«Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν»: Το ντοκιμαντέρ που μας συγκίνησε!

«Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν»: Το ντοκιμαντέρ που μας συγκίνησε!

Λένε ότι η παιδική ηλικία είναι η πιο όμορφη περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου και η αλήθεια είναι ότι όσα μαθαίνουμε και βιώνουμε κατά τη διάρκεια των τρυφερών αυτών ετών, μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας!

Αλήθεια, έχεις ταξιδέψει στους Αρκιούς; Άραγε, ξέρεις πού βρίσκεται η Ηρακλειά, η Κάσος, το Τρανόβαλτο; Πρόκειται για όμορφα μέρη της ακριτικής Ελλάδας τα οποία ήρθαν πρόσφατα στο «φως» της δημοσιότητας χάρη σε κάποιους «Μικρούς Ήρωες» που μας συγκίνησαν πολύ και με τη βοήθεια του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» της Stoiximan!



Μαθητές και εκπαιδευτικοί από διάφορες γωνιές της Ελλάδας κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα ξεχωριστό ταξίδι μάθησης στην Αθήνα το οποίο έγινε ντοκιμαντέρ και προβλήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προκαλώντας συγκίνηση και χαρά σε όσους το παρακολούθησαν! Γιατί; Διότι πολύ απλά αυτά τα παιδιά, αν και μικρά, είναι πραγματικοί ήρωες κι όσοι τα «γνώρισαν», το κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή!

Ναι, τους γνωρίσαμε όλους! Τον 11χρονο Παναγιώτη από τους Αρκιούς που δεν είχε ταξιδέψει ποτέ στην Αθήνα, τον Θοδωρή και τον Μάριο από την Ηρακλειά που εύχονται να είχε το νησί τους περισσότερα παιδιά για να έφτιαχναν ομάδα ποδοσφαίρου, τον Ταξιάρχη, τη Λέλα και τη Σοφία από την Κάσο που περίμεναν πώς και πώς αυτή την εμπειρία ζωής και τα παιδιά του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου στο Τρανόβαλτο που ανυπομονούν να κάνουν νέους φίλους.

Οι «Μικροί Ήρωες» κατάφεραν να ταξιδέψουν, να «ανοίξουν» τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες. Όλα αυτά χάρη σε ένα πρόγραμμα που έγινε με σκοπό να γεφυρώσει τα γεωγραφικά χάσματα ώστε να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση!

stoiximan q2

Οι «Μικροί Ήρωες» ανοίγουν τα «φτερά» τους

Μέσα και από το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν», η Stoiximan έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερα από 10.000 παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να ανακαλύψουν και να ενισχύσουν την βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία και τώρα, διευρύνει τη δράση της με μοναδικό σκοπό, να έχουν τα παιδιά την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα ακόμη πιο όμορφο «αύριο».

stoiximan q3

Σε κάποιες περιπτώσεις, ένα «ταξίδι» είναι ό,τι ακριβώς χρειάζονται κάποιοι άνθρωποι για να ανοίξουν τα «φτερά» τους. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι όπως αναφέρουν οι στίχοι του τραγουδιού του Νίκου Πορτοκάλογλου που «ντύνει» το ντοκιμαντέρ, «μην ψάχνεις πια αλλού… εδώ είναι το ταξίδι…» και αυτό το «ταξίδι» είναι πολύ σημαντικό! Αρκεί να δεις τους «Μικρούς Ήρωες» που μας συγκίνησαν και να παρακολουθήσεις τις ιστορίες τους στην ιστοσελίδα www.iroes.gr και θα το καταλάβεις!