«Σώστε την Ουκρανία»: Οι celebrities ενώνουν τις φωνές τους στα social media για να σωθούν ψυχές

Τσακιρίδου Χριστίνα
«Σώστε την Ουκρανία»: Οι celebrities ενώνουν τις φωνές τους στα social media για να σωθούν ψυχές

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει συγκλονίσει τον πλανήτη, με Έλληνες και ξένους stars να κάνουν έκκληση για ειρήνη.

Mια ακόμη θλιβερή ημέρα ξημέρωσε για τον Ουκρανικό λαό, με ολόκληρο τον πλανήτη να παρακολουθεί μουδιασμένος τις δυσκολίες που βιώνει η γειτονική μας χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Πολλοί celebrities από κάθε γωνιά της γης έστειλαν τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης μέσω αναρτήσεών τους στα social media για τα θύματα του πολέμου. Την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί της Ευρώπης και της Αμερικής έκαναν δηλώσεις για την κρίση, οι απλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και αρκετοί stars έκαναν πολύ πιο ουσιαστικές τοποθετήσεις, θέλοντας να αφυπνίσουν τον κόσμο.

VLADA2

Ένα μικρό παιδί στην Ουκρανία με δάκρυα στα μάτια ζητάει το αυτονόητο

Κύμα συμπαράστασης από τους celebrities προς τον Ουκρανικό λαό- Tα post που έγιναν viral

H Madonna έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από το Instagram γράφοντας: «Η άσκοπη και απληστία εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει!! Στείλτε ανθρωπιστική βοήθεια για να βοηθήσετε εκατομμύρια πολίτες της Ουκρανίας που οι ζωές τους επηρεάζονται από αυτήν την ΚΡΙΣΗ αυτή τη στιγμή!! Ο Πούτιν έχει παραβιάσει κάθε υπάρχουσα συμφωνία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Πούτιν δεν έχει δικαίωμα να προσπαθήσει να διαγράψει την ύπαρξη της Ουκρανίας. Σε στηρίζουμε Πρόεδρε Ζελένσκι!! Προσευχόμαστε για εσάς και τη χώρα σας! Ο Θεός να σας ευλογεί όλους! Ας μη νιώθουμε ανήμποροι όταν έρχονται αντιμέτωποι με Γεωπολιτικές Δράσεις αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε».

https://www.instagram.com/tv/Caa99CLJrBd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Cardi B έγραψε στο Twitter της: «Εύχομαι αυτοί οι παγκόσμιοι ηγέτες να σταματήσουν να ασχολούνται με την εξουσία και να σκεφτούν πραγματικά ποιος επηρεάζεται (οι πολίτες) εκτός από όλο τον κόσμο που είναι σε κρίση. Πόλεμοι κι εισβολές θα έπρεπε να είναι το τελευταίο πράγμα που τους ανησυχεί».

Η Angelina Jolie, Πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, κάνει έκκληση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η διάσημη ηθοποιός χρησιμοποιεί την εμβέλεια της προσωπικότητας ζητώντας από την διεθνή κοινότητα να παρέμβει για να σταματήσει ο πόλεμος και εκφράζει την αγωνία της για το κύμα των προσφύγων που ήδη έχει δημιουργηθεί. Πριν λίγες ώρες η ηθοποιός δημοσίευσε στο Instagram ένα συγκλονιστικό βίντεο που της έστειλαν από την Ουκρανία, δείχνοντάς μας την δραματική κατάσταση που επικρατεί.

https://www.instagram.com/tv/CaamxRxpN3D/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

H Kim Kardashian προσεύχεται για την Ουκρανία και δημοσίευσε μερικά Instagram-stories στα οποία μας πληροφορεί πώς μπορούμε να βοηθήσουμε έμπρακτα.

oukrania kardashian

H Milla Jovovich είναι αποκαρδιωμένη από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην πατρίδα της. Η ηθοποιός έγραψε στο Instagram: «Είμαι συντετριμμένη και άναυδη προσπαθώντας να επεξεργαστώ τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας στη γενέτειρά μου την Ουκρανία. Η χώρα και ο λαός μου βομβαρδίζονται. Οι φίλοι και η οικογένεια κρύβονται. Το αίμα και οι ρίζες μου προέρχονται τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία. Είμαι σχισμένη στα δύο καθώς παρακολουθώ τη φρίκη να εκτυλίσσεται, τη χώρα να καταστρέφεται, οικογένειες να εκτοπίζονται, όλη τους η ζωή να βρίσκεται σε απανθρακωμένα θραύσματα γύρω τους. Θυμάμαι τον πόλεμο στην πατρίδα του πατέρα μου, την πρώην Γιουγκοσλαβία και τις ιστορίες που αφηγείται η οικογένειά μου για το τραύμα και τον τρόμο που βίωσαν. Πόλεμος. Πάντα πόλεμος. Ηγέτες που δεν μπορούν να φέρουν ειρήνη. Το ατέλειωτο μαραφέτι του ιμπεριαλισμού. Και πάντα, ο λαός πληρώνει αιμόφυρτα και δάκρυα».

https://www.instagram.com/p/Caa-ZaJpOVj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μια άκρως συγκινητική φωτογραφία πόσταρε στον προσωπικό της λογαριασμό η Σίσσυ Χρηστίδου με το hashtag #PrayforUkraine.

https://www.instagram.com/p/CaaRFINoAdB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λίγο αργότερα η Βίκυ Καγιά έστειλε το δικό της μήνυμα συμπαράστασης δημοσιεύοντας την παρακάτω φωτογραφία.

https://www.instagram.com/p/CaZVB6Eq3T7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πηγή κεντρικής: sissychristidou



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: