Ελεύθερος υπο όρους αναμένεται να μείνει ο Στρος Καν. Αλλαγή δεδομένων

Ελεύθερος υπο όρους αναμένεται να μείνει ο Στρος Καν. Αλλαγή δεδομένων

Η δικαίωση του Στρος Καν και η απάντηση της καμαριέρας μέσω του δικηγόρου της.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης συμφώνησαν να τον αφήσουν ελεύθερο, μετά τις σοβαρές αμφιβολίες που προέκυψαν για την αξιοπιστία της καμαριέρας που τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση. Ο εισαγγελέας συμφωνεί να απελευθερωθεί ο Στρος-Καν", ανέφερε το κανάλι βασιζόμενο σε δύο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg η εγγύηση που έχει καταβάλει θα επιστραφεί στον κατηγορούμενο. Επαφίεται πλέον στο δικαστή Μάικλ Όμπας να αποφασίσει εάν θα δεχτεί την πρόταση αυτή.

Τι απαντά η καμαριέρα όμως;


Ο δικηγόρος της καμαριέρας που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση υποστήριξε ότι "δεν έχει αλλάξει τίποτα" όσον αφορά στα γεγονότα, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που ανέφερε ότι η κατάθεση της γυναίκας "κατέρρευσε" επειδή αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε σχέσεις με έναν έμπορο ναρκωτικών.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ο δικηγόρος Κένεθ Τόμσον στην εφημερίδα, δεν διαψεύδει μεν το δημοσίευμα αλλά επισημαίνει ότι "τίποτα δεν αλλάζει το σημαντικό γεγονός ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν επιτέθηκε βίαια σε μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel".

Ένας από τους αδελφούς της πάντως, μιλώντας από το Κόνακρι της Γουινέας, απέρριψε κατηγορηματικά την πιθανότητα η γυναίκα να εμπλέκεται σε εγκληματικές δραστηριότητες, σε εμπόριο ναρκωτικών ή σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

"Είμαστε απόγονοι πολύ ευσεβών μουσουλμάνων λογίων, δεν θα αφηνόμαστε να μας παρασύρει το εύκολο κέρδος", εξήγησε ο μεγαλύτερος αδελφός της 32χρονης.

"Ας σταματήσουν να μας παρενοχλούν με ψεύδη. Ξέρουμε ότι είναι μια μάχη μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ, μεταξύ των πλούσιων και της φτωχής γυναίκας που προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια, από μια φτωχή χώρα, όμως μια μέρα η αλήθεια θα λάμψει",
συνέχισε.