Φωτιά στα Βίλια: Η μάχη με τις φλόγες δεν έχει τέλος- Νέα αναζωπύρωση στην περιοχή

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Φωτιά στα Βίλια: Η μάχη με τις φλόγες δεν έχει τέλος- Νέα αναζωπύρωση στην περιοχή

Νέο μέτωπο, με την φωτιά να καίει ξανά στο πέρασμά της την ευρύτερη περιοχή των Βιλίων.

Οι δυνατοί άνεμοι έχουν αναζωπυρώσει τη φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγο στον οικισμό Προφήτης Ηλίας, στα Βίλια.

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ξεκίνησε από την Εθνική οδό Αθηνών-Θηβών, σε διαφορετικό μέτωπο δηλαδή από αυτό της πυρκαγιάς της 16ης Αυγούστου.

Το νέο μέτωπο

Το μέτωπο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις γεγονός που υποχρέωσε τις αρχές να προχωρήσουν σε προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία. Το μήνυμα του 112 προέτρεπε τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Μάνδρα.

Πολλοί μιλούν για ξεκάθαρη κίνηση εμπρησμού καθώς δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος και ο τόπος εκδήλωσης της φωτιάς.



Στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

fotia viliia1

Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι


Στην περιοχή του οικισμού Προφήτη Ηλία, οι κάτοικοι είναι αναστατωμενοι ενώ από το πρωί προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους, καταβρέχοντας τις αυλές με άφθονο νερό, σε μια ύστατη στιγμή για να μην χάσουν τα σπίτια τους.



Να θυμίσουμε πως η φωτιά απειλεί την ευρύτερη περιοχή των Βιλιών από τις 16 Αυγούστου ενώ συνέχισε να καίει ασταμάτητα δύσβατες δασικές περιοχές αλλά και κατοικημένενες, για 5 ημέρες. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και των εθελοντών φαίνεται πως δεν είναι αρκετές για να δώσουν ένα τέλος στην φωτιά, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δεν αποτελούν σύμμαχό τους.







Σήμερα το μεσημέρι η φωτιά ξέσπασε στη θέση Προφήτης Ηλίας, μια περιοχή που βρίσκεται βορειοανατολικά των Βιλίων ενώ η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών από το ύψος των Βιλίων.









Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της πυροσβεστικής, η φωτιά έχει περιοριστεί όμως οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν στην άμεση κατάσβεσή της.