Επιστροφή στην κανονικότητα: Βήμα-βήμα η νέα μας πραγματικότητα - Μάσκες, γάντια και... λογική

Επιστροφή στην κανονικότητα: Βήμα-βήμα η νέα μας πραγματικότητα - Μάσκες, γάντια και... λογική

Κορονοϊός: Η επιστροφή στην καθημερινότητα όπως την γνωρίζαμε θα είναι ένας «μαραθώνιος» κι όχι ένα «κατοστάρι».

Με τον κορονοϊό παρόντα, πρέπει να ξεχάσουμε όσα ξέραμε για την καθημερινή μας ρουτίνα. Μπαίνουμε σε μια μεταβατική περίοδο όπου αντισηπτικά, μάσκες και γάντια, γίνονται τα νέα «αξεσουάρ», τα οποία πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά, λένε οι ειδικοί, προκειμένου να προφυλαχτούμε ενώ οι συνήθειές μας αλλάζουν, καθώς νέοι κανόνες μπαίνουν στη ζωή μας.

Το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απευθύνθηκε στην καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρόεδρο του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού, προκειμένου να μας εξηγήσει τους νέους κανόνες που θα συνοδεύουν από εδώ και πέρα την καθημερινή μας ζωή.

«Ναι στα μέτρα ατομικής προστασίας, όχι στην αποξένωση», είναι τα πρώτα λόγια της κυρίας Λινού.

«Ναι να προσέχουμε, αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, να είναι ο φίλος μας ή ο γείτονάς μας στο απέναντι πεζοδρόμιο και να μην τον κοιτάμε στα μάτια , να μην τον χαιρετάμε, να μην του χαμογελάμε. Δεν μεταδίδεται ο ιός ούτε με το χαμόγελο, ούτε με έναν χαιρετισμό και κούνημα χεριού», σημειώνει. Προσθέτει ότι «η ζωή μας θα είναι δύσκολη και θα πρέπει να συνηθίσουμε, ωστόσο, πρέπει να διατηρήσουμε τη ζεστασιά που είχαμε πριν, χωρίς όμως να αγγίζουμε τους άλλους, χωρίς να ερχόμαστε σε πολύ κοντινή απόσταση. Να μην χαθεί το ενδιαφέρον».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr