Δεν περνάς καλά; 11 ασκήσεις για να απολαύσεις τη ζωή σαν μικρό παιδί!

Δεν περνάς καλά; 11 ασκήσεις για να απολαύσεις τη ζωή σαν μικρό παιδί!

Για να κερδίσεις το παιχνίδι της ζωής σπάσε τους κανόνες

"Αν δεν έχει πλάκα, δεν το κάνεις σωστά"! Με αυτό το απόφθεγμα ξεκινάμε αυτό το άρθρο αυτό σκοπό έχει να σε πείσει πως η ζωή είναι διασκεδαστική απλά εσύ δεν το βλέπεις! Και η πιο πιθανή αιτία που δεν το βλέπεις είναι γιατί μεγάλωσες τόσο που δεν δίνεις σημασία στα μικρά πράγματα... Στις λεπτόμερειες εκείνες που κρύβουν την ευτυχία.

Αν θες να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη κάνε αυτό που κάνουν τα παιδιά. Δηλαδή...

Απόλαυσε τη στιγμή. Κάθε στιγμή
Τα παιδιά είναι πολύ καλά στο να απολαμβάνουν τη στιγμή. Οι ενήλικοι είναι τόσο εθισμένοι στο να σκέφτονται τι πρέπει να κάνουν αύριο, μεθαύριο την επόμενη εβδομάδα που ξεχνούν πως η πραγματική διασκέδαση βρίσκεται εκεί ακριβώς που βρίσκονται τώρα! Πουθενά αλλού!

Μάθε κάτι καινούριο
Αυτό περιλαμβάνει από νέες λέξεις μέχρι καινούριες γκριμάτσες! Τα παιδιά διψούν για γνώση και μέσα από αυτή τη διαδικασία βρίσκουν χαρά. Κάνε το ίδιο!

Βγες έξω από την περιοχή που νιώθεις άνετα
Τα μικρά παιδιά παίρνουν ρίσκα όλη μέρα! Όσο μεγαλώνουμε τείνουμε να βρισκόμαστε σε μια περιοχή ασφαλείας είτε για να μην πληγωθούμε είτε για να μην μας χαρακτηρίσουν άσχημα. Η μέρα σου, όμως, θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα αν βρεις το θάρρος να κάνεις κάτι διαφορετικό. Όπως να φορέσεις ροζ εσώρουχο μέσα από το κουστούμι του γραφείου!

Χαμογέλασε 30 φορές περισσότερο από ότι χαμογελάς συνήθως
Οι έρευνες δείχνουν πως τα παιδιά χαμογελούν κατά μέσο όρο 400 φορές την ημέρα. Σε αντίθεση με τους ενήλικες που χαμογελούν μόλις 15. Το χαμόγελο είναι καταλυτικό για να περνάς καλά. Χαμογέλασε ακόμα και αν αρχικά πιέζεσαι για να το κάνεις.

Δώσε σημασία στη φύση
Κάθε παιδί παρατηρεί τα ζώα ή τη φύση γύρω του. Από μόνη της η φύση προσφέρει στον άνθρωπο μια διάθεση ηρεμίας. Επέτρεψε στον εαυτό σου να παρατηρεί πράγματα κάθε στιγμή (πηγαίνοντας με το αμάξι στο γραφείο).

Ενίσχυσε τα μειονεκτήματά σου
Το να έχεις αυτογνωσία είναι καλό, το να γελάς με τα μειονεκτήματά σου είναι ακόμα καλύτερο. Τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με τα μειονεκτήματά τους και να περνούν καλά!

Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου
Ένα παιδί μπορεί να περάσει πολύ όμορφα με τη φαντασία του και μόνο. Σκέψου πως είσαι πάνω σε έναν ελέφαντα στη έρημο. Ή πως κάνεις μπάνιο σε μια εξωτική παραλία στο Μπαλί. Θα έχει πολύ πλάκα να σκεφτείς ότι θέλεις να τα κάνεις πραγματικά.

Να είσαι απρόβλεπτη
Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει ένα παιδί στο επόμενο λεπτό! Βγες από την καθιερωμένη ρουτίνα και θα νιώσεις μια ευχάριστη έκπληξη και ικανοποίηση όταν φερθείς αυθόρμητα.

Δημιούργησε
Ζωγράφισε, γράψε ένα κείμενο, διακόσμησε. Τα παιδιά απολαμβάνουν τέτοιες δραστηριότητες γιατί η διασκέδαση και η δημιουργία πάνε μαζί.

Λερώσου
Τα παιδιά δεν φοβούνται να πιάσουν τη ζωή με τα χέρια! Και κυριολεκτούμε... Το καλοκαίρι κάνε κάστρα στην άμμο, τον χειμώνα φτιάξε χιονάνθρωπο. Βάλε όλες τις αισθήσεις στο παιχνίδι!

Σπάσε τους κανόνες
Η διασκέδαση δεν ακολουθεί κανόνες. Αν δεν είναι κάτι που θα σε πληγώσει κάνε το χωρίς κανόνες. Για παράδειγμα άσε τα λαμπάκια από τα Χριστούγεννα όλο τον χρόνο! Άφου πάντα το ήθελες!

Διαβάστε ακόμη:

Βραβεία Όσκαρ 2015: Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες εκπλήξεις των φετινών υποψηφιοτήτων