Queen Συνέντευξη:Όλα όσα θέλαμε να μάθουμε για τη διαφήμιση ΑΛΦΑ που συγκίνησε το Ιnternet

Queen Συνέντευξη:Όλα όσα θέλαμε να μάθουμε για τη διαφήμιση ΑΛΦΑ που συγκίνησε το Ιnternet

Η Associate Creative Director της Soho Square, Αγγελική Κορνελάτου, απαντά στις ερωτήσεις μας για τη διαφήμιση που μας έκανε να δακρύσουμε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή

1. Περιμένατε ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση θα είχε τόσο μεγάλη απήχηση και ότι θα γινόταν viral τόσο γρήγορα;

Περιμέναμε ότι θα συγκινήσει, θα αρέσει και θα δημιουργήσει συναισθήματα που δεν έχουμε συνηθίσει να νιώθουμε βλέποντας κάτι στο break της αγαπημένης μας εκπομπής. Καθώς δουλευόταν βλέπαμε τις αντιδράσεις των συνεργατών μας, τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό τους και αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι έχουμε δημιουργήσει κάτι διαφορετικό, ακόμα και για τα δεδομένα μίας διαφήμισης για μπύρα. Την αντίδραση του κόσμου και το virality δεν το περιμέναμε, μέχρι που το είδαμε να συμβαίνει, το επόμενο πρωί του airing.

2. Με τι κριτήριο επιλέχθηκε το τραγούδι του Μητροπάνου και πώς συνδυάστηκε με τη διαφήμιση; Υπήρχε κάποιο άλλο για το οποίο είχατε μπει σε δίλημμα;

Καθώς η ιστορία που είχαμε να πούμε ήταν τόσο δυνατή, θέλαμε να τη ταιριάξουμε με μια μουσική εξίσου δυνατή, που θα την απογειώσει. Νομίζω πως δεν υπάρχει φωνή σαν του Δημήτρη Μητροπάνου και δεν υπάρχει Έλληνας που να μην ανατριχιάζει στο άκουσμά της. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά την ΜΙNOS EMI, τη Ρεβέκκα Ρούσου, τον Στέφανο Κορκολή και την κυρία Μητροπάνου για τη συνεργασία.

1660711 1058513150838100 2939073116733028119 n cfa14

3. Μέσω του σποτ αναδεικνύεται η αξία της οικογένειας, η σχέση πατέρα-κόρης, ο γάμος. Πόσο βασικές είναι αυτές οι αξίες για εσάς και ποιο είναι το βαθύτερο μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσω αυτών;

Η οικογένεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά αν όχι το σημαντικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας. Ειδικά για εμάς τους Έλληνες. Η οικογένειά μας είναι αυτή που θα μας βοηθήσει, θα μας στηρίξει, θα μας αγκαλιάσει. Είναι αυτή που είναι πάντα δίπλα μας. Πολλές φορές βέβαια, λόγω των συνθηκών, της ρουτίνας, της καθημερινότητας που μας “καταπίνει”, κάνουμε το λάθος και τη θεωρούμε δεδομένη. Έχουμε στο μυαλό μας ότι πάντα θα είναι εκεί και δεν κάνουμε τίποτα, καμία προσπάθεια για αυτή τη σχέση. Με την ταινία αυτή θέλουμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο. Να του υπενθυμίσουμε την αξία της οικογένειας και να τον παροτρύνουμε να κάνει μια μικρή προσπάθεια, ένα μικρό βήμα. Γιατί αυτό το μικρό βήμα, αρκεί για να έρθει κανείς κοντά στους ανθρώπους του. Κοντά στην ΑΛΦΑ πλευρά του, όπως λέμε και στο τηλεοπτικό.

4. Ελληνικό νησί, ελληνική οικογένεια, ελληνική μπύρα, ελληνικός γάμος! Γιατί δεν επιλέξατε να χορέψει η κόρη και ο πατέρας έναν παραδοσιακό ελληνικό χορό, ώστε να κλείσει τελείως... ελληνικά το σποτ;

Για να σας πω την αλήθεια είναι ένα θέμα που έχει τεχνική διάσταση. Φυσικά η πρώτη μας σκέψη ήταν ένας παραδοσιακός ελληνικός χορός. Αλλά από την άλλη υπάρχει κάποιος Έλληνας, στην ηλικία των 60 που δεν ξέρει να χορεύει τους παραδοσιακούς μας χορούς και που θα χρειαζόταν να παρακολουθήσει μαθήματα για μήνες ώστε να κάνει αυτή την έκπληξη στην κόρη του; Όχι βέβαια.
Επίσης ο χορός που χόρεψε ο πρωταγωνιστής μας, δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος χορός, είναι χορευτικές κινήσεις που αποπνέουν το συναίσθημα και τη διάθεση του πατέρα. Τον ρομαντισμό της στιγμής, τη δοτικότητα αλλά και την αγάπη που υπάρχει μεταξύ πατέρα κόρης.

father 590 b b4359

5. Σε ποιο target group στοχεύσατε με την συγκεκριμένη διαφήμιση;

Στοχεύσαμε σε αυτούς που λόγω της καθημερινότητάς τους, έχουν παραμελήσει τους πιο σημαντικούς τους δεσμούς. Την πιο σημαντική σχέση τους. Το σημαντικότερο κομμάτι τους. Τους πραγματικά δικούς τους ανθρώπους. Δηλαδή, σε όλους μας.

6. Γιατί πιστεύετε ότι είχε τόσο μεγάλη επιτυχία η διαφήμιση αυτή; Τι ήταν αυτό που την έκανε τόσο ξεχωριστή;

Νομίζω ότι η επιτυχία της οφείλεται στη μεγάλη αλήθεια που πραγματεύεται και στο ότι δεν είναι ακριβώς μια διαφήμιση. Είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή. Μια ιστορία που θα μπορούσε να ζήσει ο καθένας μας. Μία ιστορία μέσα στην οποία ο καθένας μας βλέπει το αγαπημένο του πρόσωπο στο πρόσωπο του γλυκύτατου πρωταγωνιστή μας, που κάνει τα πάντα για μία στιγμή γεμάτη χαμόγελα και ευτυχία.

{youtube}puc3xGTkHEQ{/youtube}

*Ευχαριστούμε πολύ την κα Κορνελάτου για την όμορφη αυτή συνέντευξη!