Κορονοϊός: Ευχάριστα νέα για την Ελλάδα - Τι αποκαλύπτει Ελληνίδα επιδημιολόγος

Κορονοϊός: Ευχάριστα νέα για την Ελλάδα - Τι αποκαλύπτει Ελληνίδα επιδημιολόγος

Κορονοϊός: Η πορεία του ιού στη χώρα μας, ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας στους επιστήμονες.

Το μήνυμα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ, Βάνας Σύψας, προσφέρει μια αχτίδα ελπίδας: «Θεωρώ είμαστε στη φάση που μπορούμε να βλέπουμε σταδιακά την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Βεβαίως δεν θέλω να παρερμηνευτεί», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

«Πολύ σύντομα θα βλέπουμε καθοδική πορεία της καμπύλης, αλλά είναι πολύ εύκολο αυτό να ξεφύγει γι' αυτό πρέπει να παραμείνουμε στα μέτρα αυτά που έχουμε για να αξιοποιήσουμε το όφελος της προσπάθειας μας. Θεωρώ τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εισαγωγές σε ΜΕΘ ακόμα και μέσα στην εβδομάδα θα παρατηρήσουμε αυτή τη μείωση στην καμπύλη», τόνισε.



ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣΚορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα - Τι «παράξενο» συνέβη στην Ελλάδα μετά τα μέτραΚορονοϊός - Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους - Οι ημερομηνίες για διορθώσειςΚορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα τεστ στην Ελλάδα - Τι αποκαλύπτει συνεργάτιδα του Τσιόδρα

Δείτε εικόνες από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα, στη gallery που ακολουθεί:

Αβέβαιο πόσα είναι τα κρούσματα στην πραγματικότητα

Αναφερόμενη στον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων η κυρία Σύψα, ξεκαθάρισε πως στην πραγματικότητα είναι αβέβαιο το πόσα ακριβώς είναι τα πραγματικά κρούσματα, καθώς δεν ξέρουμε αρκετά ακόμη για τον ιό.

Στην ουσία όλες οι εκτιμήσεις βασίζονται στα δεδομένα των θανάτων ακριβώς επειδή ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μπορεί να δώσει μια πραγματική εικόνα ενώ το πόσοι πεθαίνουν και ή χρειάζονται εισαγωγή σε ΜΕΘ είναι συγκεκριμένα στοιχεία που πραγματικά μπορούμε να εμπιστευτούμε.

Όπως εξήγησε θα πρέπει να φανταστούμε ότι αυτοί οι 73 θάνατοι, που καταγράψαμε στη χώρα μας, στην ουσία προκύπτουν από κρούσματα 20 μέρες πριν και με μια μέτρια εκτίμηση για την θνητότητα, ότι είναι περίπου 1%, αυτό μπορεί να αντιστοιχεί σε περίπου 7.000 έως 10.000 κρούσματα πριν από 20 μέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έλληνας γενετιστής εξηγεί πώς και «υγιείς» ασθενείς μπορεί να πεθάνουν από τον ιό

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr