Η Madeline Miller στην Αθήνα: Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 στις 19:00 στα Public Συντάγματος

Η Madeline Miller στην Αθήνα: Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 στις 19:00 στα Public Συντάγματος

Το Public και οι εκδόσεις Διόπτρα, σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τη συγγραφέα Madeline Miller. Η συγγραφέας των βιβλίων Κίρκη και Το τραγούδι του Αχιλλέα, θα βρίσκεται στο Public Συντάγματος την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 στις 19:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων.

Μαζί της η δημοσιογράφος Αναστασία Καμβύση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Κίρκη μέσα από την ιστορία της Madeline Miller έρχεται να αποδείξει πόσο επίκαιρη παραμένει η ιστορία της. Μια γυναίκα με περισσότερη δύναμη από όση υπαγόρευε η κοινωνία να έχει...

Το πολυσυζητημένο βιβλίο της Madeline Miller έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και εξακολουθεί να λαμβάνει, καθώς δίνει νέα πνοή στην ελληνική μυθολογία, από μία συγγραφέα που την έχει μελετήσει ενδελεχώς.

Η Κίρκη στη μικρή οθόνη: Μετά το Game of Thrones που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας για 7 χρόνια, έρχεται η νέα σειρά του HBO με τίτλο Circe, που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, έχοντας ως κεντρική ηρωίδα την μυθική Κίρκη. Η σειρά θα αποτελείται από 8 επεισόδια και θα προβληθεί στη νέα πλατφόρμα streaming HBO Max. Υπεύθυνοι προσαρμογής του βιβλίου σε σενάριο είναι οι ταλαντούχοι Rick Jaffa και Amanda Sliver (σεναριογράφοι και παραγωγοί της πρόσφατης τριλογίας Planet of the Apes και του Jurassic World), οι οποίοι αυτή την περίοδο δουλεύουν πάνω τη νέα ταινία Mulan της Disney και στα 2 sequel της ταινίας Avatar.

Οπισθόφυλλο

OPISTHOFULLO

Πολύ συχνά, οι γυναίκες στην αρχαία ελληνική μυθολογία κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες. είναι είτε δολοφονικές μέγαιρες με φριχτή κατάληξη είτε ενάρετα και τραγικά πιόνια με αμελητέα επίδραση.

–Η Κίρκη είναι διαφορετική. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες της αρχαιότητας που επιτρέπεται να έχει δύναμη και δεν τιμωρείται γι’ αυτό στο τέλος της ιστορίας. Δεν είναι ούτε μοχθηρή ούτε αθώα, αλλά πολυσύνθετη.

Συγγραφέας

SUGGRAFEAS

Η Madeline Miller πήρε πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Μπράουν στα Λατινικά και τα Αρχαία Ελληνικά, τα οποία και διδάσκει. Επίσης έχει σπουδάσει στη Σχολή Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Γέιλ, με ειδικότητα στην προσαρμογή και τη μεταφορά κλασικών μύθων στη σημερινή εποχή. Το Τραγούδι του Αχιλλέα, από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι το πρώτο της βιβλίο.