Μία μεγάλη κίνηση αληλεγγύης από το ΑRIEL

Μία μεγάλη κίνηση αληλεγγύης από το ΑRIEL

ΤΟ ARIEL  στηρίζει τη δράση του Κινητού Πλυντηρίου για Άστεγους, Ιthaca Laundry, έχοντας στόχο να εξασφαλίσει πλύσεις για πάνω από 22 τόνους ρούχων σ’έναν χρόνο!

Πάνω από 20.000 συνάνθρωποί μας ζουν σε συνθήκες αστεγίας, χωρίς – μεταξύ άλλων – πρόσβαση σε καθαρά ρούχα.

Αυτό που ίσως δεν είναι πολύ γνωστό είναι ότι ο ορισμός της αστεγίας έχει μία πιο ευρεία και ουσιαστική έννοια . Άστεγοι δεν θεωρούνται μόνο οι άνθρωποι που μένουν στο δρόμο, αλλά και όσοι στερούνται κατοικίας και ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης ή σε ανεπαρκή και ακατάλληλα καταλύματα. Αυτοί οι άνθρωποι μένουν σε ξενώνες, κέντρα φιλοξενίας, αυτοσχέδια καταλύματα τα οποία στερούνται πρόσβασης σε νερό ή ηλεκτρικό. Για τους ανθρώπους αυτούς η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής σημαίνει αυτόματα αύξηση της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού.

Το ΑRIEL Pods 3 σε 1 και η P&G θέλοντας να στηρίξουν έμπρακτα αυτούς τους ανθρώπους, παρέχουν προϊόντα και υποστήριξη στη λειτουργία της πρώτης Κινητής Μονάδας Πλυντηρίου ρούχων για Άστεγους, Ιthaca Laundry. Στόχος της συνεργασίας είναι να πλυθούν πάνω από 22 τόνοι ρούχων, σε διάστημα ενός χρόνου!

Η Ithaca ιδρύθηκε το 2015 απο τον Θάνο Σπηλιόπουλο, τον Φάνη Τσόνα και την Ανδήλη Ραχούτη με σκοπό την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των αστέγων. Από τον Απρίλιο του 2016, παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες καθαριότητας ρούχων προς τον άστεγο πληθυσμό σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

Χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι της Ithaca αναφέρουν : «Στην Ithaca προσπαθούμε καθημερινά μέσω της υπηρεσίας μας να αυξήσουμε τη κοινωνική ενσωμάτωση του άστεγου πληθυσμού.

Όραμά μας είναι, κάποια στιγμή στο μέλλον, να σταματήσει να είναι απαραίτητη η υπηρεσία μας»

Μέχρι σήμερα η Ithaca έχει πραγματοποιήσει 7.600 πλύσεις παραδίδοντας 40 τόνους καθαρά ρούχα.ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΙTHACA :

Η κινητή μονάδα αποτελείται από δύο πλυντήρια και δύο στεγνωτήρια, ενώ το νερό και το ρεύμα παρέχονται δωρεάν από συνεργαζόμενους φορείς και οργανώσεις. Η κάθε πλύση διαρκεί περίπου 40’ και το στέγνωμα των ρούχων άλλα 45’’. Οι ωφελούμενοι παραδίδουν τα ρούχα τους στην αρχή της βάρδιας, λαμβάνοντας έναν αριθμό προτεραιότητας με τον οποίο παραλαμβάνουν τα ρούχα τους κατά τη λήξη της διαδικασίας. Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές στο πεδίο είναι υπεύθυνοι για την υποδοχή και της σωστή εξυπηρέτηση των ωφελούμενων της υπηρεσίας καθώς και για την ομαλή διεξαγωγή της συνολικότερης λειτουργίας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑΣΥΜΒΑΛΛΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ:

Με την αγορά μιας συσκευασίας ARIEL Pods 3 σε 1 , το ARIEL προσφέρει μια δωρεάν πλύση (τι δωρεά?) στο Κινητό Πλυντήριο για Άστεγους Ithaca Laundry.

1 μικρό Pod, μια μεγάλη κίνηση αλληλεγγύης

#podforgood