Η σημασία του να υπερβαίνεις εαυτόν

Η σημασία του να υπερβαίνεις εαυτόν

Της Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου

Σκέφτεσαι μερικές φορές ότι δεν έχεις όρεξη για να πας για προπόνηση; Συμβαίνει σε όλους! Το σημαντικό είναι να βρίσκεις τρόπους να το αντιμετωπίζεις!

Το κυριότερο που πρέπει να περάσεις στον εαυτό σου είναι πως η προπόνηση-γυμναστική δεν είναι τιμωρία, αλλά ένας τρόπος να ξεφεύγεις από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να γίνεσαι καλύτερος. Πρέπει να αρχίσεις να διασκεδάζεις με την προπόνηση ώστε να κολλήσεις μαζί της! Σκέψου ότι η προπόνηση είναι ένα δώρο για το σώμα μας και τη διάθεση μας. Όσο χάλια και αν είσαι πριν πας για προπόνηση, όταν τελειώσεις νιώθεις χαρούμενος επειδή η γυμναστική απελευθερώνει ενδορφίνες- ορμόνες οι οποίες σου προσφέρουν δύναμη, ευεξία και ενέργεια.

Το βασικό που πρέπει να θυμάσαι κάθε μέρα και να επιμένεις στην προπόνηση είναι οι στόχοι που έχεις βάλει. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στόχο την απώλεια βάρους και άλλοι που έχουν στόχο να κατακτήσουν μια απόσταση, όπως να ολοκληρώσουν για παράδειγμα ένα δρόμο 5 χιλιομέτρων. Ξεχωριστά πρέπει να αναφερθούμε σε όσους γυμνάζονται επαγγελματικά οι οποίοι πρέπει να συναγωνιστούν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους συναθλητές – αντιπάλους του. Ο Jesse Owens είχε πει: «Στο τέλος, είναι η έξτρα προσπάθεια που ξεχωρίζει τον νικητή από τη δεύτερη θέση». Πολύ απλά αυτό σημαίνει πως αν χάσεις μια προπόνηση είσαι αυτομάτως ένα βήμα πίσω από τον αντίπαλο σου.

Σε όλους μπορεί να τύχει να είμαστε κουρασμένοι κάποιες στιγμές ή ψυχολογικά πεσμένοι. Είναι ανθρώπινο και κατανοητό. Αυτά τα συναισθήματα ωστόσο μας κρατάνε πίσω. Εκεί πρέπει να μπαίνει η λογική και η αποφασιστικότητα για να παραμείνουμε στους στόχους μας. Και όταν καταφέρνουμε να ολοκληρώσουμε μία προπόνηση ενώ δεν αισθανόμασταν καλά, θέλαμε να ξεκουραστούμε ή απλά βαριόμασταν, στο τέλος νιώθουμε ακόμα καλύτερα που παλέψαμε με τον εαυτό μας και νικήσαμε την «τεμπέλικη» εκδοχή του!

giannopouylou wind

Επομένως με τον καιρό θα βλέπεις την προπόνηση σαν ένα κομμάτι που σε γεμίζει και σου ανεβάζει τη διάθεση και όχι σαν μια υποχρέωση! Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό!

Μάθεις περισσότερα από τους καλύτερους, πάρε έμπνευση και Δείξε Ποιος Είσαι από τους αθλητές - πρεσβευτές της WIND στο https://www.wind.gr/gr/wind-running-team/i-ebneusi-sou/

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

*Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου είναι Πρωταθλήτρια Μεσαίων Αποστάσεων και Μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου. Γεννημένη το 1994, ασχολήθηκε πρώτη φορά με τον Στίβο στην Στ’ Δημοτικού στο Ναύπλιο όπου και μεγάλωσε. Το 2017 αναδείχθηκε 1η Βαλκανιονίκης στα 800μ κλειστού στίβου ενώ πριν λίγες ημέρες στο κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, στις κούρσες των 1500 και των 800 μέτρων στην κατηγορία Γυναικών. Σπουδάζει στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών και το όνειρό της είναι να συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.