Me time bliss: Έξι συμβουλές για να βρίσκεις κάθε μέρα χρόνο για εσένα!

Me time bliss: Έξι συμβουλές για να βρίσκεις κάθε μέρα χρόνο για εσένα!

Αν μπορούσα να κάνω μία ευχή μου πραγματικότητα, θα ήταν το να μπορούσα να έφτιαχνα χρόνο για μένα, ώστε να απολάμβανα κάθε μέρα έστω και λίγες στιγμές ηρεμίας, χαλάρωσης και απόλαυσης, λίγα λεπτά χωρίς το στρες, τα deadlines και τις υποχρεώσεις του προγράμματός μου.

Αυτή ακριβώς η σκέψη ήταν που με οδήγησε να αναλογιστώ και να επαναπροσδιορίσω πρόσφατα την καθημερινότητά μου. Κυρίως όμως, μου θύμισε τη σημασία του να με φροντίζω και να φτιάνω χρόνο για να «γεμίζω» τις μπαταρίες μου κάθε μέρα, είτε κάνοντας μία pampering ιεροτελεστία, είτε απολαμβάνοντας ένα λαχταριστό μπολ με Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ στο μπαλκόνι ή απλώς, ξαπλώνοντας στον καναπέ κα ακούγοντας μουσική, χωρίς κάποια σκέψη να τριγυρίζει στο μυαλό μου.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να φτιάξεις χρόνο για σένα για να απολαμβάνεις καθημερινά το me time σου, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πώς θα τα καταφέρεις.

#1 Άρχισε να λες περισσότερα «όχι»

Το να λες συνέχεια «ναι» σε προτάσεις φίλων, συναδέλφων και γνωστών ή σε δραστηριότητες που δεν σε γεμίζουν και σε κουράζουν περισσότερο, απλώς για να μην δυσαρεστήσεις κάποιον, πρόκειται για μία συνήθεια που κάθε άλλο παρά ωφέλιμη είναι. Προσπάθησε, λοιπόν, να περιορίσεις τον χρόνο που αφιερώνεις σε ανθρώπους ή σε καταστάσεις που σε επιβαρύνουν και πάρε στα χέρια σου τον έλεγχο του προσωπικού σου χρόνου.

Picture2 copy

#2 Περιόρισε το σκρολάρισμα στα social media μετά το γραφείο

Πόσες φορές έχεις επιστρέψει στο σπίτι μετά το γραφείο και αντί να φορέσεις τις πιτζάμες σου για να χαλαρώσεις ή το κολάν σου για να κάνεις ένα σπιτικό yoga session, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι έχει περάσει μία ολόκληρη ώρα και εσύ, είσαι ακόμη στον καναπέ με τα ρούχα του γραφείου, σκρολάροντας στο Instagram, το Facebook και το TikTok ή βλέποντας βίντεο στο YouTube, που στην πραγματικότητα δεν σε αφορούν και τόσο; Για να φτιάξεις χρόνο για εσένα, λοιπόν, μπορείς απλούστατα να περιορίσεις τα λεπτά που αφιερώνεις -συχνά χωρίς λόγο- μπροστά από το κινητό ή τον υπολογιστή, μετά το γραφείο.

Picture3 copy

#3 Επένδυσε στο meal prepping

Η αλήθεια είναι πως το μαγείρεμα είναι μία καθημερινή υποχρέωση, που δύσκολα αποφεύγεις. Υπάρχουν όμως, λύσεις για να αλλάξεις συνήθειες στην κουζίνα, που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις χρόνο για σένα και ταυτόχρονα, να συνεχίζεις να απολαμβάνεις στο έπακρο τις γεύσεις που αγαπάς. Μία καλή λύση είναι να επενδύσεις στο meal prepping, δηλαδή να αφιερώνεις μία μέρα μες στην εβδομάδα ή κάποιες ώρες το Σαββατοκύριακο, για να ετοιμάζεις γεύματα που θα φυλάσσεις στο ψυγείο και θα μπορείς να απολαμβάνεις για τουλάχιστον τρεις μέρες συνεχόμενα.

Picture4 copy

#4 Εξόπλισε καταλλήλως τα ντουλάπια της κουζίνας σου

Μία ακόμη «έξυπνη» πρόταση για να φτιάξεις χρόνο για σένα, είναι το να εξοπλίσεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου με προϊόντα με τα οποία θα ετοιμάζεις εύκολα και γρήγορα γευστικές δημιουργίες. Και πίστεψέ με, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από να επιστρέφεις στο σπίτι μετά από το γραφείο και να χαλαρώνεις στο μπαλκόνι, ακούγοντας τη μουσική που αγαπάς και απολαμβάνοντας σε χρόνο «ντετέ» ένα λαχταριστό μπολ με Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ!

Picture5 copy

#5 Οργάνωσε καλύτερα τις υποχρεώσεις σου

Για να φτιάξεις χρόνο για σένα, είναι σημαντικό να οργανώσεις λίγο καλύτερο την καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, αν μετά το γραφείο θέλεις να κάνεις beauté, διαλογισμό ή απλώς, να χαλαρώνεις με τον αγαπημένο σου και να απολαμβάνετε παρέα το ζεστό άρωμα και τη γεύση της αγαπημένης σας κρέμας, είναι σημαντικό να έχεις μεριμνήσει ότι δεν θα υπάρχουν tasks που θα πρέπει να γίνουν. Εξοπλίσου με μία ατζέντα, λοιπόν, ή άρχισε να καταγράφεις στο σημειωματάριο στο κινητό σου τις υποχρεώσεις που μπορείς να κάνεις το πρωί πριν το γραφείο και τι μπορείς να κάνεις το Σαββατοκύριακο, ώστε να φτιάξεις χρόνο για σένα μες στην εβδομάδα.

Picture6

#6 Σκέψου πού αφιερώνεις τον ελεύθερο χρόνο σου

Ό,τι και αν περιλαμβάνει το πρόγραμμά σου, να θυμάσαι πως στο χέρι σου είναι να φτιάξεις χρόνο για σένα. Δοκίμασε απλώς να σκεφτείς πώς και πού ξοδεύεις περισσότερο τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχεις κάθε μέρα και κράτησε στο πρόγραμμά σου, μόνο ό,τι έχει αξία, ό,τι σε ωφελεί και δεν σε εξαντλεί σωματικά ή πνευματικά.

Picture8

Το σίγουρο είναι ότι επενδύοντας στο me time σου, επενδύεις σε εσένα, αφού ο χρόνος που αφιερώνεις στον εαυτό σου, μπορεί να σε ωφελήσει σε πολλά σημεία: Από το να «ξεκλειδώσεις» τη δημιουργικότητά σου, μέχρι το να θυμηθείς τα όνειρα και τις επιθυμίες σου και από το να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, μέχρι το να φροντίσεις την ευεξία σου. Όσο για το πώς θα αξιοποιήσεις τον χρόνο σου, μία online περιήγηση στον αγαπημένο μας ιστότοπο για me time έμπνευση, δηλαδή το «Φτιάξε χρόνο για εσένα», αρκεί για να πάρεις πολλές και ωφέλιμες ιδέες!