Οι Άγγλοι είναι οπισθοδρομικοί

Οι Άγγλοι είναι οπισθοδρομικοί

Τα ρολόγια της Αγγλίας πάνε κάποιες ώρες πίσω από της υπόλοιπης Ευρώπης, αλλά αυτό θέλουν να το αλλάξουν.

Στελέχη σημαντικών εταιρειών της Μ. Βρετανίας σε γράμμα τους που έστειλαν στον Πρωθυπουργό της χώρας ζητούν να αλλάξουν τη βρετανική ώρα και να συντονιστούν με τη ζώνη ώρας της Ευραπαϊκής Ένωσης γιατί θεωρούν ότι έτσι θα ενσωματώσουν τρεις εμπορικές ώρες στις αγορές τους, θα φέρουν πρόσθετο εισόδημα και θα διευκολύνουν τις συναλλαγές με τη Μ. Ανατολή.

Με τον ήλιο να ανατέλλει στο Λονδίνο στις 4.43 π.μ και τους περισσότερους να σηκώνονται στις 9.00 όταν όλοι οι υπόλοιποι είναι ήδη στις δουλειές τους χάνονται πολύτιμες εμπορικές ώρες. Επίσης όπως ισχυρίζονται στο γράμμα τους θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν και την τουριστική πλευρά του θέματοε, να μειώσουν τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και να τα χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Για να γίνει μια τέτοια αλλαγή και να ψηφιστεί ο νόμος αυτός χρειάζεται η κυβέρνηση να αναλύσει τα κόστη και τις ωφέλειες και να περάσει μια δοκιμαστική περίοδο.

Αν και η ιδέα έχει βρει οπαδούς έχει βρει και πολέμιους όπως οι γεωργοί της Σκωτίας όπου θεωρούν ότι αν π.χ η ανατολή μετατεθεί στις δέκα το πρωί θα καθυστερήσει τη δουλειά των γεωργών και θα μεγαλώσει τους κινδύνους για τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο.