6 απλά βήματα για να κάνεις τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη

Ερμιόνη Σαρρή
6 απλά βήματα για να κάνεις τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη

Βάλε στόχους και βρες ξανά το χαμόγελο που σου αξίζει!

Τον τελευταίο καιρό έχεις αντιληφθεί πως ο ελεύθερος σου χρόνος έχει μειωθεί δραματικά. Όσο μεγαλώνεις, έχεις ευθύνες, υποχρεώσεις και οι ανέμελες στιγμές με φίλους σε μπαράκια, παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα όλο και μειώνονται. Η καθημερινότητα όμως δεν είναι τόσο δύσκολη αν προσπαθήσεις έστω και λίγο να... οργανωθείς.

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιες συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις από σήμερα (άντε και αύριο) και να γίνουν όλα απλά και εύκολα. Εντάξει, δε θα περάσεις στην αντίπερα όχθη, αλλά τουλάχιστον δε θα παραπονιέσαι για το πόσο κουρασμένη είσαι και για το πόσο φουλ είναι το πρόγραμμά σου.

Ακολούθησε τα παρακάτω 6 βήματα και η καθημερινότητα σου δε θα μοιάζει με trivial pursuit:

Φτιάξε ένα εβδομαδιαίο μενού: Μπορείς να ορίσεις ένα συγκεκριμένο πρωινό γεύμα για κάθε εβδομάδα και μέσα στο Σαββατοκύριακο να σημειώνεις και τι ακριβώς θα μαγειρέψεις μέσα στις επόμενες 7 ημέρες. Έτσι δε θα χρειάζεται να ψάχνεις κάθε βράδυ το ψυγείο σου και να παραμιλάς λέγοντας: «Τι τρώμε πάλι αύριο»;

Χρησιμοποίησε ατζέντα: Αν είσαι άνθρωπος της τεχνολογίας μπορείς να σημειώνεις τα ραντεβού σου στο calendar του κινητού σου, αλλιώς ακολούθησε την πιο κλασσική δίοδο, της ατζέντας. Σημείωσε τα meetings και κράτα σημειώσεις. Γράψε τα ραντεβού σου στους γιατρούς και φυσικά τις υποχρεώσεις σου (π.χ Τετάρτη βράδυ γενέθλια Πέτρου, Πέμπτη λήγει η ΔΕΗ). Με αυτό τον τρόπο δε θα χρειάζεται να δικαιολογηθείς ξανά για κάτι που ξέχασες.

Μάθε να λες «ΟΧΙ»: Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να δυναμώσεις σα χαρακτήρας. Το να κάνεις πράγματα που δε σου αρέσουν και την καθημερινότητά σου κάνεις πιο μίζερη και αφήνεις στην άκρη πράγματα που σε «γεμίζουν».

Βάλε τη γυμναστική στο πρόγραμμά σου: Στην αρχή θα πιστεύεις πως κουράζεσαι αρκετά στο σωματικό κομμάτι, αλλά να ξέρεις πως η γυμναστική σε μία τόσο δύσκολη καθημερινότητα είναι το «κλειδί» της χαλάρωσης. Διάλεξε ένα πρόγραμμα που σε ευχαριστεί και νιώσε τις αλλαγές στο σώμα και το πνεύμα σου.

Όρισε ένα χρονοδιάγραμμα: Δες το συγκεκριμένο βήμα ως παιχνίδι. Σκέψου πώς θες να είναι η ζωή σου σε ένα χρόνο, σε πέντε και σε δέκα και βάλε στόχους. Γιατί να αγχώνεσαι για πράγματα και καταστάσεις που σε ένα χρόνο δε θες να υπάρχουν στη ζωή σου.

Βρες την κατάλληλη μέρα για καθαριότητα: Το tip αυτό είναι κάπως πιο πρακτικό, αλλά θα το χαρακτηρίζαμε ως θέμα που «πονάει». Όλες μας κάθε φορά που σκεφτόμαστε το τι μας περιμένει στο σπίτι, βγάζουμε καπνούς από τα αυτιά. Αν, λοιπόν, πάρεις απόφαση πως ανά 15 μέρες θα κάνεις ολική φασίνα στο σπίτι και τις υπόλοιπες μέρες δεν πετάς τα πράγματά σου από εδώ και από εκεί, θα αντιληφθείς πως η ζωή τελικά δεν είναι και τόσο... απάλευτη.