Οι τρεις λόγοι που «βάζουν στην κουζίνα» κάθε σύγχρονη γυναίκα

Οι τρεις λόγοι που «βάζουν στην κουζίνα» κάθε σύγχρονη γυναίκα

Η αλήθεια είναι πως η σχέση μου με τη μαγειρική, είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Έχοντας μεγαλώσει δίπλα στη μητέρα μου και τη γιαγιά μου, οι οποίες περνούσαν τις περισσότερες ώρες της ημέρας πάνω από κατσαρόλες, αναμμένα μάτια και βιβλία μαγειρικής, μεγαλώνοντας αποφάσισα να κάνω τη δική μου… επανάσταση. Με αυτό τον τρόπο, ήθελα να διαφοροποιηθώ από το μοντέλο των γυναικών που με μεγάλωσαν, για να γίνω μία σύγχρονη millennial που έχει τα πάντα υπό τον έλεγχό της: Από τα επαγγελματικά deadlines μέχρι την προσωπική περιποίηση και τα συναισθηματικά της.

Ωστόσο, αυτό που συνειδητοποίησα λίγο πριν κλείσω τα πρώτα «-αντα», ήταν πως ενώ νόμιζα πως είχα τα πάντα under control, το γεγονός πως δεν είχα την καλύτερη σχέση με τη μαγειρική, είχε αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής μου και ειδικότερα, στην υγεία μου. Τώρα λοιπόν που λόγω της κατάστασης χρειάστηκε να περάσω περισσότερο χρόνο στο σπίτι, αποφάσισα να αναθερμάνω τη σχέση μου μαζί της, ανακαλύπτοντας συγχρόνως τα οφέλη και την απόλαυση που «κρύβουν» τα σπιτικά γεύματα, τα οποία είναι φτιαγμένα από τα χεράκια μου με τα πιο αγνά υλικά.

Αν ψάχνεις κι εσύ το κίνητρο για να «μπεις στην κουζίνα», παρακάτω θα βρεις τρεις λόγους για να αρχίσεις να δημιουργείς σπιτικές συνταγές με τα χεράκια σου, ώστε να αναβαθμίσεις τις διατροφικές σου συνήθειες, αλλά και την ποιότητα ζωής σου!

#1 Θα γνωρίσεις από την αρχή τις αγαπημένες σου διαχρονικές γεύσεις

Κακά τα ψέματα. Χρειάστηκα χρόνο μέχρι να εξοικειωθώ με τα εργαλεία, τα συστατικά, τις ποσότητες, τους χρόνους και την «ορολογία» της μαγειρικής. Όσο όμως αποκτούσα μεγαλύτερη άνεση στην κουζίνα, τόσο πιο εύκολο μου ήταν να τολμώ πρωτότυπους πειραματισμούς με διαχρονικά συστατικά και αγαπημένες γεύσεις, που γνώριζα από όταν θυμόμουν τον εαυτό μου. Αυτό που δεν περίμενα βέβαια, ήταν πως θα ερχόταν η στιγμή που θα κατάφερνα να φτάσω το επίπεδο της μαμάς και της γιαγιάς μου, φτιάχνοντας ακόμη και την πρώτη μου σπιτική χωριάτικη κοτόπιτα! Ειλικρινά, οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψω την ανεπανάληπτη γλυκιά γεύση και τη ζουμερή υφή της! Βέβαια, σε αυτό με βοήθησε και η επιλογή του κοτόπουλου, αφού «πρωταγωνιστής» στη γέμιση της πίτας μου ήταν το θρεπτικό και γευστικό Ελαιοπουλάκι®, της οικογένειας Αγγελάκη - το μοναδικό ελληνικό κοτόπουλο που τρέφεται με 100% φυτικές τροφές βασισμένες στο καλαμπόκι και το ελαιόλαδο, χαρίζοντας μας σημαντικά διατροφικά οφέλη.

aggelakis2

#2 Θα μετατρέψεις τη διατροφή σε έναν «σύμμαχο» του οργανισμού σου

Αν με ρωτήσεις, ποιο είναι το μεγαλύτερο όφελος που αποκόμισα, αποκτώντας μία καλύτερη σχέση με τη μαγειρική, θα σου απαντήσω το εξής: Έναν πιο υγιή οργανισμό! Η σπιτική διατροφή με βοήθησε να παρέχω καθημερινά στον οργανισμό μου μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών, που ενισχύουν τις φυσικές του λειτουργίες. Φροντίζω πάντα να επιλέγω τα πιο ποιοτικά και αγνά υλικά από τα ράφια του σούπερ μάρκετ ώστε να είμαι σίγουρη για τη θρεπτική αξία της κάθε συνταγής μου. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που επιλέγω πάντα το Ελαιοπουλάκι ®! Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο, ενώ συγχρόνως αποτελεί «πλούσια» πηγή βιταμίνης B3 και Β6, οι οποίες παρέχουν στον οργανισμό ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, ενισχύουν την καλή λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος και «θωρακίζουν» το ανοσοποιητικό σύστημα.

aggelakis3

#3 Θα προσφέρεις γευστικά δώρα στον εαυτό σου, κάθε μέρα

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να χαρίζεις κάθε μέρα έμπρακτα στον εαυτό σου λίγη επιπλέον φροντίδα όμως, καμία «ιεροτελεστία» ομορφιάς, καμία νέα προσθήκη στην γκαρνταρόμπα σου και κανένα workout, δεν συγκρίνονται με την «πολύτιμη» αξία που περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και γευστικό γεύμα, φτιαγμένο από τα χεράκια σου. Όχι μόνο διότι η διαδικασία που απαιτεί μία συνταγή θα σε κάνει να νιώσεις πιο δημιουργική, αλλά γιατί από την πρώτη κιόλας μπουκιά, θα αισθανθείς περήφανη για τον εαυτό σου και για το γεγονός ότι παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά σου, κατάφερες να «ξεκλέψεις» λίγο χρόνο, για να ετοιμάσεις ένα υγιεινό και «ψαγμένο» σπιτικό φαγητό, όπως για παράδειγμα κοτόπουλο γεμιστό με βουτυράτα πράσα και λάιμ με baby πατάτες και καρότα! Σιγά-σιγά θα διαπιστώσεις ότι ένα γεύμα από τα χεράκια σου, μπορεί να είναι εξίσου γευστικό, αλλά ενδεχομένως πιο υγιεινό, από ένα πιάτο που θα απολαύσεις στο αγαπημένο σου εστιατόριο.

aggelakis4

Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά για να σε πείσουν να γυρίσεις «σελίδα» στη διατροφή σου και να στραφείς σε πιο σπιτικές γεύσεις, τότε σου προτείνω να αναζητήσεις στα ράφια του σούπερ μάρκετ το νέο χειροποίητο μπιφτέκι με Ελαιοπουλάκι ®, ζυμωμένο με βιολογική βρώμη ολικής άλεσης, φρέσκα λαχανικά, αγνό ελαιόλαδο και κουρκουμά, που θέλει μόλις ένα εικοσάλεπτο ψήσιμο! Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις ένα πεντανόστιμο, ολοκληρωμένο γεύμα που συνδυάζει τη ζωική πρωτεΐνη με τις φυτικές ίνες, τα καλά λιπαρά του ελαιόλαδου και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κουρκουμά. Θα σε κάνει να δεις το μαγείρεμα με άλλο… μάτι!