Ουκρανή μητέρα αγκαλιάζει το παιδί της που σώθηκε από άγνωστο – Η άλλη όψη του πολέμου που συγκινεί

Μαρία Ροδίτη
Ουκρανή μητέρα αγκαλιάζει το παιδί της που σώθηκε από άγνωστο – Η άλλη όψη του πολέμου που συγκινεί

Ένας μπαμπάς αναγκάστηκε να εμπιστευτεί τα δυο του παιδιά σε μια άγνωστη Ουκρανή γυναίκα για να σωθούν. Κι εκείνη με τη σειρά της κατάφερε να τα επανενώσει με τη μητέρα τους!

Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην Ουκρανία δεν μπορεί να τα συλλάβει ανθρώπινος νους. Εν έτει 2022 έχουμε πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία με πολίτες της δεύτερης χώρας -δυστυχώς- να έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλους να ψάχνουν εναγωνίως καταφύγια για να σωθούν.

Μέσα σε αυτήν τη μαυρίλα, ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος: αυτή της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Η Nataliya Ableyeva, μια γυναίκα από την Ουκρανία, έσωσε δύο παιδιά και τα παρέδωσε στη μητέρα τους. Οι δυο γυναίκες δεν γνωρίζονταν. Τα παιδιά της Nataliya ήταν σε ξένα και άγνωστα χέρια μέχρι να τα βρει σώα και αβλαβή. Κι όμως μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι δυο γυναίκες έγιναν μια γροθιά.

oukrania polemos skitsa1

Τα σκίτσα λένε πάντα την αλήθεια! 9 καλλιτέχνες αποτυπώνουν τα όσα εκτυλίσσονται στην Ουκρανία

Το χρονικό της υπόθεσης

Κρατώντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου μιας γυναίκας που ποτέ δεν είχε συναντήσει, η Nataliya Ableyeva πέρασε τα σύνορα από την Ουκρανία στην Ουγγαρία το Σάββατο (26/2), έχοντας μαζί της ένα πολύτιμο «φορτίο»: τα παιδιά μιας άλλης γυναίκας. Τα παιδιά μιας άγνωστης γυναίκας.

Περιμένοντας στα σύνορα στην ουκρανική πλευρά, η Ableyeva συνάντησε έναν απελπισμένο 38χρονο άνδρα από την πατρίδα της, την περιοχή Kamianets-Podilskyi, με τον γιο και την κόρη του. Οι συνοριοφύλακες δεν τον άφηναν να περάσει. Η Ουκρανία, βλέπεις, έχει απαγορεύσει σε όλους τους Ουκρανούς άνδρες 18 ως 60 ετών να φύγουν μιας και τους υποχρεώνει να πολεμήσουν για τη χώρα τους.



«Ο πατέρας τους απλά μου παρέδωσε τα δύο παιδιά και με εμπιστεύτηκε, δίνοντάς μου τα διαβατήριά τους για να τα πάρω μαζί μου», είπε η 58χρονη Ableyeva, έχοντας στην αγκαλιά της το μικρό αγόρι, το οποίο είχε γνωρίσει μόλις λίγες ώρες πριν.

«Η Ουκρανή μητέρα των παιδιών ήταν καθ' οδόν από την Ιταλία για να τα συναντήσει και να τα μεταφέρει σε ασφαλές μέρος», μου είπε ο πατέρας. Έτσι, έδωσε στην Ableyeva τον αριθμό του κινητού της μητέρας των παιδιών και αποχαιρέτησε τα παιδιά του, τα οποία φορούσαν χοντρά μπουφάν και καπέλα για να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο.

Η ιστορία της Ableyeva και η διαφυγή με τα μικρά παιδιά

Η Ableyeva έφυγε από την Ουκρανία αφήνοντας πίσω της τα δύο μεγάλα παιδιά της. Ο ένας είναι αστυνομικός, η άλλη νοσηλεύτρια και κανένας από τους δύο δεν μπορεί να φύγει από την Ουκρανία βάσει του διατάγματος κινητοποίησης.

Έτσι, λοιπόν, η Ableyeva πήρε τα δυο μικρά παιδιά του άγνωστου άνδρα από τα χέρια και μαζί πέρασαν τα σύνορα. Στην ουγγρική πλευρά στο Beregsurany περίμεναν όλοι μαζί, καθισμένοι σε ένα παγκάκι κοντά σε μια σκηνή που είχε στηθεί για τη σταθερή ροή των προσφύγων που έφευγαν πέρα από τα σύνορα. Το αγοράκι, μάλιστα, έκλαιγε όταν χτύπησε το κινητό του. Ήταν η μητέρα του, η οποία βρισκόταν κοντά στο συνοριακό φυλάκιο.

Όταν τελικά η 33χρονη Anna Semyuk έφτασε, αγκάλιασε τον γιο της και κατευθύνθηκε προς την κόρη της, που ήταν ξαπλωμένη και τυλιγμένη με μία ροζ κουβέρτα στα πίσω καθίσματα ενός αυτοκινήτου.



Στη συνέχεια, η μητέρα των παιδιών ευχαρίστησε την Ableyeva. Μάλιστα, οι δυο γυναίκες ενώ στέκονταν στο κρύο αγκαλιάστηκαν για μερικά λεπτά και ξέσπασαν σε λυγμούς. «Το μόνο που μπορώ να πω στα παιδιά μου τώρα είναι ότι όλα θα πάνε καλά», είπε η Semyuk. Και πρόσθεσε: «Σε μία ή δυο εβδομάδες, και θα πάμε σπίτι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ