Μια κοινή Αποστολή: Η παρουσίαση των BIOCERAMIC MoonSwatch

Μια κοινή Αποστολή: Η παρουσίαση των  BIOCERAMIC MoonSwatch

Η SWATCH ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΙΑΣ, παρουσιάζοντας τη συλλογή 11 μοντέλων BIOCERAMIC MoonSwatch.

Η Swatch συνεργάζεται με την Omega για τη δημιουργική επαναδιατύπωση μιας καινοτόμου Swatch-εκδοχής του Speedmaster Moonwatch. Μια απρόσμενη, προκλητική συνεργασία με όραμα, που συμβαίνει για πρώτη φορά μεταξύ της Swatch και της Omega, ενώ έρχεται ως αποκορύφωμα της τάσης που παρατηρείται για συνεργασίες μεταξύ luxury και street brands, για τη δημιουργία καινοτόμων νέων προϊόντων που συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δύο κόσμων.

Τα δύο brands άντλησαν έμπνευση από το διάστημα για το σχεδιασμό των ρολογιών, με αποτέλεσμα μια συλλογή έντεκα μοντέλων Swatch τα οποία πήραν τις ονομασίες τους από τους πλανήτες: από το τεράστιο αστέρι στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος μέχρι τον πλανήτη-νάνο και την περιφέρεια. Όλα τα σχέδια ρολογιών Swatch είναι κατασκευασμένα από το πατενταρισμένο υλικό της μάρκας, το BIOCERAMIC, μια μοναδική μίξη δύο τρίτων κεραμικού και ενός τρίτου βιολογικής προέλευσης υλικού που προέρχεται από το καστορέλαιο.

Παρόλο που χρώματα όπως το ροζ και το απαλό γαλάζιο, προσφέρουν ισχυρά στοιχεία ότι δεν πρόκειται για τα standard Omega Speedmaster ρολόγια, ένας hard-core Moonwatch fan θα δυσκολευτεί να βρει τις διαφορές στο συνολικό look. Τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία του Moonwatch είναι όλα εκεί. Η ασύμμετρη κάσα ρολογιού, με τη διάσημη ταχυμετρική κλίμακα με την τελεία πάνω από το ενενήντα και τις χαρακτηριστικές Speedmaster ενδείξεις χρονογράφου εντός του καντράν, οι οποίες λειτουργούν με ακρίβεια.

Το Moonwatch της Omega είναι ένα θρυλικό ρολόι, must-have για τους συλλέκτες. Η πνευματώδης συλλογή BIOCERAMIC MoonSwatch της Swatch φέρνει το εμβληματικό αυτό σχέδιο στη διάθεσή των fans παντού. Πρόκειται για μια «προσγειωμένη» εκδοχή του ρολογιού που πήγε στο φεγγάρι, γεγονός το οποίο αποτελεί την τέλεια αποτύπωση της φιλοσοφίας της Swatch σχετικά με τη ‘χαρά της ζωής’ και την καινοτομία. Η νέα συλλογή περιλαμβάνει αναπάντεχα χρώματα που σπάνια συναντά κανείς.

Κάθε ένα από τα MoonSwatch φέρει τη δική του δήλωση αποστολής, εμπνευσμένες εγχαράξεις και συνδυασμό των λογοτύπων OMEGA X SWATCH στο καντράν και την κορώνα. Στο καπάκι της μπαταρίας κάθε ρολογιού βρίσκεται η απεικόνιση του αντίστοιχου πλανήτη. Ένα λουρί VELCRO© σαν από διαστημική στολή, βάζει την τελική πινελιά αστροναυτικής κομψότητας. Για όλους όσοι θα ήθελαν να “Πάνε στους Πλανήτες” ένα MoonSwatch αποτελεί την τέλεια αρχή του ταξιδιού τους. Τα ρολόγια Swatch θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch από τις 26 Μαρτίου

Αυτή η σχεδιαστική συνεργασία, που γίνεται για πρώτη φορά τόσο για την OMEGA και τη SWATCH, ακολουθεί μια δημοφιλή τάση συνεργασίας luxury brands με street brands για τη δημιουργία νέων, πρωτότυπων προϊόντων με τα καλύτερα στοιχεία και από τους δύο κόσμους. Για την OMEGA, αυτή η κοινή αποστολή αποτελεί εξίσου ένα ευχάριστο εγχείρημα και ένα «νεύμα» σεβασμού προς τη θαρραλέα εταιρία που κάποτε ρίσκαρε τα πάντα για να επανακκινήσει την τότε βαλλόμενη Ελβετική βιομηχανία ωρολογοποιίας από την επανάσταση των quartz.

Εικόνα2 copy

Οι δύο μάρκες άντλησαν την σχεδιαστική τους έμπνευση από το διάστημα και δημιούργησαν 11 Swatches που πήραν το όνομά τους από διάφορα πλανητικά σώματα, από γιγαντιαία αστέρια στο κέντρο του ηλιακού συστήματος μέχρι πλανήτες νάνους γύρω από αυτό.

Όλα τα Swatches είναι από BIOCERAMIC, ένα μοναδικό μείγμα από δύο-τρίτα κεραμικό και ένα-τρίτο από υλικό που αντλείται από καστορέλαιο. Παρότι χρώματα όπως το ροζ και το απαλό γαλάζιο δεν παραπέμπουν στα γνωστά μας Speedmaster ρολόγια, ακόμη κι ένας παθιασμένος οπαδός του Moonwatch θα δυσκολευτεί να βρει τις διαφορές στην όψη τους. Τα βασικά χαρακτηριστικά του Moonwatch είναι όλα εκεί. Η μη συμμετρική κάσα, η διάσημη ταχυμετρική κλίμακα με την τελεία πάνω από την ένδειξη 90 (dot over 90) και τα χαρακτηριστικά υπο-καντράν Speedmaster, είναι όλα εκεί και λειτουργούν άψογα.

Για τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της OMEGA, Raynald Aeschlimann, η νέα συλλογή είναι πηγή περηφάνιας. “Η μακριά και διαπρεπής ιστορία της OMEGA μπορεί να είχε διακοπεί πολύ νωρίτερα αν δεν υπήρχε το όραμα και η γενναιότητα που προέκυψαν από τη Swatch. Η συλλογή MoonSwatch απευθύνει έναν τιμητικό χαιρετισμό στους σωτήρες της βιομηχανίας μας με έναν πνευματώδη και προσιτό τρόπο. Τα Swatches είναι τέλεια για τους εκκολαπτόμενους fans των Moonwatch και δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο σύμβολο από αυτό για το κοινό μας εγχείρημα. Έχουμε ήδη πάει στη σελήνη και τώρα εξερευνούμε και όλο το Γαλαξία. Είναι φανταστικά ρολόγια, σε φανταστικά χρώματα και με κάνουν να χαμογελώ.”

Η καινούργια συλλογή, σε σπάνια χρώματα, δίνει στα επαγγελματικά ρολόγια της OMEGA ένα παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Κάθε MoonSwatch έχει μια μοναδική δήλωση για την αποστολή τους, μια εμψυχωτική εγχάραξη και το κοινό λογότυπο OMEGA X SWATCH στο καντράν και την κορώνα. Το καπάκι της μπαταρίας σε κάθε ρολόι έχει την αποτύπωση του πλανήτη του.

Κι ένα λουράκι από VELCRO© που προσαρμόζεται σε στολή αστροναύτη δίνει στο ρολόι και την τελευταία πινελιά διαστημικής κομψότητας.

Για όλους εκείνους που θέλουν να «Φτάσουν στους Πλανήτες» ένα MoonSwatch είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να βρουν το θάρρος για το ταξίδι. Τα Swatches θα είναι διαθέσιμα μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch από τις 26 Μαρτίου.