Μεσογειακή διατροφή και ποιότητα: Το μυστικό για έναν υγιή τρόπο ζωής!

Μεσογειακή διατροφή και ποιότητα: Το μυστικό για έναν υγιή τρόπο ζωής!

Η ποιότητα των τροφών μας είναι «το άλφα και το ωμέγα».

Καθημερινά, διαβάζουμε στο διαδίκτυο ή βλέπουμε στα social media άρθρα και posts αναφορικά με νέα food trends, τα οποία υπόσχονται να μας βοηθήσουν να μετατρέψουμε τα ημερήσια γεύματά μας σε ένα αναπόσπαστο κομμάτι μίας wellness καθημερινότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες από εμάς, μπαίνουμε συχνά στη διαδικασία να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι τις κυρίαρχες διατροφικές τάσεις, θέλοντας να κάνουμε τη διατροφή μας έναν «σύμμαχο», ο οποίος θα μας παρέχει όσα χρειαζόμαστε για να παραμένουμε υγιείς.

Aνεξάρτητα όμως από τα food trends που κάνουν κάθε χρονιά την εμφάνισή τους, υπάρχει μία συγκεκριμένη διατροφική τάση που δεν φεύγει ποτέ από τη «μόδα» και στην οποία επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά η μεσογειακή διατροφή!

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η μεσογειακή διατροφή είναι εκείνη που μας εξασφαλίζει μία καθημερινότητα γεμάτη υγεία και ευεξία. Η φιλοσοφία της βασίζεται στην ισορροπία χωρίς να απομακρύνει ωφέλιμες τροφές ή θρεπτικά στοιχεία από τα πιάτα μας.

Και ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η μεσογειακή διατροφή αποτελεί τον πρώτο και βασικό πυλώνα για να αναβαθμίσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, εμείς σου αποκαλύπτουμε και άλλες δύο λεπτομέρειες που αξίζουν την προσοχή σου!

Μέσω της μεσογειακής διατροφής φέρνουμε την καινοτομία στο πιάτο μας

Για να επωφεληθούμε στο έπακρο από τα πολλαπλά οφέλη που μας παρέχει η μεσογειακή διατροφή, χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τις τροφές που προσθέτουμε στα πιάτα μας, καθώς όσο πιο ποιοτικές είναι, τόσο πιο ωφέλιμες θα είναι. Και αν υπάρχει ένα είδος τροφής που «πρωταγωνιστεί» στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, αυτό είναι το κοτόπουλο, το οποίο μπορούμε να καταναλώνουμε περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα. Κι αν θέλουμε να είμαστε σίγουρες ότι έχουμε κάνει την καλύτερη επιλογή, τότε το βραβευμένο Ελαιοπουλάκι®, γέννημα θρέμμα της οικογένειας Αγγελάκη, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε!

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ελληνικό κοτόπουλο να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα, πέρα από το χρυσαφένιο χρώμα και την «πλούσια», γλυκιά γεύση του, είναι το γεγονός πως… τρέφεται καλά, για να τρεφόμαστε εμείς ακόμη καλύτερα. Διότι τα συγκεκριμένα πουλερικά εκτρέφονται σε φάρμες στην Εύβοια με 100% φυτικές τροφές βασισμένες στο καλαμπόκι και το ελαιόλαδο, στις οποίες οφείλουν αυτή τη ζουμερή και πεντανόστιμη υφή τους. Χάρη σε αυτά τα καινοτόμα χαρακτηριστικά, το Ελαιοπουλάκι® κατέκτησε το 2019 το Διεθνές Βραβείο Ανώτερης Γεύσης και το Χρυσό βραβείο καινοτομίας ελληνικού καταναλωτικού προϊόντος, ενώ το 2020 διακρίθηκε με το Χρυσό Βραβείο Ποιότητας από τον Διεθνή Οργανισμό Monde Selection!

kotopoula2

Η μέγιστη ποιότητα που μας εξασφαλίζει θρεπτικά, ωφέλιμα και νόστιμα γεύματα

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι η ποιότητα των τροφών μας είναι «το άλφα και το ωμέγα», καθώς εκείνη είναι που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πόσα θρεπτικά στοιχεία λαμβάνει ο οργανισμός μας, αλλά και την ποιότητα της ζωής μας εν γένει. Με άλλα λόγια, όταν ο οργανισμός μας τρέφεται επαρκώς και λαμβάνει καθημερινά όλα τα συστατικά που χρειάζεται για να επιτελεί εύρυθμα τις λειτουργίες του, εμείς απολαμβάνουμε μία αισιόδοξη καθημερινότητα γεμάτη υγεία. Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να κάνουμε την ευεξία τρόπο ζωής, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας από μέσα προς τα έξω, εστιάζοντας λίγο περισσότερο στη διατροφή μας.

Πώς θα τα καταφέρουμε; Εντάσσοντας στο εβδομαδιαίο μενού μας αγνά τρόφιμα, που είναι «πλούσια» σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως το γευστικό Ελαιοπουλάκι®. Βλέπεις, το Ελαιοπουλάκι® ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε σελήνιο και βιταμίνες Β3 και Β6, δίνοντας ώθηση στον μεταβολισμό, βοηθώντας το νευρικό μας σύστημα και «θωρακίζοντας» τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα απολαμβάνουμε καθημερινά ένα λαχταριστό γεύμα υψηλής ποιότητας, αλλά θα εξασφαλίζουμε και τα θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για να τον οργανισμό μας, ώστε να παραμένουμε υγιείς και συνεπείς στις καθημερινές μας υποχρεώσεις.

kotopoula3

Έχει σημασία να θυμόμαστε, λοιπόν, πως ο σύγχρονος και δραστήριος τρόπος ζωής που ακολουθούμε, απαιτεί να διαμορφώσουμε μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή και να δίνουμε προσοχή στην πρώτη ύλη, επιλέγοντας αγνά και ποιοτικά υλικά, πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, όπως το αγαπημένο μας Ελαιοπουλάκι®.