Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ: Εννέα χρόνια ενώνει και προσφέρει με όραμα έναν καλύτερο κόσμο!

Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ: Εννέα χρόνια ενώνει και προσφέρει με όραμα έναν καλύτερο κόσμο!

Πόσο πιο ανθρώπινες θα ήταν οι συνθήκες σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, όπως το περιβάλλον, η καθημερινή διαβίωση, αν όλοι μας μοιραζόμασταν το πανανθρώπινο όραμα του ιδρυτή της ΑΒ Βασιλόπουλος, Γεράσιμου Βασιλόπουλου;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιοθαύμαστο, από το να βλέπεις πολλούς, διαφορετικούς ανθρώπους να συσπειρώνονται, να γίνονται μία δυνατή «γροθιά», με σκοπό να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν για το κοινό καλό. Η καρδιά μας δεν μπορεί παρά να «πλημμυρίσει» χαρά και ελπίδα, όταν λαμβάνονται πρωτοβουλίες και δη εθελοντικές, από φορείς και πολίτες χωρίς κάποιο προσωπικό κίνητρο ή αντάλλαγμα, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις γνώσεις, την εμπειρία, τον ελεύθερο χρόνο τους, για να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Δεν μπορεί παρά να μας γεννηθεί το εύλογο ερώτημα: Πόσο διαφορετικός και σαφώς καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας, αν όλοι είχαμε αυτό το «μικρόβιο» της προσφοράς μέσα μας;

Πόσο πιο ανθρώπινες θα ήταν οι συνθήκες σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, όπως το περιβάλλον, η καθημερινή διαβίωση, αν όλοι μας μοιραζόμασταν το πανανθρώπινο όραμα του ιδρυτή της ΑΒ Βασιλόπουλος, Γεράσιμου Βασιλόπουλου; Ένα όραμα που εδώ και 80 χρόνια η ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει πράξη με την υπεύθυνη στάση της σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της. Με αυτόν τον τρόπο, «επιστρέφει» και την εμπιστοσύνη όλων εμάς που της «ανοίγουμε» καθημερινά την πόρτα του σπιτιού μας, επιλέγοντας τα καταστήματα και τις υπηρεσίες του δικτύου της για τις αγορές του νοικοκυριού μας.

noikokyriou

Ταυτόχρονα, η λειτουργία του πρωτοποριακού microsite που διαθέτει η ΑΒ Βασιλόπουλος, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο έργο της, καθώς ο καθένας μπορούσε να λάβει από εκεί όποια πληροφορία τον ενδιέφερε, για τις δράσεις στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού ΑΒ, αλλά και για τα πολυσήμαντα αποτελέσματα των δράσεων αυτών.

autwnnnn

Τη σημασία όμως θα είχαν αυτές οι ιδιαίτερες κινήσεις, αν δεν υπήρχαν εξίσου αξιόπιστοι «σύμμαχοι» να τις μοιραστείς; Ακριβώς για αυτό και η ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώνει κάθε φορά τις δυνάμεις με οργανισμούς και φορείς, όπως η iSea και η Let’s Do it Greece, που ξεχωρίζουν και πρωτοστατούν με το έργο τους, οι οποίοι βέβαια συμμερίζονται και τον πυρήνα της εταιρικής φιλοσοφίας της «οικογένειας» της ΑΒ Βασιλόπουλος. Δημιουργεί έτσι έναν μεγάλο «κύκλο» συνεισφοράς, ο οποίος παρέχει ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη, σε κάθε μακρινή γωνιά της Ελλάδας. Αυτό είναι ολοφάνερο άλλωστε, από τη μεγάλη αλλαγή που πραγματοποιήθηκε και στους πρόποδες του Υμηττού, συγκεκριμένα στο σημείο «Πατητήρι», όταν 11 καταστήματα μαζί με τα Κεντρικά Γραφεία της ΑΒ και την Let’s do it Greece, καθάρισαν 30 στρέμματα, συλλέξανε 250 κιλά απορριμμάτων και χόρτων, πότισαν 1000 δέντρα και δημιούργησαν έναν «παραδεισένιο» χώρο αναψυχής βάφοντας τους τοίχους και τα σκαλοπάτια του και φυτεύοντας αρωματικά φυτά.

fytaaaaa

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε πως η ΑΒ Βασιλόπουλος, διαθέτει εδώ και χρόνια ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, το οποίο έχει μία ευρεία, πολυδιάστατη προσέγγιση και θέτει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον, μέσα από την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών. Ταυτόχρονα, μέσω αυτών των δράσεων, κατορθώνει αξιοσημείωτα και μετρήσιμα αποτελέσματα για κάθε τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται.