Κορωνοϊός: Νοσοκόμα δείχνει το λάθος που κάνουμε στο σούπερ μάρκετ με τα γάντια

Κορωνοϊός: Νοσοκόμα δείχνει το λάθος που κάνουμε στο σούπερ μάρκετ με τα γάντια

Θέλοντας να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορονοϊού οι χώρες λαμβάνουν το ένα μέτρο απαγόρευσης ή περιορισμού μετά το άλλο, ενώ η γενική οδηγία «μείνετε σπίτι» έχει θέσει σε καραντίνα μεγάλο μέρος του πλανήτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι, ακόμη κι εκείνοι που έχουν κάθε καλή πρόθεση να συμμορφωθούν στις υποδείξεις, μπορούν να εκτεθούν στον ιό. 

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή της σε κατάστημα για να προμηθευτεί τα απαραίτητα, η Μόλι Λίξι, πρώην νοσοκόμα επειγόντων περιστατικών στο Μίσιγκαν, παρατήρησε πολλούς ανθρώπους να φορούν γάντια, γεγονός που βρήκε υπέροχο.

Δυστυχώς αυτό δεν σημαίνει ότι απέφευγαν τις μολύνσεις.

Μέσω ενός βίντεο στο Facebook αποφάσισε να δείξει πόσο γρήγορο και εύκολο είναι να μεταδοθούν τα μικρόβια σε ένα οπωροπωλείο.

«Έβαφα κάποια αντικείμενα στο σπίτι και τότε μου ήρθε η ιδέα ότι η μπογιά μπορεί να γίνει ένα τέλειο μέσο για να το εξηγήσω (σ.σ. τη μόλυνση)», λέει στο CNNi. «Με τρομοκρατεί το γεγονός ότι οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι ασφαλείς μόνο επειδή φορούν γάντια χωρίς να σκέφτονται ότι την ίδια στιγμή να κάνουν κακό τόσο στον εαυτό τους όσο και στους άλλους», τονίζει.

Γνωρίζουμε ήδη ότι ο κορωνοϊός διαδίδεται μέσω του φτερνίσματος και του βήχα, ωστόσο νέες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μεταδοθεί και μέσω της ομιλίας, ακόμη ίσως και μέσω της αναπνοής, γεγονός που κάνει τη μεταφορά των μικροβίων από αντικείμενο σε αντικείμενο πολύ ευκολότερη.

Δείτε τι αποκάλυψε η νοσοκόμα για τα φοβερά λάθη που κάνουμε στο σούπερ μάρκετ

Στο βίντεό της, η Λίνι προσποιείται ότι πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και αρχίζει τα ψώνια της βάζοντας τα γάντια της. Μετά παίρνει το κινητό της από το αυτοκίνητο, καθαρίζει μια τσάντα για τα ψώνια και αρχίζει τις αγορές της.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr