Τρία κορυφαία plant based trends που αξίζει να εντάξεις άμεσα στη διατροφή σου

Τρία κορυφαία plant based trends που αξίζει να εντάξεις άμεσα στη διατροφή σου

Εφόσον το επόμενο διάστημα θέλουμε να κάνουμε λίγο πιο light τα γεύματά μας, τότε καλό είναι να εξοπλίσουμε τα ντουλάπια της κουζίνας μας με όσπρια, φρούτα και λαχανικά.

Βρισκόμαστε αισίως λίγο πριν την έναρξη του φετινού καλοκαιριού και οι περισσότερες από εμάς έχουμε αρχίσει ήδη να μετράμε τον χρόνο αντίστροφα για το πρώτο μας μπάνιο στην παραλία! Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά μέρα με τη μέρα, η διάθεσή μας ακολουθεί την ίδια ανοδική πορεία και εμείς, δεν βλέπουμε την ώρα για να υποδεχθούμε την αισιόδοξη περίοδο για την οποία ανυπομονούσαμε όλο τον χειμώνα. Ναι, είναι ξεκάθαρα το τέλος μίας εποχής και η αρχή μίας καινούργιας, για αυτό αρκετές από εμάς έχουμε μπει στη διαδικασία να αναδιαμορφώσουμε τη ρουτίνα μας, αναζητώντας συγχρόνως τους τρόπους με τους οποίους θα προετοιμάσουμε το σώμα και τον οργανισμό μας για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πώς θα το καταφέρουμε; Ενδίδοντας στα πολλαπλά οφέλη αλλά και τις υγιεινές απολαύσεις που μας προσφέρει μία plant based διατροφή. Άλλωστε, όλες ξέρουμε πως το καλοκαίρι είναι μία εποχή που τα γεύματά μας γίνονται πιο ελαφριά, αφού ο οργανισμός δεν χρειάζεται την πραγματοποιήσει τις ίδιες καύσεις, ώστε να προσαρμοστεί στις κλιματικές συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα τρία κορυφαία food trends της plant based διατροφής, που θα μας βοηθήσουν να προσαρμόσουμε τα γεύματά μας σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής, καθώς και τα plant based σπαγγέτι, που θα μας πείσουν πως μία χορτοφαγική διατροφή δεν είναι μόνο υγιεινή αλλά και άκρως απολαυστική!

#1 Λαμβάνοντας περισσότερη φυτική πρωτεΐνη

Εφόσον το επόμενο διάστημα θέλουμε να κάνουμε λίγο πιο light τα γεύματά μας, τότε καλό είναι να εξοπλίσουμε τα ντουλάπια της κουζίνας μας με όσπρια, φρούτα και λαχανικά, δηλαδή με τις πλούσιες «πηγές» φυτικής πρωτεΐνης, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να περιορίσουμε την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, ενώ συγχρόνως θα μας παρέχουν τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να παραμένει δυνατός και υγιής. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η «στροφή» στη φυτική πρωτεΐνη αποτελεί μία από τις κυρίαρχες τάσεις στον «κόσμο» της διατροφής για το 2021, αφού όλο και περισσότερος κόσμος περιορίζει την υπερβολική κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης, σε μία προσπάθεια να διαμορφώσει μία πιο ολοκληρωμένη και πολύπλευρη διατροφή. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως επενδύοντας σε φυτικές επιλογές, θα έχουμε την ευκαιρία να συστηθούμε ξανά με υλικά που ήδη γνωρίζουμε, αξιοποιώντας τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά με πρωτότυπους τρόπους, όπως για παράδειγμα δημιουργώντας δροσερές σαλάτες, vegan bowls, λαχταριστά burgers και γευστικά smoothies.

laxanika2

#2 Plant based ζυμαρικά που εμπλουτίζουν με γεύση και χρώμα τα γεύματά μας

Όσες από εμάς παρακολουθούμε αρκετές fitness influencers στα SoMe, σίγουρα έχουμε πετύχει αρκετές φωτογραφίες από instagramικά πιάτα με χρωματιστά μακαρόνια, η οποίες μας ανοίγουν απευθείας την όρεξη! Και επειδή είμαστε αθεράπευτα «μακαρονούδες» και ψάχνουμε διαρκώς ευκαιρίες για να απολαύσουμε μία χορταστική μακαρονάδα, ήρθε η ώρα να ενδώσουμε και εμείς στο νέο food trend που φέρνει τη φύση στο πιάτο μας, δοκιμάζοντας τα νέα ζυμαρικά με λαχανικά από τη Melissa, τα οποία είναι φτιαγμένα από 100% σκληρό σιτάρι και πολτό φρέσκων λαχανικών, ενώ δεν περιέχουν συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες, παρά μόνο τα θρεπτικά συστατικά της φύσης. Μπορούμε να τα βρούμε σε τρεις διαφορετικές γεύσεις, καρότο, παντζάρι και σπανάκι, ενώ εάν δεν έχουμε περισσότερα υλικά στην κουζίνα μας, είναι τόσο νόστιμα που μπορούμε να τα φάμε ακόμη και σκέτα.

laxanika3

#3 Μετατρέπουμε τη διατροφή μας σε έναν ισχυρό «σύμμαχο» του οργανισμού

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η προστασία της υγείας μας ήταν η πρώτη και βασική μας προτεραιότητα, γεγονός που άλλαξε τις συνήθειες μας. Ακριβώς για αυτό, μία από τις κορυφαίες τάσεις στον κόσμο της διατροφής για το 2021, μας παρακινεί να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, δημιουργώντας καθημερινά «πλούσια» και θρεπτικά γεύματα, τα οποία ενισχύουν την φυσική άμυνα του οργανισμού μας, ενώ συγχρόνως του παρέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, ώστε να λειτουργεί στο βέλτιστο. Περνώντας λίγο περισσότερο χρόνο στην κουζίνα μας, επενδύοντας σε μία σπιτική διατροφή από λαχανικά, φρούτα και ευεργετικές τροφές 100% φυτικής προέλευσης, θα λαμβάνουμε καθημερινά τις απαραίτητες βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, που θα μας κάνουν να «ακτινοβολούμε» από υγεία.

laxanika4

Έχει σημασία να θυμόμαστε πως το καλοκαίρι είναι μία εποχή που θέλουμε να την απολαμβάνουμε στο έπακρο. Ακριβώς για αυτό, δεν χρειάζεται να «θυσιάσουμε» την απόλαυση που μας παρέχει ένα γεύμα στον «βωμό» μίας υγιεινής διατροφής, αρκεί να έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας τα πεντανόστιμα νέα ζυμαρικά με λαχανικά από τη Melissa με γεύση καρότο, γεύση παντζάρι και γεύση σπανάκι, τα οποία κάνουν ακόμη πιο απολαυστική την κάθε μας στιγμή!