Οι τύποι με τα τατουάζ

Οι τύποι με τα τατουάζ

Ποιοι είναι όλοι αυτοί και γιατί λατρεύουμε να τους δείχνουμε με το δάχτυλο;

Το στερεότυπο τατουάζ, τρύπες, σκουλαρίκια στο σώμα, μακριά μαλλιά και πλούσια μούσια μας θυμίζει ιστορίες σαν αυτές που βλέπαμε στις παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Αρτέμης Μάτσας ήταν πάντα ο σπιούνος, ο Κώστας Βουτσάς ο αστείος και ο Κούρκουλος (γιατί τον προτιμάμε από το Μπάρκουλη), ο γκόμενος που όλες θα ήθελαν να έχουν.

Στην περίπτωση της κουλτούρας της δερματοστιξίας όπως λέγονται τα τατουάζ επίσημα, θα έλεγε κανείς πως η ιστορία του ναύτη και του φυλακισμένου που διακοσμούσαν το κορμί τους με περίτεχνα σχέδια έχει περάσει προ πολλού κάπου σε μία κιτρινισμένη σελίδα του βιβλίου της ιστορίας. Από ένδειξη δύναμης, κύρους και θέσης σε ορισμένους λαούς, πέρασε στον καθαρά διακοσμητικό ρόλο που τα απενοχοποιεί τοποθετώντας τα εκεί ακριβώς που τους αξίζει, ως το μέσο έκφρασης και όχι ως το κόκκινο πανί που ξεσηκώνει και προκαλεί περιθωριοποίηση.


H Red & White Productions ,πιστή στο ραντεβού της με τους λάτρεις του Tattoo οργάνωσε για άλλη μία χρονιά το « 5th ATHENS TATTOO CONVENTION 2011», δείχνοντας πως η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιούνται στο χώρο στήνοντας αντίστοιχα φεστιβάλ.


Ποιοι είναι τελικά αυτοί οι τύποι με τα τατουάζ και τις τρύπες; Αφού τους δείχνουμε με το δάχτυλο είτε από κόμπλεξ, είτε από ζήλεια, είτε απλά επειδή είναι διαφορετικοί, ας μπούμε και στον κόπο να τους γνωρίσουμε να ξέρουμε τουλάχιστον και τι δείχνουμε.


Εμείς, επισκεφτήκαμε το Γυάλινο Κτίριο στην Πλατεία Νερού για να διαπιστώσουμε «ιδίοις όμασι» τι συμβαίνει στα άδυτα του « 5th ATHENS TATTOO CONVENTION 2011».
Ξύλινα κιόσκια, λιγουρευτικές μυρωδιές από φρεσκομαγειρεμένες βάφλες και μία σειρά από εντυπωσιακές μηχανές ήταν η πρώτη εικόνα που κέρδισε τα χαμόγελά μας. Ένας λιτά διαμορφωμένος χώρος σε δύο επίπεδα γεμάτος κόσμο που ήθελε να κάνει τατουάζ, να ρωτήσει πληροφορίες, να ακούσει ένα από τα μουσικά live, αλλά και να παρακολουθήσει τους διαγωνισμούς που οργανώθηκαν και τις τρεις μέρες, εκπαιδεύοντας το μάτι μας σε εικόνες που όχι μόνο δε θα τις έλεγε κανείς αποκρουστικές, αλλά αντίθετα ιδιαίτερα γοητευτικές. Body painting, graffiti show, capoera επίδειξη και άλλα δρώμενα μας κράτησαν το ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα μας έκαναν να αναρωτηθούμε πού κρύβεται όλο αυτό το ενδιαφέρον κοινό.
Κάπου εκεί ανάμεσα ξεχωρίσαμε τη σέκτα των OWHHRM που ειδικεύεται σε μυστικιστικά χειροποίητα tshirt με τυπώματα που αν δε σας τρομάξουν θα θέλετε να τα κάνετε δικά σας. Παγανιστικές αναφορές, μυστήριο και μπέρδεμα μυθολογίας με θρησκεία είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία της δουλειάς των καινούριων μας φίλων που το πρωί μεταμορφώνονται σε σοβαρούς φιλήσυχους πολίτες.


Λίγο πιο πέρα ο «Uncle» Chronis Politis καμάρωνε τα δύο φρέσκα τατουάζ του που μας άνοιξαν την όρεξη. Δύο ζουμερά σουβλάκια στόλιζαν ένα κορμί που έχει μετατραπεί στον πιο ευφάνταστο καμβά, ενώ ο περιβόητος body piercing και body modification καλλιτέχνης μας είπε, «ο κόσμος αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο να δημιουργεί δικαιολογίες γιατί δε μπορεί να κάνει κάτι παρά να το προσπαθήσει. Αυτό το τριήμερο είναι η απόδειξη του αντιθέτου».


Μετά από αυτή μας την εμπειρία και το ραντεβού που κλείσαμε για να αυξήσουμε τα τατουάζ μας, σας προτείνουμε την επόμενη φορά που θα οργανωθεί κάποιο αντίστοιχο φεστιβάλ, να τρέξετε χωρίς φόβο αλλά με πάθος.


Τα παιδιά με τα τατουάζ είναι ό, τι καλύτερο ανακαλύψαμε τον τελευταίο μήνα και θα γίνουν οι καλύτεροί μας φίλοι!