H COCO-MAT στο Open House Athens 2022

H COCO-MAT στο Open House Athens 2022

Τρία από τα τέσσερα εμβληματικά ξενοδοχεία του ομίλου COCO-MAT στην Αθήνα συμμετέχουν στον φετινό αρχιτεκτονικό  θεσμό, Open House, ανοίγοντας τις πόρτες τους για το κοινό στις 9 και 10 Απριλίου. 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον εσωτερικό χώρο των ξενοδοχείων, να μάθουν για την ιστορία και την αρχιτεκτονική των κτιρίων και να γνωρίσουν το όραμα και τη φιλοσοφία της εταιρίας γύρω από τη φιλοξενία.

Μία σύντομη γνωριμία με τα ξενοδοχεία

Μερικά βήματα από την εμβληματική Ακρόπολη, το Μουσείο, τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και όλα τα σημαντικά αξιοθέατα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική αρχιτεκτονική του COCO-MAT Athens BC, ενός ξενοδοχείου που παντρεύει με αριστοτεχνικό τρόπο την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Στην ίδια φιλοσοφία, τo COCO-MAT Athens Jumelle συνδυάζει την κλασσική αθηναϊκή κομψότητα με τη μοντέρνα αισθητική της πόλης. Το τζάκι, οι ξύλινες σκάλες, τα βιτρό παράθυρα ενώνονται στο αίθριο με τον καταρράκτη, γεφυρώνοντας το χθες και με το σήμερα της φιλοξενίας στην πόλη της Αθήνας.

Κάνοντας μια βόλτα στην πιο κοσμοπολίτικη γειτονιά της Αθήνας, το Κολωνάκι, οι επισκέπτες θα συναντήσουν το COCO-MAT Hotel Athens, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα ολοκληρωμένο κατάστημα COCO-MAT! Σ’ ένα κτήριο που σχεδίασε ο Εμμανουήλ Λαζαρίδης, υπεύθυνος και για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με ένα υπέροχο roof garden με θέα σε όλη την πόλη, το ξενοδοχείο επεκτείνει την ζωντάνια της γειτονιάς και απογειώνει την αστική φιλοξενία μέσα από την καλύτερη εμπειρία ύπνου και τις μοντέρνες ανέσεις του.

Σχετικά με το Open House Athens

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής και φέτος επιστρέφει στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Απριλίου με δωρεάν ξεναγήσεις σε περισσότερα από 50 κτίρια της Αθήνας. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Πρόκειται για έναν θεσμό όπου προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής . Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Η συμμετοχή στο φετινό OPEN TOURS γίνεται δωρεάν και χωρίς κράτηση εντός του ωραρίου λειτουργίας του κάθε κτιρίου που συμμετέχει. Απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού/ νόσησης.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.