Η Ιλένια Ουίλιαμς και η Ελένη Βουλγαράκη συζητούν με γνώμονα την ασφαλή και υπεύθυνη οδήγηση

2 SHARES

«Ilenia talks by Responsibility Alliance»

Έχουμε βγει με φίλους για ένα ποτό και δεν είμαστε σίγουροι αν μπορούμε να πάρουμε το  αυτοκίνητό μας στην επιστροφή ή να γυρίσουμε με ταξί; Ήπιαμε ένα ποτό μετά τη δουλειά και αναρωτιόμαστε αν είμαστε σε θέση να οδηγήσουμε με ασφάλεια;

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το αλκοόλ επηρεάζει τις αντιδράσεις μας, καθιστώντας την οδήγηση επικίνδυνη τόσο για τη δική μας σωματική ακεραιότητα όσο και των άλλων. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την κρίση μας και τον χρόνο αντίδρασης. Αυτό καθιστά την οδήγηση επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα σε εμάς, τους συνεπιβάτες μας, αλλά και τους οδηγούς άλλων οχημάτων και των πεζών.

Η Ιλένια Ουίλιαμς, στο 5ο επεισόδιο του Ιleniatalks by Responsibility Alliance, ετοιμάζεται με την καλή της φίλη Ελένη Βουλγαράκη για τη νυχτερινή τους έξοδο, μετά από αρκετό καιρό και αυτό που φροντίζουν εξαρχής είναι να ορίσουν ποια από τις δύο δεν θα πιεί, ώστε να οδηγήσει στην επιστροφή.

Οι δύο φίλες, μοιράζονται μεταξύ τους και με όλους εμάς, σημαντικούς λόγους που αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, αλλά και χρήσιμες συμβουλές για σωστή οδηγική συμπεριφορά σε περίπτωση που έχουμε καταναλώσει αλκοόλ. 

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Ιλένια «Πριν βγούμε για ποτό, ορίζουμε πρώτα ποιος θα είναι ο οδηγός της παρέας. Ο φίλος μας, δηλαδή, που θα διασκεδάσει μαζί μας, με την υπόσχεση ότι δεν θα πιει καθόλου αλκοόλ και θα μας οδηγήσει όλους με ασφάλεια στο σπίτι»ενώ παράλληλα η Ελένη προσθέτει πως «Μια καλή ιδέα για να τον επιβραβεύσουμε, είναι να τον κεράσουμε ποτά χωρίς αλκοόλ και να πληρώσουμε και τη βενζίνη»

Η Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών ΠοτώνResponsibilityAlliance, μέσα από τη νέα σειρά αυτοτελών επεισοδίων της καμπάνιας «IleniatalksbyResponsibilityAlliance», στηρίζει και προωθεί την ενημέρωση για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Ακολουθήστε τη δράση εδώ και μείνετε ενημερωμένοι.

#responsibilityalliance  #ileniatalks  #drinkresponsibly

Responsibility Alliance logo

ResponsibilityAlliance – Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών

Ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και συνέπεια ανέλαβε μια ουσιαστική πρωτοβουλία. Με τη «Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών - ResponsibilityAlliance», η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.) και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.), κάλεσαν τις επιχειρήσεις εισαγωγής, παραγωγής και διάθεσης ποτών καθώς και τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου και της επιτόπιας κατανάλωσης να συμμετέχουν σε μια συντονισμένη προσπάθεια για την προαγωγή και διασφάλιση της υπεύθυνης διάθεσης, πώλησης και κατανάλωσης αλκοόλ. Επιπλέον, την πρωτοβουλία έχουν αγκαλιάσει εξειδικευμένοι φορείς σε ζητήματα πρόληψης και δημόσιας υγείας που συμβάλλουν ενεργά στο έργο της Συμμαχίας με την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία.

Βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων του ΠΟΥ, η κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοόλ βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε., συμπεριλαμβάνοντας υπόθεση για τη μη καταγεγραμμένη κατανάλωση. Ωστόσο, έρευνες καταγράφουν ότι πολλοί νέοι έρχονται σε επαφή με το αλκοόλ σε μικρή ηλικία λόγω και της ελλιπούς εφαρμογής του νομού της μη πώλησης αλκοόλ σε ανήλικους. Σε αυτό το πλαίσιο,  ο ρόλος της Συμμαχίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των ηλικιακών κοινών, και τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού κοινωνικού διαλόγου για την ενθάρρυνση υπεύθυνων προτύπων σχετικά με το αλκοόλ αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Μάθετε περισσότερα για τη συμμαχία ResponsibilityAlliance, επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.responsibility-alliance.gr/

2 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ