Κορονοϊός: Τα 10 μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και το σενάριο για πρόωρες εκλογές

Κορονοϊός: Τα 10 μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και το σενάριο για πρόωρες εκλογές

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Θέμα ημερών θεωρείται η περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού, ειδικά μετά την παράτασή τους για ακόμη τρεις εβδομάδες, έως τις 27 Απριλίου.

Την φράση «θέμα ημερών»,άλλωστε έχει πει και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στη νέα αυτή δέσμης μέτρων, ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμη, πότε θα λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτήν την απόφαση. Πηγές, με γνώση των όσων διαδραματίζονται εντός του Μεγάρου Μαξίμου, επισημαίνουν ότι το κρίσιμο διάστημα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο πάνω από όλα εκτιμάται η γνώμη των επιστημόνων.

Όσο η καμπύλη των κρουσμάτων και οι απώλειες παραμένουν σε ελεγχόμενα επίπεδα, τόσο η κυβέρνηση θα καθυστερεί στο να αυστηροποιήσει περαιτέρω τους περιορισμούς. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως καθυστέρηση αλλά ως ελιγμό προκειμένου να μπορέσει και ο πληθυσμός να μην πειθαρχήσει και να μην δείξει σημάδια κόπωσης όπως έχουν φανεί σε χώρες όπως η Ιταλία.

Το πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων θεωρείται δεδομένο:

χρονικός και ποσοτικός περιορισμός μετακινήσεωναπαγόρευση εξόδου το Πάσχα από τα αστικά κέντρα προς την επαρχίααπαγόρευση των συναθροίσεων με αφορμή τον οβελία κτλ.

Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για τις εκκλησίες, με πιθανότερο σενάριο την υιοθέτηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών μετά την Κυριακή των Βαΐων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr