Κορονοϊός – Καθηγητής Καφετζής στο Newsbomb.gr: Θα ζούμε με την απειλή του φονικού ιού για 2 χρόνια

Κορονοϊός – Καθηγητής Καφετζής στο Newsbomb.gr: Θα ζούμε με την απειλή του φονικού ιού για 2 χρόνια

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα μίλησε στο Newsbomb.gr  ο κ. Καφετζής Δημήτριος, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι μετά την σταδιακή άρση των μέτρων

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το σχέδιο «επιστροφή στην κανονικότητα», με συνεχείς συσκέψεις της κυβέρνησης στο Μαξίμου, έτσι ώστε να οριστοκοποιηθεί ο τρόπος της άρσης των μέτρων.

Ο κ. Καφετζής, σχολίασε τα σενάρια των τελικών αποφάσεων για την εκπόνηση του σχεδίου της άρσης των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα, σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές για την χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο Newsbomb.gr υπάρχουν δύο εκτιμήσεις για την εικόνα του ιού στην χώρα μας. «Το πρώτο σενάριο - το οποίο είναι και το πιο αισιόδοξο - είναι ο ιός σε λίγο καιρό να μας εγκαταλείψει. Πρόκειται ωστόσο για ένα σενάριο που έχει μια πολύ μικρή πιθανότητα. Το δεύτερο και επικρατέστερο σενάριο, είναι να ζήσουμε με αυτή την απειλή για τουλάχιστον 1,5-2 χρόνια, μέχρις ότου να έχει βρεθεί το εμβόλιο που θα είναι διαθέσιμο για ευρεία χρήση.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επόμενη μέρα στην καθημερινότητά μας, η οποία όπως όλα δείχνουν είναι πιο κοντά από ποτέ, ο ίδιος επεσήμανε πως η συμβουλή του είναι να υπάρχει συστηματικός και ενδελεχής έλεγχος. «Πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι στην Ελλάδα, καθώς είναι ελάχιστοι σε σχέση με άλλες χώρες όπως για παράδειγμα η Κύπρος. Αν θέλουμε να αρθρούν σωστά τα μέτρα τότε χρειάζονται πολύ περισσότεροι συστηματικοί έλεγχοι.», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr