Κι όμως! Υπάρχει κάτι που ενώνει τον James Bond με τον… Γιώργο Φούντα!

Κι όμως! Υπάρχει κάτι που ενώνει τον James Bond με τον… Γιώργο Φούντα!

Τι κοινό σημείο έχει ο διάσημος πράκτορας με τον αξέχαστο ηθοποιό;

Είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους πράκτορες του πλανήτη. Οι ταινίες που έχουν βασιστεί στο βίο και το έργο του πράκτορα 007 είναι αμέτρητες και οι ηθοποιοί που τον έχουν ενσαρκώσει πολλοί, ωστόσο, λίγοι έχουν καταφέρει να παραμείνουν ως κορυφαίοι στην ιστορία του κινηματογράφου.


Κάθε φορά που ο ρόλος του James Bond αλλάζει χέρια, το ενδιαφέρον μονοπωλούν οι πιθανοί διάδοχοι. Αυτό δεν συμβαίνει μονάχα τώρα, που ο Daniel Graig ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του τον ρόλο που τον καταξίωσε, αλλά ήταν σύνηθες φαινόμενο, όλα αυτά τα χρόνια, που ο πράκτορας μας έχει συστηθεί κινηματογραφικά.

uik 9c5ab


Ποια είναι όμως η σχέση του κορυφαίου Έλληνα ηθοποιού, Γιώργου Φούντα, με το κεφάλαιο «James Bond»; Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι, ο διάσημος ηθοποιός έχει υπάρξει ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του αξεπέραστου, Sean Connery, όταν ο τελευταίος αποφάσισε να αποχαιρετήσει το κοινό ως πράκτωρ 007. Την ίδια εποχή, οι μετοχές του Γιώργου Φούντα είχαν ανέβει κατακόρυφα, ύστερα από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία του Ζιλ Ντασέν, «Ποτέ την Κυριακή», που είχε διαγράψει μια τεράστια πορεία επιτυχίας, ξεπερνώντας τα σύνορα της Ελλάδας.

rtg f523e


Ο διάσημος ηθοποιός λοιπόν, βρέθηκε ανάμεσα στις δύο (!) επικρατέστερες επιλογές για τον ρόλο. Το γεγονός πως καταγόταν από μια χώρα, πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα χολιγουντιανά studios, αλλά και πως δεν μιλούσε αγγλικά, φαίνεται πως δεν εμπόδισαν τους ιθύνοντες να ενθουσιαστούν με τον Έλληνα καλλιτέχνη. Το εξωτερικό προφίλ του ταίριαζε απίστευτα σε αυτό που έψαχναν, το ταλέντο του ήταν παραπάνω από εγγυημένο και το αρρενωπό του βλέμμα θα μπορούσε να καθηλώσει ως James Bond. Παρά το γεγονός όμως, ότι έφτασε μέχρι την τελική δυάδα, το ρόλο κέρδισε τελικά ο Βρετανός, George Lazenby, που μάλιστα, απέσπασε τις χειρότερες κριτικές.


Πηγή: People