίζεις για τη Μετακίνηση 7;

Κάτια Δέδε
Εσύ τι γνωρίζεις για τη Μετακίνηση 7;

Έχω να σου προτείνω μια νέα μετακίνηση και σου υπόσχομαι ότι είναι το απόλυτο όπλο για την αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας!

Σαν να μη πέρασε μια μέρα!

Σαν να έχουμε γυρίσει πίσω στις μέρες του Μαρτίου να παλεύουμε ξανά με τους περιορισμούς και την απομόνωση χωρίς να μπορούμε να ζήσουμε με αυθορμητισμό και ανεμελιά την καθημερινότητά μας.

Η κάθε μετακίνηση εκτός σπιτιού αντιπροσωπεύεται από έναν αριθμό, και αυτό το αναθεματισμένο 2020, δε λέει με τίποτα να φύγει, λες και φταίει η χρονιά για τα σημεία των καιρών που διανύουμε!

Έχω να σου προτείνω, λοιπόν, μια νέα μετακίνηση, και σου υπόσχομαι ότι είναι το απόλυτο όπλο για την αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας!

Η Μετακίνηση 7 είναι η διατήρηση της θετικής σου ψυχολογίας! Ξέρω πως για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω δεν είναι και το πιο εύκολο task αλλά μια μικρή προσπάθεια μισής ώρας τη μέρα, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει!

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν, για να μπορέσει κανείς να διαχειριστεί τις σκέψεις του προς μια θετική κατεύθυνση είναι ο διαλογισμός.

dede metakinisi 7

Τι ακριβώς όμως είναι ο διαλογισμός;

Ο διαλογισμός είναι μια μορφή ψυχικής άσκησης που έχει γίνει πλέον πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

Βέβαια δεν είναι μια καινούρια πρακτική, υπήρξε χιλιάδες χρόνια πριν κομμάτι διαφόρων πολιτισμών έχοντας έντονους θρησκευτικούς δεσμούς, όχι μόνο με τον Βουδισμό όπως πιστεύουμε οι περισσότεροι αλλά και με τις χριστιανικές πρακτικές. Η προσευχή, για παράδειγμα, είναι ένας τρόπος διαλογισμού.

Η τακτική εφαρμογή του διαλογισμού είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη, από έρευνες που έχουν διεξαχθεί σε Πανεπιστήμια όπως το Harvard, ότι αποφέρει θετικές αλλαγές στη ψυχική κατάσταση αλλά και στη λειτουργία του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος παράγει περισσότερη φαιά ουσία η οποία συνδέεται με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, την εργασιακή μνήμη, τη μάθηση αλλά και τη συναισθηματική ρύθμιση.

Για την ακρίβεια έρευνες έδειξαν ότι, αν και στους περισσότερους ανθρώπους ο εγκεφαλικός φλοιός μικραίνει καθώς μεγαλώνουν, για τους 50χρονους όμως διαλογιστές η φαιά ουσία ήταν στα ίδια επίπεδα με ενός 25χρονου!

Ο διαλογισμός λοιπόν σε βοηθά να διαχειριστείς το στρες, τα νεύρα, τον φόβο, τον πανικό, το άγχος και την επιθετικότητα, επίσης αυξάνει το προσδόκιμο ζωής και ουσιαστικά διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την ευφυία σου, νοητική και συναισθηματική!

Πώς μπορείς να εφαρμόσεις τη μέθοδο αυτή στη καθημερινότητά σου;

30’ με 40’ τη μέρα αρκούν για να εφαρμόσεις αυτή σου τη «μετακίνηση»!

Ακόμα και αν δεν έχεις στη διάθεσή σου αυτόν το χρόνο, επίλεξε έστω 5’ της ημέρας για να διαλογιστείς, ακόμα και αυτός ο λίγος χρόνος είναι πολύ εποικοδομητικός.

Υπάρχουν πάρα πολλοί διαφορετικοί διαλογισμοί που θα μπορούσες, με μια γρήγορη αναζήτηση, να βρεις στο ίντερνετ και να επιλέξεις αυτόν που σου ταιριάζει καλύτερα.

Κλείσε τα μάτια, εστίασε στην αναπνοή σου και άσε τις σκέψεις να παρέρχονται, με στόχο πάντα η προσοχή να επιστρέφει πίσω στην αναπνοή σου.

H πιο συνηθισμένη στάση του σώματος, η οποία είναι η σωστή για να διαλογιστεί κανείς και βοηθάει στην αναπνοή, είναι η λεγόμενη στάση του λωτού. Ένα μαξιλάρι στο πάτωμα και το σώμα σε θέση οκλαδόν.

Αν αισθάνεσαι πως δυσκολεύεσαι να παραμείνεις σε αυτή τη θέση, μπορείς να μείνεις ξαπλωμένη ανάσκελα με σκοπό πάντα να νιώθεις άνετα και να διευκολύνεις την αναπνοή σου.

Προσωπικά προτιμώ να εφαρμόζω τη διαλογιστική διαδικασία το πρωί με το που ξυπνήσω, πριν ακόμα σηκωθώ από το κρεβάτι, για 20 λεπτάκια και για άλλα 20 ξανά το βράδυ πριν κοιμηθώ, έτσι αισθάνομαι ότι αφιερώνω το χρόνο για να συντονίσω τη σκέψη μου χωρίς άγχος πριν ξεκινήσω τη μέρα μου αλλά και να αποσυμφορηθώ από αυτή και να χαλαρώσω πριν κοιμηθώ.

Για να μπορέσεις να εντάξεις το διαλογισμό στη καθημερινότητά σου το μυστικό είναι να το δεις σα μια διαδικασία χαλάρωσης και όχι σαν πρέπει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αισθάνεσαι καταπίεση, δεν είναι κάποιου είδους δίαιτα που θα σου στερήσει απολαύσεις, εγώ το βλέπω σα μασάζ εγκεφάλου!

Σίγουρα η καθημερινή συστηματική διαλογιστική διαδικασία είναι πιο αποτελεσματική αλλά και με 3 ή 4 φορές τη βδομάδα θα δεις και από μόνη σου πόσο θετικές θα είναι στη καθημερινότητά σου.

Ξεκίνα αργά, βήμα βήμα, και σιγά σιγά αύξησε το χρόνο που θα αφιερώνεις για να διαλογίζεσαι.

Στη συνέχεια δοκίμασε να συνδυάσεις το διαλογισμό με τη γυμναστική, η γιόγκα για παράδειγμα και διάφορες μορφές της, ενστερνίζονται πλήρως αυτή τη φιλοσοφία.

Δοκίμασέ το για μερικές εβδομάδες και θα διαπιστώσεις από μόνη σου τις θεαματικές αλλαγές στη διάθεσή σου μέχρι και στον τρόπο που θα κοιμάσαι αλλά και θα σκέφτεσαι.

Θυμήσου κάθε φορά που μπαίνεις στο αεροπλάνο τις οδηγίες ασφαλείας που ακολουθούν: πρώτα παρέχεις οξυγόνο στον εαυτό σου και ύστερα βοηθάς τους άλλους.

Αν δεν καταφέρεις να παρέχεις στον εγκέφαλό σου το απαραίτητο οξυγόνο, δε θα μπορέσεις να σκεφτείς και να διαχειριστείς καμία κατάσταση, κάπως έτσι λειτουργεί και ο διαλογισμός, είναι το οξυγόνο της σκέψης σου, της ψυχικής σου δύναμης!

Η Μετακίνηση 7 είναι το πρώτο και το πιο εύκολο βήμα για να μπορέσεις να μετακινηθείς από τη στασιμότητα, να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου, ανεξαρτήτως επιτρεπόμενων και μη μετακινήσεων, ανεξαρτήτως δυσκολιών, σε κάθε κατάσταση!

Παρακάτω θα βρεις μερικές προτάσεις μου για διαλογισμό!









πηγή πηγή 2

Αναμένω με χαρά τα μηνύματά σου!

#katiasclicksandtricks