Οι «Χαμένοι Θησαυροί της Αιγύπτου» έρχονται και μας «ταξιδεύουν» πίσω στον χρόνο

Οι «Χαμένοι Θησαυροί της Αιγύπτου» έρχονται και μας «ταξιδεύουν» πίσω στον χρόνο

Ένα από τα πράγματα που μας έλειψαν περισσότερο το διάστημα που μέναμε σπίτι, ήταν τα ταξίδια. Η επιθυμία μας να δραπετεύσουμε για λίγο από την άνεση του comfort zone μας, να περιπλανηθούμε σε άγνωστα μέρη, να έρθουμε σε επαφή με μακρινούς πολιτισμούς, να εξερευνήσουμε διαφορετικές κουλτούρες, βιώνοντας μοναδικές, πρωτόγνωρες εμπειρίες, μας έβαλαν στη διαδικασία να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους για να ταξιδεύουμε.

Κάπως έτσι, μέσω της τεχνολογίας του online streaming, διαπιστώσαμε πόσο ενδιαφέροντα και συγχρόνως εκπαιδευτικά μπορούν να είναι τα ντοκιμαντέρ, πόσο εύκολο είναι να ταξιδεύουμε -έστω και νοητά- μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου ή πίσω στον χρόνο, παραμένοντας καθισμένοι στον καναπέ του σαλονιού μας, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τι γίνεται όμως, όταν η αγάπη μας για την εξερεύνηση και την ιστορία, συνδυάζεται με το πάθος μας για τα μυστήρια, μέσα από άγνωστους και συγχρόνως συναρπαστικούς πολιτισμούς, όπως εκείνος της αρχαίας Αιγύπτου;

Την χάρη σε μια ομάδα αρχαιολόγων, έρχεται να διαλευκάνει μία σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα. Ποιος είναι ακόμα θαμμένος στον τάφο του Τουταγχαμών; Πώς πέθανε στην πραγματικότητα η Κλεοπάτρα; Γιατί ο Ραμσής Β’ έχτισε τους τεράστιους ναούς; Όλα αυτά θα παρακολουθήσουμε τώρα από την άνεση του χώρου μας, ανακαλύπτοντας τα συναρπαστικά μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου, μέσα από αχαρτογράφητα «μονοπάτια», τα οποία υπόσχονται να κάνουν πιο συναρπαστικές τις βραδιές μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr